Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Zebricek sily lodi

Zebricek sily lodi

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 03.10.2008 10:36:47
kull Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

yzerman:nechci te kritizovat,ale tvuj žebřiček je dost špatně uloženy.Biliskner nemuže byt před aurorou a wc ship a řada oneill byla od pate řady byla použivana(jen ta prvni lod nebyla dokončena).Anubisova lod byla určitě silna,ale nebude lepši nez anticke a ori lodě a BC-304 z upgradem jsou hodne :!: dobre

Příspěvek 03.10.2008 10:58:24
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

[img][./images/thumbs/Orion-over-Taranis_1223027903.jpg]http://images2.wikia.nocookie.net/stargate/images/4/4c/Orion-over-Taranis.jpg[/img]

Aurora-class ship

Tvůrci: Antikové
Délka: 3000 - 3500 m
Šířka: 500 - 1000 m
Motory: Podsvětelné motory
Hypermotory
Druh: Galaktické (Mezigalaktické-Upgrade)
Zdroj napájení: ZPM
Štíty: Antické
Zbraně: Drony
Zaměřovací systémy: Mentalní
Kontrolní systémy: Kontrolní křeslo
Kontrolní konzole
Navigační systémy:Antická hvězdná mapa
Avionika: Mentální
Minimální posádka: 2+
Posádka: 329 - 500
Další systémy: Stázová komora
Sledovací systém

Třída: Válečná lod (warship)
Naposledy upravil Fancipal dne 03.10.2008 18:22:24, celkově upraveno 1
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Příspěvek 03.10.2008 11:12:52
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

[img][./images/thumbs/Anubis'_superweapon_1223028771.jpg]http://images2.wikia.nocookie.net/stargate/images/3/39/Anubis'_superweapon.jpg[/img]

Anubis' mothership

Tvůrce: Anubis

Průměr: 2000 m
Motory: Podsvětelné, Hypermotor

Druh hypermotoru: Galaktický( pravděpodobně mnohem rychlejší než Hatak, který letí 32 000 krát rychleji než světlo)
Palivo: Naquadah, Goa´uldské oči (původně)
Zbraně: Plasmová energetická zbraň, Standartní energetické zbraně

Štíty: Goa´uldské s antickým upgradem
Doprovod: 50+ Smrtící kluzáky a Alkeshe
Posádka: 1500
Další systémy: 20 stanovišt transportních kruhů
Anubisův unikový modul

Druh: Mateřská loď
Vlajková loď
Planet killer( Ničitel planet)
Naposledy upravil Fancipal dne 03.10.2008 17:39:27, celkově upraveno 1
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Příspěvek 03.10.2008 11:30:21
kull Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

zeby aurora měla 3 km,trochu moc,ne?odkud bereš info?dik

Příspěvek 03.10.2008 11:56:33
Vahisht Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No a rozhodne nebude u Aurory minimalni posadka 1, podle mne minimalne 2: pilot a člověk, co bude sedět na křesle a ovládat drony

Příspěvek 03.10.2008 12:33:41
opiti Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

to by mě taky zajimalo kde si vzal ze anubisova lod ma 1200 na sirku a 2000 na delku kdyz na delku i na siřku ma mit stejně ne. No nevim kdesi to vzal ale ani u jedny z tech lodi ti s tema rozměram nevěřim.

Příspěvek 03.10.2008 13:20:01
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

já to původně nechtěl komentovat, ale přeci sem hodim jednu chibku (dál jsem ani nečetl a asi ani nebudu a ty chyby před ní nemá cenu komentovat)
Fancipal píše:
[img][./images/thumbs/BilisknerWeapon_1222947433.jpg]http://images4.wikia.nocookie.net/stargate/images/b/bc/BilisknerWeapon.jpg[/img]

Bilskirnir-class ship

.
.
.

Prostředky obrany: Maskovací zařízení

to jsi vzal kde?? stejně tak jako že má Asgardské jádro a počet zbraní a ....
prostě to nemá cenu ani hledat chyby. Ano udělal jsis tu práci sem něco hodit, ale bohužel to obsahuje spoustu chyb...
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 03.10.2008 14:23:26
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Co se týče těch prapodivných rozměrů goa'uldských lodí - patrně to bude způsobené tím, že ač jsou středově souměrné, mají zjednodušeně řečeno půdorys trojúhelníku. Šířka a délka lodi pak odpovídají základně a výšce tohoto hypotetického trojúhelníku. :)
Z hlediska logiky nákresů by pak měla být šířka větší než délka, což taty v těch specifikacích není... ale to bude patrně jen důsledek toho, že někdo neumí správně orientovat blueprint :) ...

Ke zjevným chybám k yzermanově žebříčku se vyjadřovat nebudu, jen ho upozorním, že ačkoliv samotná O'Neill dostavěná nebyla, viděli jsme nejmíň tucet dalších lodí této třídy v následujících sedmi letech...

Btw. bylo by milý uvádět zdroje těchle informací... aby si čtenáři mohli ověřit důvěryhodnost... :wink:
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 03.10.2008 17:12:49
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Dragon: asi z toho, že ji nebylo možný detekovat na orbitě Země...

