Nikde jsem takovýho nenašel když tak to smažte.Vždycky mě zajímalo k čemu jsou na lodích ty kvanta krystalů třeba prometheus jich měl plnou místnost ale mě připadá že tam sou jenom proto aby se dal ten díl nějak zdramatizovat ale k čemu slouží tam nebylo třeba jestli slouží jako kondenzátory,pojistky(při lepším zásahu vyhoří),transformátory nebo procesory??
Nějak tak.Taky to je datová hodně vyspělá technologie.Jinak se to používá jako kontrolní krystaly, což jsou vlastně ty procesory.Snad se to používá myslim i jako vodiče na lodích vyspělích civilizací.Možná, že v univerzu SG mají krystali nějakou supravodivou schopnost po úpravě.Ale ať maj co maj ve skutečném světě to je podle mě úplná blbost,respektivně nevim o nějakejch krystalech, které by se dali využít jako vodič.
Jinak v jednom díle SGA použil kabel, co měl na jednom konci USB zastrčený do laptopu a na druhý straně krystal zastrčitelnej do slotů v konzolích pro krystaly na Atlantis, tak mi přijde, že fungujou jako samostatná jednotka, buď přímo počítač, nebo nějakej konkrétní řídící systém (nebo jeho součást).
Respektivně jsem měl na mysli jako krystaly.Čísté, třpitivé, průhledné.Vim, že krystali jsou ve všem,ale tohle jsem myslel tak trochu všeobecně, protože pod slovem krystal si většinou, myslim, lidi vybaví takový ty třpytivý kamínky.
Myslíš jako například křemík kterého je plný mikročip?:D Krystaly se používají běžně, pravda SG krystaly jsou ultimátní vrchol jakékoliv technologie a nemají viditelnou žádnou vnitřní strukturu, ale tak je to scifi no..
Jinak v jednom díle SGA použil kabel, co měl na jednom konci USB zastrčený do laptopu a na druhý straně krystal zastrčitelnej do slotů v konzolích pro krystaly na Atlantis
v jednom díle SG1 v tom kde anubis zaůtočil na planetu johnase qvina nvm jak se to pise... tak tam anubis sháněl krystaly na kterých byl uložen výzkum nagadrie... což z toho vyplívá že to lze použít i jako přenosnou velkokapacitní flashku...
a jak ty říkáš viděl si v díle jak si to zapojil do pc... tak třeba si tam chtěl dát nějaké fotky z expedice
[img][./images/thumbs/omniheader_characters_1270467581.jpg]http://www.gateworld.net/wiki/images/a/a9/Omniheader_characters.jpg[/img] My Battlefied II Online Profile : http://www.bf2stats.net/player/93988026/
myslím, že to byl díl 5x02 seed, kde rodney otevřel zamčené dveře od pokoje Kellerové To akorát utvrzuje mou teorii, že některé krystaly slouží jako pevné disky a některé zase jako procesory
A nevíte někdo k čemu sou u zdí takový ty "stojany" ne kterých je voda a sou tam vidět bubliny vzduchu?? to je jen na okrasu teda mě se rezavej stojan nelíbí.
Jeden je vidět v díle s3e18 5 minuta 11 sekunda nebo s3e12 5 minuta a skoro v každým díle kde stojí nebo jdou okolo zdi nějakej delší kus na Atlantis jich mohou být desítky možná i 100 ale to je jen můj odhad a pokud nestojí vždycky na stejným místě tak jich je fakt hodně.
Něco to bejt musí protože jinak by to nebylo na každým rohu podle mě to čistí prach ze vzduchu aby ho nemuseli všude utírat protože byly Antikové límý uklízet.