Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Obecné Stargate Universe - obecný pokec

Stargate Universe - obecný pokec

Diskuze nezapadající ani do jedné z výše uvedených kategorií.

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Já říkám, že složení postav SGU hned nezavrhuju - jsou věci s náctiletými a post-teen lidmi, které nejsou jako Beverly Hills. Podle vaší logiky je Pán much dětský film, protože v něm hrají děti...

Na druhou stranu, kdyby najali nové scénáristy, měl bych určitě větší důvěru v to, že to pojmou jinak, než SG-1 a SGA nebo TeenGate z '200'. Nakonec, mě štve i základní setting o "odvážně se vydáváme tam, kam se dosud nevydal, stejně jako v SG-1 a Atlantis". Nový seriál by se IMO měl na SG svět podívat z jiného úhlu - DS9 je taky nejlepší Star Trek navzdory zjevné stylové odlišnosti od Kirkovi TOS. Takže si s finálním soudem počkám na první díly SGU.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jop, já sem asi jeden z mála kterej se těší na nové postavy... to že jsou mladí nemusí bejt na škodu, jenom ty hodnosti trochu neodpovídají, ale to se dá přehlédnout, možná je i upraví. Nemusí to být špatné, když si vemem ten díl z sg1 myslím Proving ground nebo jak jak Jack a ostatní cvičili ten novej mladej tým, to bylo pěkné a tak nějak bych si představoval že se s plukovníkem s kterým byli někde na cvičení dostali na Destiny... btw myslím že Grace Park hrála v tom díle a zapalovala se jí lýtka pro Daniela.. ale to je off topic. Počkám si na to který herce vyberou a jak dopadne pilot a pak přidám kritiku, bez tak v když vezmem Irák tak tam taky bojujou samí mladí kolem 20, ano nemaj hodnost, ale bojujou...
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ano, ale v Iráku nezajišťují specializované věci tihle mladí - v Iráku asi nemají vědeckého poradce co má 22 ani profesionální chirurgini stejného věku.
Kdyby SGU byl military seriál ala Band of Brothers, neřeknu ani pff, ale takhle platí srovnání s Irákem leda tak u toho podvelitele a toho mlátiče.

Ono popravdě i to srovnání Psycha s postavou Erica Bany z BHD není na místě, protože více uvěřím třicetiletému Ericu Banovi, že ho nezajímá politika a válka je jen o kamarádech, než totéž dvacetiletému týpkovi (ten byl v BHD taky - a právě že to z mladické nezkušenosti celé podělal; Orlando Bloom)
Obrázek

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jop, já jsem nemluvil o ničem specializovaným, normální vojáci, max nízký oficír. Ale když to vemem takhle: tajná mise jako stargate program, nyní už pod záštitou IOA a jejich spojení s ostatními vládami je přece logické že mají po ruce víc geniů mladého věku a přece je logičtější aby si v mladším věku nabyli zkušenosti které mohou pak delší dobu předávat než tam hodit 40, kteří nemají o technice či cizích jazycích potuchy... ale počkáme si jak to udělají já osobně z toho mám dobrý pocit...

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

No, takhle - kdyby v SGA byl mladý génius, který by chodil na akční mise na místo Roda, ten by jen seděl na Atlantis a občas by šel ven, až když je místo zajištěné, tak bych tomu věřil a jásal bych nad tím, jak se konečně zamysleli na bojovima misema, které řídí profesor... :-) Jako že riskují raději mladé, než staré a zkušené. Takže a priori proti mladým géniúm nic nemám a i když bych raději trochu jiné složení postav, než jak je v SG-1 a SGA, tak mě zajímá, jestli to Wright pojme zajímavě.
Obrázek

Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No ne že bych z těch postav skákala radostí metr dvacet do vzduchu, ale zas až taková hrůza to být nemusí.
Rozhodně souhlasím s tím, že se tam dostanou nějakou nešťastnou nehodou, jinak to rovnou odepisuju.
Pokud vím, bylo řečeno, že SGU bude více zaměřená na postavy. Nebylo by zas až tak zlé, kdyby se nějak dostali na Destiny (jak to už nechám na scénáristech), postupně se sžívali v novém prostředí a snažili se přizpůsobit kritické situaci (nemožnost vrátit se domů, omezené zdroje energie atp.).
No, zkrátka si počkám na pilot a prvních pár dílů. Podle postav nemůžu celý seriál odsoudit. I když musím přiznat, že od toho žádný zázrak nečekám :(
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

Blackburn Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

bude to třetí seriál o SG tak to nějak musej udělat nejlepší jinak by jim na to lidi nekoukali
Gilbertsonův zákon: Nic není dostatečně chráněno před průměrně talentovaným blbem.

