Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Genetika?

Genetika?

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 01.3.2008 20:09:41
Tyrael Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

tohle mě napadlo když jsem zrovna obědval, v díle unending sg-1 říkaj azgardi že se nemohou povznést, protože si změnili geny aby žili delší dobu, na a na atlantis vyvinuli genovou terapii aby mohli všeci ovládat antické hračky, si říkám jestli potom všeci neskončíme jako azgardi?

Příspěvek 01.3.2008 20:30:07
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Možná v 10. řadě Stargate Intergalactic Empires of Terra, která bude mít premiéru v roce 2030 ;) Nebo v The Last Man like episodě...
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 01.3.2008 20:56:15
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Genetika je aktuální téma. Je to v podstatě nejrychleji se rozvíjející věda a spoustu toho, co bylo "předpovězeno " ve sci-fi románech se už stalo. Klonování, rozluštění genomu člověka, zásahy do DNA... Dneska jsme se mohli poučit v SGA_19 - že konce chromozómů, které se zkracují po každém dělení buněk se nazývají telomery a Carson je měl o 30 % kratší , než by měl mít a proto rychle stárnul...Zkrátka genetika se mi v SGA líbí.
Myslím , že ATA gen povznesení blokovat rozhodně nebude :wink:
After hard working I like hard playing

Příspěvek 01.3.2008 21:13:52
upi Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

spis me na SG1 10x20 zaráží proč si asgardi s jejich vedomostma neudelaly nejake nabušene bezproblemove tela, a ne takove tintitka ve kterych chodily......
[img][http://upi.stargate.sk/sig_down.png]http://upi.stargate.sk/sig_down.pnghttp://[/img]
--- stargate.sk ---

Příspěvek 01.3.2008 21:19:33
Cintle Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Protože by se to pak nehodilo do příběhu - Asgardi by byli ti nabušení a lidi až za něma... hold jde vidět, že to píšou Amíci

Příspěvek 01.3.2008 21:40:09
kull Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

to Mrs. Sheppard:nestarnul rychle kvuli tomu ze mel o 30% kratsi tolemer,ale byly o 30% kratsi nez by mel mit v jeho veku.Telomery se zkracuji pri kazde replikaci chromosomu. A zasah do DNA tak aby to bylo k necemu tak to zatim myslim neni mozne.Bo jinak by slo vylecit nemoci,ktere jsou dany odchylkou v genomu.

Příspěvek 01.3.2008 21:40:15
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

upi píše:
spis me na SG1 10x20 zaráží proč si asgardi s jejich vedomostma neudelaly nejake nabušene bezproblemove tela, a ne takove tintitka ve kterych chodily......

Da se to vysvetlit tak, ze jejich kultura a etika jim zakazovala stavet si androidi tela nebo ze sebe delat kyborgy.
Asgard Loki mel nejspis v planu pokusit se asgardskou mysl prenest do lidskeho tela, nebo udelat nejake hybridni telo, aby prezila jejich rasa, ale Thor a ostatni ho za to potrestali
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 01.3.2008 21:47:29
kull Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

melo by stacit kdyby se vratili k puvodnimu genomu jak se zacli uplne poprve klonovat.

Příspěvek 01.3.2008 21:52:12
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jo, ale problém byl v tom že původní těla a mozky už neunesly jejich intelekt, který se za tu dobu 10x zvýšil.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 01.3.2008 23:41:43
winchestere Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak spousta věcí mě v tomhle topicu fakt pobavila.

Ale teď vážněji, proč by si měli azgardi dělat jiny těla než jsou jejich přirozený. Já bych do jinýho než lidskýho fakt nechtěl, byť by bylo sebelepší.

A jak ste přišly na to, že se jejich inteleget 10x zvýšil a jak si můžete myslet, že se stačí vrátit kamsi k původnímu genomu, či co si.
A pochybuju, že loki chtěl dělat nějakýho mutanta.

Češi by to nenapsali líp nebo jinak, to si jen namlouváte.

Příspěvek 01.3.2008 23:55:21
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Loki nedovolene zkoumal lidi a tvoril klony, hledaje neco co jeho rasu zachrani. Pokud by byl uspesny nejspis by vytvoril nejakeho asgardocloveka :)
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 01.3.2008 23:59:42
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ale teď vážněji, proč by si měli azgardi dělat jiny těla než jsou jejich přirozený. Já bych do jinýho než lidskýho fakt nechtěl, byť by bylo sebelepší.

Pokud bych si měl vybrat mezi smrtí nebo přenesením mysli, určitě si nevyberu smrt. A se mnou 98% populace.

Není to v tom, že to píšou Američani (Kanaďani!), znám spoustu skvělých US seriálů.
Obrázek

Příspěvek 02.3.2008 00:07:32
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Když je řeč o tý genetice: mě přišlo jako pěknej nesmysl, jak když se Carson pokoušel vytvořit ten "lék" na wraithy, tak jak k tý změně docházelo doslova před očima. Na to aby se rozdělila buňka je potřeba pěknejch pár hodin, natož na takhle složitý morfologický změny. :roll:

Příspěvek 02.3.2008 01:02:40
kull Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

to winchestere:od nejake vzorce se museli replikovat a z kazdou dalsi replikaci se degenerujes a jak se vratis k vychozimu bodu tak si uplne na pocatku jak se zacali klonovat.Jenom ze to by nesedelo do scenare.Neco podobneho bylo jak rodnyho zmenil ten stroj na povzneseni a pak to zvratili ze se vratili k vychozimu genomu,no jestli si to dobre pamatuji.

Příspěvek 02.3.2008 09:31:10
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ono by to do seriálu sedělo, ale musel by se ten děj psát trochu jinak a složitěji.
Obrázek

Další

Zpět na Technologie