Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Obecné Optimální počet řad

Optimální počet řad

Diskuze nezapadající ani do jedné z výše uvedených kategorií.

Optimální počet řad v seriálu je...

1
3
4%
2
0
Žádná hlasování
3
0
Žádná hlasování
4
3
4%
5
11
15%
6
6
8%
7
12
16%
Více...
39
53%

Celkem hlasů : 74

Příspěvek 10.2.2007 19:16:54
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Raynor Tak z BSG jsem viděl dvě série a asi šest dílů třetí, to je skoro to co bylo odvysílané. K tomu seriálu mám už dost neutrální až negativní postoj. A z Farscape jsem viděl dvě série. To taky není málo. Musím říct, že třeba pár posledních dílů druhé série se mi líbilo dost, ale pořád ne tolik jako SG.

A k tomu přirovnání k Maxi Paynovi. Když budu chtít rychlý jednorázový příběh, podívám se na film a ne na seriál. Od seriálu čekám co nejdelší příběh jde. A když jsou scénáristé trochu schopní, tak i když dovyprávý jeden příběh, vždy se dá vymyslet nový. Viz. 3. série a 4. série Enterprise, nebo 1-8. a 9-10. série SG-1. To že se ti to nelíbí je už věc jiná. Ale to neznamená, že všichni sdílí tvůj názor. Takové ty pohledy na věc, že když je seriál delší než určitý (tim člověkem daný) počet dílu, je automaticky telenovela, je podle mě dost předpotopní.

A k těm názorům, to máš naprostou pravdu. Ale jde o to, že i když píšu jiný názor, tak se ho snažím napsat tak, aby tím někoho neurazil. Ale když napíšeš, že někdo mele bláboly, tak alespoň podle mě, je to už urážka. Ale pro někoho možná ne. Já jsem taková citlivka, co si všechno bere. :) Takže třeba si tím nikoho neurazil a tím pádem se ti omlouvám. :wink:

Příspěvek 10.2.2007 19:39:15
LAZYjohn Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mě tim třeba urazil asi jsem taky citlivka. Raynore skus trochu lepe volit slova.
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.

Příspěvek 10.2.2007 20:25:40
Walker Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mě Raynor neurazil (možná to bude tím, že jsem sem předtím nepsal) a vcelku s ním souhlasím. Ale myslím si, že u každého celkem průměrného seriálu by sedm sérií úplně stačilo. Většinou to totiž je takhle: v první řadě je takový úvod, seznámení, v druhé už pomalu začnou docházet nápady, v třetí se stane něco zlomového, na čem pak závisí i čtvrtá, pátá a šestá se již od toho zlomu v třetí pomalu odprošťují, jsou nové nápady spojené s oním zlomem a sedmá je taková závěrečná.

Příspěvek 10.2.2007 20:26:03
Mereia Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

záleží hodně na tom jakej je příběh a jak se dá rozvíjet, třeba v Sg se dá rozvíjet celkem snadno, pokud jsou nápady, vesmíre je nekonečný....ale takový Lost jsou na jednom ostrově a tam jsou možnosti značně omezené....
no a na sledovanosti taky závisí.....
"You just call him Meredith?"

Příspěvek 10.2.2007 20:32:07
Anubis.22 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Souhlas s Raynorem, a nechápu čím koho urazil.

Podle mě je ideální tak 4 řady po 20 - 22 dílech.

V první řadě je seriál uveden, a nabere základní příběh. (často se směju názorům jako: Byl to nejlepší a nejúspěšnější seriál, ale zrušili ho v půlce první sezóny)

V druhé řadě se zavedou pravidla, a příběh dostane jasnější tvar

V třetí řadě se začně příběh pořídně odvíjet, nekteré události dostávají spád, a zpravidla se na konci třetí série většiny seriálů stane něco hodně přelomového.

Ve čtvrté sérii by se měl začít základní příběh pořádně odvíjet, dostat úplný tvar, a může přijít dořešení.

Já to vidím v těchto čtyřech bodech. Samozřejmě seriál se dá libovolně prodložit, pokud ovšem na to má. Prostě podle mě jsou minimálně čtyři řady nutnost. Počet řad samozřejmě nezvyšuje kvalitu seriálu, když má seriál 28 řad a stojí za nic tak to je potom špatný, hlavně že se tím ale chlubý.

Pokles kvality seriálu tím taky není vázaný, ale třeba SG u mě začíná v páté řadě upadat, v osmé se opět zlepší, v deváté dosáhne absolutního vrcholu a v desáté opět strašlivě upadne.
BSG jsem viděl jen 2 řady, na třetí čekám až bude v DVD ripech, ale tam se mi zdá že hodně upadne v druhé polovině druhé řady.

A některý seriál třeba zůstane vysoce kvalitní stále stejně.

A některý je už od začátku blbost.

Markus: Promiň, ale nemůžu se zbavit dojmu že se všemi příspěvky snažíš být podobný moderátorům, jako by sis u nich chtěl šplhnout. Pořád tu jen kážeš o toleranci atd... Nech ostatním jejich méně tolerantní názory.

Příspěvek 10.2.2007 20:39:59
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Anubis.22: Tak to je síla. Nemám slov. JÁ SE NESNAŽÍM NIKOMU ZALÍBIT. Je to prostě můj názor. Ano, asi jsem úplný trotl a patřím do předminulého století. Tak se moc omlouvám. :roll: Hádejte se a urážejte jak je libo. Už se do toho nebudu plést.

