Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Obecné Al-kesh vs. Wraitský křižník

Al-kesh vs. Wraitský křižník

Diskuze nezapadající ani do jedné z výše uvedených kategorií.

Vyhraje?

Al-kesh
44
35%
Wraitský křižník
83
65%

Celkem hlasů : 127

Streep Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Co udělali railguny netuším, a Al-Kesh nemá, nikdy neměl atomovky. v normálním boji by Al neměl šanci a zamaskovanej? Se zamaskováním dá Puddle HiveShip, což taky bylo k vidění, na druhou stranu by to musel být cílený útok a né nálet jedním Alem . Navíc těžko budeš Alem útočit na hangár. Nemá řízený útok, krom té věžičky.

david.p41 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já netvrdím ,že Al´kesh má atomovky a ty bomby určitě mají nějaké navádění ,aby se zajistilo ,že nespadnou na vlastní vojáky.A jumpper byl taky jeden a způsobil citelné škody (jeho lepší zbraně sráží jejich počet a větší velikost a obrněnost cíle) takže by tu šance furt byla a navíc jak bylo vidět tak si celkem bez problémů dával hatak a to byl u zbraní tyel´c.
Proti blbcům neexzistuje ochrana,jsou až příliš vynalézaví.
http://www.zavislak.webnode.cz
http://www.stream.cz/video/14/393899-sheppard-team

cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Streep píše:
A jak víš že naopak nevydrží. Ta bomby jsou o hodně slabší než nějaká atomovka, si jen porovnej výbuchy. Pokud by byl hangár, bombu nijak nenavedeš, takže ktefíš okraj a než stihneš další oblet už máš za zády tunu Dartů. Trefit motor a sekundární exploze..jedině v případě že by snad AL-Kesh řídila SG1, na druhou stranu ti by Cruiser vyřídili i kluzákem.

Proč nenavedeš bomby do hangáru ? Myslíš si že bomby můžou padat jen ze shora jako jablka na Newtona ? Vesmír je kurva 3D !!!
Navíc, teda jako nic proti, ale naváděný bomby máme i my na zemi, tak proč by je neměla mít daleko vyspělejší loď ?

NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No tak vesmír je 4D, ale podívej se do topicu o Gateseedrech. :wink: Hiveka dostala zásah 2 atomovkama přímo na pancíř a skoro nic se ji nestalo. Cruisera by 1 nezničila, ale asi by už nefungoval správně. Samozřejmě do motorů a je po Cruiseru. A ty bomby podle mě nic moc nenadělaj. Za 1. nikdy jsme je neviděli něco zničit (kromě Takerských tunelů, le ty byly silně nestabilní a spadlo tam těch bombiček docela dost. Atomovka by to sejmula 100x). 2. Vždycky to udělá oheň ale žádnou díru v zemi ( :shock: ). Z toho vyvozuji, že i kdyby dostal zásah 10 bombama, maximálně by měla poškrábanej krunýř, kdež to Al by byl tou dobou v pr**li. A to že Jumper poškodil Hive: Jumper má sakra drony (které se s bombičkama nedají srovnávat) a hlavně, hlavně ho řídil Captain Všeprd. Ale jelikož tenhle souboj nikdy neuvidíme, je to jen a jen o našich názorech. :)
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Jako čtvrtej rozměr bereš čas ? Jak je velkej cruiser ? Do 500m ? Hivka ma kolem 2km. Cruiser, už jenom díky tomu o kolik je menší, nemůže mít tak silnej pancíř a rychlou regeneraci jako hive. A navíc Hive je prostě ta opěvovaná "Mateřská loď" ta prostě musí vydržet, tam máš královnu a tu musíš chránit stůj co stůj.

Ronaldus7 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Hiveka má aspoň 3,4km
Pukud tě štvou lidi co jsou rádi že zrušili SGU, hoď si tohle do podpisu.

Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ja by som povedal, že má 10 km. :roll:

Streep Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dle StargateWiki ma Cruiser 1,5x2,5km a Al cca40m. Ano nemusí padat jen zhora, ale pokaždý padaly pod Al, neviděl jsem že by ony bomby při vypuštění letěli jinak než pod Al-Kesh.Bomby nejsou naváděné střely. Při kobercovám bombardování (B-52, B-2) taky nemáš nic naváděné a na tom principu je Al.
A proč ne do hangáru? musel by letět robnoběžně s Cruiserem vypustit bomby ve správný okamžik, trefil by tak vrata a pak by se dostal přímo před hlavně, jedna rána a hotovo.

jasi Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

hive ship ma 11 km
Alkes by neměl šanci nezapomente že křižník střílí po dávkách ne pomalu jako hive ship.
Nejlepší je pracovat v týmu.. když se něco podělá vždy to máte na koho svést
http://sgworld.blog.cz/
http://deadalos.myminicity.com/

david.p41 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Jo,ale v tom díle jak byl ten trestaneckej ostrov tak stříleli po SGA1? Nebo jak ten team nazvat ,ale podstatný je ,že ty výstřely měli sílu ručního granátu i když to byla dávka ,takže by to štít na Al´keshi mohl chvíli vydržet.A v díle kdy stříleli do daedala (ten díl jak měl Michael Teylu) tak do něj střílel snad 20 minut a štíty stejně nejvíc zeslabilo to ,že je museli vypnout a díky tomu jim mohli poškodit motory terý oslabovali štíty a Carterová řekla ,že nemají moc času ,když jim budou motory zatěžovat štíty takovým způsobem z toho jsem usoudil slabost palby,když ji Carterová zanedbávala.
Proti blbcům neexzistuje ochrana,jsou až příliš vynalézaví.
http://www.zavislak.webnode.cz
http://www.stream.cz/video/14/393899-sheppard-team

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ano ty jejich střely nejsou nejsilnější, ale mě přijde bomba Al-Keshe silná jako ruční granát, možná i míň. A nezapomeň, že to byl Daedalus s asgardským vylepšením a hlavně něm byla Carterová. :wink: Al-Kesh zkrátka nemá šanci.
Obrázek
Povídka První hrozba

opiti Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

A mně přijde, že když na zem střílí ať už Al, hive, křižník, nebo hatack tak je to úplně to samí... prostě tam mají stejný výbuchy.

Ale co jsem tak v seriálu viděl, tak střely z křižíku o moc silnější nebudou. Budou něco jak ty z hatacku. A ve Stargate Continnum Al něakou tu střelu vydržel a navíc má maskovaní. Dobrej pilot by si s křižníkem hravě poradil...

Jo a co se týče velikostí, tak Al má někde těch 50 metrů, ale třeba v tý znělce je velkej jak 3 fotbalový hřiště :) a křižník je o něco větší než BC 304.. takže něco jak hattack

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Není o něco větší než BCčko, je o dost větší. Hive má 10 km a Cruiser je asi čtvrtinové délky, čili 2,5 km. BC má asi 300 metrů. Al má 50 metrů. Rozdíl je to docela znatelnej.
Obrázek
Povídka První hrozba

BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

W. cruiser je v díle s02e01 asi tak desetinový až jedenáctinový (je to vidět, když vylétávají z HP) a 304ka je asi tak stejně velká (s03e01 a s02e20).
Obrázek

Ronaldus7 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

to je možné, ale tímto obrázkem to nedokážeš, cruisry můžou být dál než hivky
Pukud tě štvou lidi co jsou rádi že zrušili SGU, hoď si tohle do podpisu.

PředchozíDalší

Zpět na Obecné