Halajda: to jo, ale opiti tu mluvil o tý Anubisově a u tý je to přecejen divný vzhledem k tomu, že měla kruhovej půdorys.
Obrázek

Příspěvek 03.10.2008 17:31:50
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Ok přiznávám chybu, tato možnost mě nenapadla, ale jak již psal Halajda, tak by opravdu stálo zato napsat zdroj/e informací :wink:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 03.10.2008 17:37:02
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Dragon: Vetsina asi 80 % informaci jen reflektuje technicke parametry meho zdroje, timz chci rici, ze jsem si ty udaje nevymyslel. Obcas jsem pouze neco doplnil co jsem bral jako overenou informaci ze serialu jako napr. narazku na minim. pocet osob Aurory. Napsal jsem 1 osoba, jelikoz jsem myslel, ze na rizeni lodi staci osoba v kresle. :) Slovy klasika: " Uz jsem se prilezitostne i zmylil". Je tedy mozne, ze jsou zapotrebi minimalne 2. Pokud to tak skutecne je, tak se omlouvam, ze jsem zde uvedl mylnou informaci.

Jinak co se tyce maskovaciho zarizeni u Bliskner, tak zatim si jednoznacne stojim.

O´Neill: Mame satelity a teleskopy, ktere mohou takovou lod na obezne draze odhalit.
Thor: Jeste nikdy jste nasi lod na obezne draze neodhalily.
Zde je Bliskner:
http://stargate.wikia.com/wiki/Bilskirnir-class_ship

Podle meho nazoru z toho neprimo vypliva, ze Bliskner nejakym maskovacim zarizenim disponuje, nemusi to byt nutne zarizeni jakym se zneviditelnuje alkesh ci puddle jumper, ale to preci ani netvrdim. Napsal jsem pouze nejake maskovaci zarizeni. Blize jsem to nespecifikoval.
Co se tyce Asgardskeho pocitacoveho jadra netvrdim, ze je to same, kterym disponuji nase BC-304, muze to byt nejaky starsi model. Ani zdroj to blize nespecifikuje. Nejsem si jisty co mas na mysli tim poctem zbrani. Jedine co jsem rekl je, ze Bliskner disponuje energetickymi zbranemi.

Halajda: Naprosto uprimne co se tyce Kvantitativnich metod ci Geometrie, tak mam na ne mirne receno alergii, takze presne nechapu o cem mluvis. :oops:
Technicke parametry Hataku jsem zde uvedl tak, jak byli napsany na tamnejsi strance. Dale bych to neresil, jelikoz Hatak je schopen pristat na ctyrstranne pyramide i kdyz sam ma pouze tri steny.

Opiti: Jedna se o 2 km v prumeru. Moje chyba. Opraveno.

Zdroj:Stargate SG-1: The DVD Collection is a magazine where each issue comes with a DVD of 3 to 4 chronological episodes.
http://stargate.wikia.com/wiki/Stargate_SG-1:_The_DVD_Collection

http://stargate.wikia.com/wiki/Aurora_class_warship

http://stargate.wikia.com/wiki/Ha'tak
Sherlock Holmes

Příspěvek 03.10.2008 17:47:22
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

:oops: ok dobře sis to obhájil a já se ti tímto omlouvám... a i ta věc se zbraněmi je chyba u mě (špatně jsem si to přečetl :oops: ) takže jako by tu ty moje příspěvky nebyly :oops:

jinak vzhledem k uvedení zdrojů...skvělá práce. konečně si dal někdo práci to sjednotit :)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 03.10.2008 18:07:46
kull Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

jak je tak velka aurora tak to mohli aj tak zobrazit v serialu,hlavne je to videt v 4-11 myslim kolem 32 min jak vystoupi z hyperprostoru a kolem leti bc-304

Příspěvek 03.10.2008 18:44:23
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Dragon: Nevadi. Je dobre, ze mate pripominky, aspon si opravim chyby, ktere jsem tu nasekal. :)

kull: Nasadil si mi brouka do hlavy, tak mi to nedalo a koukl jsem se na bitvu u Asuras a musim rici, ze se mi zda, ze Aurory opravdu vypadaji mohutne(predevsim pri utoku stihacu). Kdyz si to vezmes, tak hned pri vyskoceni z hyperprostoroveho okna trva par sekund nez BC- 304 obleti celou Auroru. Takze se mi nezda, ze by byli 3 km nejak prehnane vysoke cislo. Navic podle me se nemuzem divat na velikost lodi podle pohledu u BC-304 je jasne, ze i vetsi lode nebudou vypadat z pohledu Bc-304 nijak mohutne. Jedina skutecna moznost jak porovnat velikost je, aby byli lode mimoradne blizko u sebe. Mam nekolik fotek ze serialu na toto tema, ktere podporuji me teze, bohuzel nevim jak je sem vlozit. Skoda. :roll:

Dragon to odhadl spravne, kdyz je to pokec o lodich, tak jsem chtel, aby zde byli aspon nejake zakladni technicke parametry lodi. Vetsinou je to sice jenom shrnuti ze serialu, ale chtel jsem aby to zde bylo. :)
Sherlock Holmes

Příspěvek 05.10.2008 08:02:11
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

[img][./images/thumbs/Alkesh_shield_1223190129.png]http://images3.wikia.nocookie.net/stargate/images/9/91/Alkesh_shield.png[/img]

Al'kesh

Tvůrci: Goa´uldi
Délka: 35 m
Palivo: Naquadah
Motory: Podsvětelné, Hypermotor
Hypermotor: Galaktický
Protiopatření: Štíty, Maskování
Zbraně: 2 tyčová děla(trup lodi), Plasmové zbraně(bombardování)
Minimální posádka:2
Pasažéři: 50 vojáků
Další systémy: Transportní kruhy
Třída: Bombardér, Transportní lod středního doletu
Naposledy upravil Fancipal dne 05.10.2008 08:39:32, celkově upraveno 1
Sherlock Holmes

PředchozíDalší

Zpět na Technologie