Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Pojistná schopnost flotily Destiny?

Pojistná schopnost flotily Destiny?

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Myslíte, že flotila Destiny má takový "bezpečnostní prvek", jaký jsem popsal v topicu?

Ano
8
50%
Ne
7
44%
Má, ale řeší to jina (popište do textu)
1
6%

Celkem hlasů : 16

Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

O flotile Destiny bych měl jeden bod ke zvážení. Antici poslali flotilu Seederů a za ní jednu jedinou "průzkumnou bitevní loď" (či jak ji nazvat). Případné řešení situace, kdy by byl jediný seeder někde na cestě zničen/rozbit/znepohybněn je snadné - flotila ho prostě zanechá tak, přizpůsobí rozestupy zbývajících seederů a letí dál.

Co ale v případě, když je zničeno příliš velké množství seeederů, nebo dokonce Destiny sama? Takovou možnost Antici museli zcela logicky vzít v úvahu a něják se proti ní pojitit.

Podle mého názoru je tedy určitá malá možnost, že ve chvíli, kdy je zničeno příliš velké procento seederů na to, aby ještě dokázali "v předstihu před Destiny prozkoumat a osít galaxii", nebo když je zničena Destiny sama, tak se zbývající seedery slétnou na nějáké příhodné místo ve vesmíru...

Naqadahu a jiných potřebných materiálů mají v nákladovém prostoru tuny a kdyby zrovna ne, mohou jej natěžit stejně, jako těží pro výrobu nových bran. Uvnitř seederů jsou evidentně průmyslové kapacity (brány samotné vyrábět určitě dokáží), takže není až zas tak nemyslitelné, že by několik seederů nedokázalo vyrobit Destiny samotnou v případě, že by byla zničena a její "místo" ve flotile prázdné. No a pokud by dokázali TU, pak by Seeder (nebo několik aby doplnili příliš velké ztráty) zvládli taky.

Něco takového je MNOHEM rychlejší řešení, než posílat NOVOU flotilu (protože ta stará už bez Destiny samotné nejde dál použít, nebo "zavolat" bránou) - prostě si tu bránu (a s ní i Destiny, která je nezbytná pro posádku kvůli tomu, že narozdíl od Seederů na ní JSOU zařízení pro obývání a používání lidmi). Prostě si ten klíčový prvek vyrobit na místě a pokračovat dál. Časově to znamená pár let až stovek let (podle toho jak dlouho by výroba trvala) ztrátu, ale v porovnání se stovkami MILIONÚ let, po které Destiny už letí je to plivnutí v moři a věřím, že Antici by chtěli, aby se Destiny na místo určení DOSTALA (i v případě, že náhodou "najede na minu" tak říkajíc).

Názory, protinávrhy a Vaše myšlenky prosím.
Naposledy upravil Ultramarinus dne 22.2.2011 19:23:44, celkově upraveno 1
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

firstik Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Myslím, že ne, protože pak by to šlo nejspíš i využít tak, že by si udělali 5x desiny, nebo by si rovnou vyrobili nový baterie, a hurá domu. Ale zároveň to vidim jako realizovatelný, protože když ten jejich opravářskej robot dokáže zpravit loď, proč by jí nemoch vytvořit celou.
Bez ohledu co sem teď napsal, tak myslím, že nová destiny už je hotová(pokud je ta možnost postavit novou), chloe jí zavolala, jak řikala, že už je pozdě, že to k nim nestihne včas, nebo že je pozdě zadhránit tuhle, mě by se rozhodně nelíbilo, kdyby zůstali na seederu.
Obrázek
Omlouvám se za svojí blbost, jsem czech:D

Major
Major

Odpovědět s citací

Vlastně mě ani nezajímalo, jestli má tuhle pojistku V SERIÁLU, ale jestli myslíte, že by tam antici něco takového dali. V seriálu se to nikdy nestane kvůli tomu, že kdyby měli "100% funkční baterky", tak by vytočili "domů" a fertig - nebo alespoň pro civilisty, kteří by nechtěli zůstat. Navíc (jak vyplývá ze třetího odstavce) tuhle schopnost opravy baterek už dávno mají - dávají jim ji pravděpodobně opravářští roboti.

Situaci "výroby pěti Destiny" by dokázali předejít poměrně snadno - výrobní nástroje pro tak velké zařízení už jsou staré a není problém, aby šly (stářím, nebo nějákým novějším poškozením, případně příběhově by tam zrovna po dostavění první přilétli ufoni a rozstříleli tu schopnost stavět nové) do kytek.

Naprosto mě nenapadlo k tomhuhle uvažovat "opravářského robota", protože ten musí být naprogramovaný tohle udělat a i kdyby jich byly stovky, tak by stavba trvala déle, než by posádka přežila někde "na planetě" kde by na novou musela čekat. Spíš jsem myslel něco v tom smyslu, že by spojené seedery dohromady fungovaly jako "automatické doky", nebo tak něják. Navíc se situace "vyrobíme nové baterky a tradá domů" musíme obávat už teď, protože opravářský robot (nebo několik) by jich to mělo časem zvládnout, když najdou dost materiálu na opravu.

I za nepravděpodobného předpokladu, že by za "touhle" Destiny následovala okamžitě ještě jedna "náhradní", je dost malá šance, že by Chloe zavolala TU. Ona se v podstatě změnila z velké části na modrého ufona, takže je mnohem pravděpodobnější, že si zavolala jejich flotilu, aby bezbrannou (a tou dobou už nejspíš mrtvou) Destiny vyšťourali z vesmíru. Pokud už z tak velké části převládla její "modrá část", spíš se bude snažit splnit cíle modráků, než lidí (leda by se náhodou v tom bodě okamžitého přežití shodovaly, což nevidím jako moc pravděpodobné vzhledem k tomu jak Destiny sami valchovali).

Chloe říkala jenom "Je pozdě", o "už to k nám nestihne včas" nic nepadlo.

Protože na Seederu by dlouhodobě nepřežili (hydroponie, zásoby vody, raketoplány - nic z toho tam podle všeho není) a žádný(, kromě Ursinského, kteří se jim vysmějou místo aby je vzali na palubu) seeder tam nemají, nemyslím, že by ses té situace musel bát.

věžík Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Já myslím, že kdyby se dostaly do boje tak co nejrychleji prchnou. a nechají Destiny abi se s nima vypořádala a když to nezvládne tak zdrhne taky a když ji zníčí tak můžou vesele rozsévat dál.
Moje povídka:Star Gate Idea
[img][./images/thumbs/image18797_1314340649.jpg]http://liatrainz.net/sekce/galerie/images/image18797.jpg[/img] Obrázek Osud se změnit nedá pouze život

Major
Major

Odpovědět s citací

Ano, jediný bod který jsem v době spředení myšlenky "pojistné schopnosti flotily Destiny" neznal bylo to, že Seedery letí MINIMÁLNĚ 2 000 let letu FTL před Destiny. Jinými slovy, kdyby to okamžitě otočili a bez zastávek letěli k ní (a ona s občasnou zastávkou kvůli posádce k nim), tak by se slétli na velkém vesmírném rande někdy za 1000 let (nebo déle).

Ps.: Firstiku, nakonec nezavolala novou Destiny, ale Tvá verze mohla bejt MNOHEM zábavnější.

Zpět na Technologie