Eureka SGA SG1 SGU

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Blackburn píše:
bude to třetí seriál o SG tak to nějak musej udělat nejlepší jinak by jim na to lidi nekoukali

To jsem nepochopil.

Podle postav nemůžu celý seriál odsoudit.

Tak já nevím, podle čeho jiného by se normální seriál měl soudit, než podle postav :lol: Na 45 minut pěkných záběrů na krajinku nebo vybuchující tanky se sice dobře kouká, ale nedá se z toho uplácat 20 episod ročně.
Obrázek

Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Spíš jde o to, že nemůžeme hodnotit podle postav vytržených z kontextu. Ještě nemáme ponětí, co budou v seriálu dělat. Známe pouze jejich charaktery. Říct na základě toho, že seriál bude na nic, je jako předpovídat budoucnost, i když víme, že na základě principu neurčitosti to nejde.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Major General
Major General

Odpovědět s citací

No budiš, ale taky to není tak úplně pravda - nemusel jsem viděl Californication aby mě napadlo, že postava kouřícího, věčně opilého a věčně oplzlého ztroskotaného spisovatelského génia ztvárněná Davidem Duchovnym bude na obrazovce vypadat cool i kdyby to točil Ed Wood...
Obrázek

Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tady si narazil další hřebíček na hlavičku. My ještě ani nevíme, kdo ty postavy bude hrát. :wink:
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

HAck píše:
... v BSG, Heroes atd. jsou taky všichni sexy a handsome a věkově na tom taky nejsou lépe, tak nevím, co se tu řeší.

Na tohle bych si dovolil zareagovat. Nikdo tu netvrdí, že by se mělo jednat o expedici 60ti letých staříků ale jde o to, že samotnej přehnaně nízkej věk hlavních aktérů jaksi ubírá seriálu na "uvěřitelnosti". Je taky rozdíl, pokud máš seriál s trochu širším záběrem hlavních i vedlejších postav (BSG) nebo seriál kterej je primárně zaměřen na úzkou skupinu hlavních hrdinů (SG). Zatímco v prvním se mezi ostatními postavami tenhle efekt jaksi vytrácí respektive není přímo na očích v druhém případě, kdy máš dejme tomu 4-5 hlavních postav je pořád "vidět". V Galactice mohou všichni vypadat mladí a sexy ale nikomu z mladších herců není míň jak 25. Jen tak namátkou třeba Jamie Bamber (35), Tahmoh Penikett (33) nebo Kate Sackhoff (28). Ano, pořád jsou to mladí lidé ale spíš uvěřím člověku, kterýmu je přes 30, to že má za sebou určitou vojenskou kariéru (zkušenosti atd.) než dvacetiletýmu cucákovi, co vypadá, že sotva prolétl náborou kanceláří a bude házet ještě drsný keci k tomu jak je to v armádě krutý. Stejně tak si jako hlavního chirurga představím spíš někoho jako Teryl Rothery než "holku" co sotva vystudovala zdravku a už letí na misi někde do cizí galaxie.
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

ANo, to je sice pravda, ale tato, nebo i atlantis mise či sg1 byla tajná operace a jen pro dobrovolníky, s vysokou možností úmrtí, takže je taky logičtější že se přihlásí mladí lidé než 40 cátníci kteří mají už jak žtakš slušnou kariéru, peníze či rodinu aby šli někam do druhý galaxie kde je může zabít nějakej emzák s lepší zbraní a zůstane u toho co zná celej život a má šanci přežít a pak si doma aspon jednou mešícně štrejchnout do starý... zatímco mladí pudou do akce a budou se snažit ala vzor Kirk zbalit sexy mimozemštanku a když nebudou tak aspon spolubojovnici, doktorku...

Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

A snad člověk, kterýmu je 28 je snad stařešina nad hrobem, co sedí pořád doma v papučích a čeká až přijdou vnoučata na návštěvu? Myslím že ne, a pokud ano, tak máme asi každej trochu jinou představu o tom kdo je "mladý člověk". Jak jsem už psal ve svým příspěvku nahoře, spíš uvěřím člověku co řekne "Je mi 28 a jsem poručík u USMC" než když mi to bude tvrdit sebe krásnější, sebe lepší a já nevim co ještě maník kterýmu sotva bylo dvacet. Alespoň do doby než mi ukážeš dvacetiletý důstojníky v armádě nebo do doby, kdy budu běžně potkávat na ulici doktorky (a doktory) kterejm je čerstvejch 18 let ...
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ne, ale je logický že těhle lidí je naprostá menšina tak dva tři v celý armádě, ale vemem v potaz že od tý doby co velí IOA je v tom víc armád než jen USA a Rusové, když jsou tam i češi..., tak se ten počet geniů zvětší a je možné že se právě dostanou do téhle situace, uvidíme jak se tam dostanou....

PředchozíDalší

Zpět na Obecné