Příspěvek 10.2.2007 20:41:36
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Markusi, oceňuji tvoje nervy, dívat se na seriály, které se ti nelíbí...

Co je podle mě předpotopní je tvrdit, že vztah mezi postavami jsou telenovela. Seriál by měl mít nějaké svoje myšlenky, názory, narážky, předem promyšlený děj. Ano, jde to udělat jak popisuješ Enterprise, ale oba víme, že 3. řada ENT byla nouzové řešení a zpočítku měl ten seriál být evidentně o něčem jiném. Raději uvidím tři spin-offy, každý ucelený a o něčem trochu jiném, než jeden ultradlouhý seriál.

Pointa je v tom, že aby byl příběh dynamický, tak se musejí dít změny. A nejde dlouho takový příběh dělat, protože jednou se zákonitě zlomí mez, po které bude vypadat ten paranoik nereálně a tak, že už dávno měl spáchat sebevraždu nebo že s takovou superlodí-na-kterou-šetřili-5-řad by civilizace dávno emzáky porazila. Zrovna u SG-1 mi příjde čudné, že po tom všem Teal'c dávno nešéfuje Jaffům, Daniel nevede klášter na Atlantis, Carterová nevelí vlastní lodi atd. IMO :lol:
Lost by se mohl přesunout do civilizace, kde by zasažení lidé utečivší z ostrova bojovali proti Dharmě. Koukněte se, co se stalo z SG-1. O Shau'ri ani slovo několik řad, Jaffové jsou svobodní, Jack tam není, Carterová půjde pryč, Goa'uldi jsou looseři, Země má flotilu lodí. Tohle jsou věci, které by mě po zkouknutí Children of the Gods nenapadlo, že tam budou. Podle mě není dobře, že se tak moc odklonili od tématu a zavrhli řadu děje, prostě protože seriál má mít IMO ucelenou story. Ale netvrďte, že BSG musí skončit ve chvíli, kdy najdou Zemi. Že Lost musí skončit ve chvíli, kdy odejdou z ostrova. Protože to není vůbec pravda, pro mě bohužel, protože na tom, že 'skončit se má v nejlepším' něco je.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 10.2.2007 20:51:22
LAZYjohn Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Hej Anubis.22 to bude asi tim žes tu předtím nepsal kdyby ti někdo řekl na tvůj příspěvek a i na příspěvky jiných

Ach to je zase blábolů

Tak bych chtěl vidět co bys napsal.
Naposledy upravil LAZYjohn dne 26.9.2007 19:17:24, celkově upraveno 1
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.

Příspěvek 10.2.2007 20:53:03
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jako co co bych napsal?
Obrázek

Příspěvek 10.2.2007 20:54:34
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Raynor: Tak u Farscape po těch dvou sériích neříkám, že se mi nelíbí. Jsou věci, které se mi tam líbí a věci, které ne. Ale SG se mi líbí víc. A u BSG se dívám hlavně proto, že chci vidět, co je na ní tak úžasného. Každý jí jen chválí a vyzdvyhuje a SG zadupává do země, tak se na ní dívám, abych zjistil, co je na tom pravdy. Prostě chci být v obraze a když mě jí kámoš nabídne, protože jí má staženou, tak proč bych odmítal. Vždycky si říkám, že se to třeba zlepší, ale nelepší. :wink:

A jinak s tebou částečně souhlasím. Ale mě to všechno co jsi vyjmenoval bránu prostě nezkazí. Co na to říct víc. :) Všechno si to uvědomuji, ale když si to pustím, tak na to hned zapomenu a jen se bavím. Toť vše.

Příspěvek 10.2.2007 20:57:54
Major General
Major General

Odpovědět s citací

No jo, ale ty prostě namísto reálna upřednostňuješ fantastično. O kvalitách BSG raději psát v diskuzi o BSG ;) Vždycky naše diskuze končím tím, že ty napíšeš "but I love stargate" a na to se blbě argumentuje. V podstatě tak vyhráváme oba dva, protože ty uznáš moje argumenty ale říkáš, že ti to nevadí.
Obrázek

Příspěvek 11.2.2007 03:05:44
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Optimální počet? Tak průměrně...myslim 5-6 (po cca 20 dílech). V anketě dám 5. Ono fakt záleží na konkrétních případech. SG mě neomrzelo doteď, ale zase jsou jiné věci, které byly, zpočátku krásné, později mnohem horší.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 11.2.2007 09:09:45
Walker Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Všimli jste si, že po sedmé řadě už to u některých seriálů (Stargate) je hodně často něco jako spin-off? A taky ještě nedávno se producenti chlubili, že jsou výjimečný seriál, protože nelétají loděmi, ale cestují branou, ale podívejte se na SG-1 i Atlantis teď! Hvězdná brána tam je spíš jako slušivá dekorace, díky níž se kdysi něco stalo a od toho se děj odvíjí i teď. a lodě se používají mnohem víc.
Užívej si života - žiješ jenom jednou...

Příspěvek 11.2.2007 12:42:52
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Mno jo, když je to úspěšný, proč tomu neudělat spin-off, bude víc peněz ;-).
A ty lodě...kdyby tam nebyly, tak by to bylo už dost napováženou. Co technologií potkali a ještě nelétat?
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 11.2.2007 12:52:51
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jak jsem tady psal - aby byl příběh dynamický, musí se vyvíjet. To, že se v SG používají více lodě jako problém nevidím, divné by bylo, kdyby se tak nestalo ;)
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Obecné