Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Zebricek sily lodi

Zebricek sily lodi

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 30.6.2008 17:51:48
Jake Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

jak jsem říkal dal jsem jeden příběh podobnýma se to tu jen hemží. A jak jsem psal: vše u Antiků kde se zapojuje ZPM má ten slot jak na Atlantis tak na základnách. Pokud by bylo na Auroře vždy prvně by hledali jak je na tom ZPM. Nevím co je Occamova břitva ale to že bylo zapojený jasný vůbec není.

Příspěvek 30.6.2008 17:55:36
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Rodney se na to neptal, protože scénář není nafukovací a v SG je milion šest jiných logických nedostatků, to je celé. Pokud jsi na Auroře nebyl, nemžeš říct, že tam zásuvka na ZPM není. Byl jsi na Auroře? A i kdyby tam nebyl, kdybych já byl kapitán antického bitevního křižníku pod palbou a věděl, že mám na palubě supermocný zdroj energie, řeknu svojí palubní Carterové, ať to nějak zapojí a basta.

Occamova břitva znamená, že nejjednodužší možné vysvětlení je správné.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 30.6.2008 18:07:50
Jake Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Scénář sice není nafukovací ale do doby něž Azuřani doplnil 3 ZPM se seriál netočil kolem ničeho jiného než najít nějaké to ZPM. takže podle Occamovy břitvy by bylo to nejzákladnější zjistit jak je na to ZPM. Jinak opravdu nevím o jaký fakt se opíráš ty, že Aurora má ZPM?

Příspěvek 30.6.2008 18:45:29
Metronx Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

kamo =D ale pokazdy kdyz nasli auroru tak nemeli cas hledat jak ej na tom ZPM ale museli s ni odletet aby nebouchla zprovoznit stity aby nebouchla zprovoznit zbrane aby vybouchl nekdo jinej ... a urcite nebudou brat ZPM lodi kdyz to muzou vzit branou .... proste delas tu pribehy ale kravsky teorie tipu no oni to tam najednou brali a wraithi to nikdy nevideli ... ale hned jim to bylo jasny tak jim to vzali a rekli si dem udelat lihen a tim jim to natrem

ale k tomu ZPM v SG zapojis ZPM i 1 dratem z medi .. tomu ver .. ale kazdopadne tam naka zastrcka je .. to si clovek domysli ... nebo mi snad chces tvrdit ze carterova zapoji ZPM do lidsky lodi bez problemu a antici tam nemaj zastrcku ? nebo ze sou tak blby ze si to tam neumej dat ?

Příspěvek 30.6.2008 19:19:37
Jake Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Už po několikáté se já ptám kde jsi vzal to, že Aurora je napájena ZPM. Asuřani si taky vezli na Auroře 3 ZPM nebo je snad měli zapojené všechny tři :wink: myslím že na průzkum oriona měli dostatečně dlouhej čas. Zvládnou z orbity zaměřit všechny ZPM na planetě Asuras a nenajdou ho na Auroře? proč W raději nevzali po bitvě ZPM z těch Auror co tam jen tak stáli to by vzládly i lidé kdyby je Aurory měli. A o líhních si to pust ještě jednou když to nebereš ode mne třeba tě Tod přesvědčí. Ten příběh jsem napsal abych ukázal na demagogii jakou tu předvádíte v závěrech, že Aurora má ZPM. Nevím proč ho měla. Dal jsem několik příkladu ze seriálu, ale od vás jsem zatím žádnej o napájení Aurory ZPM neviděl.

Rád bych viděl zapojené ZPM na jeden drát z mědi :D :D Naqadach. generátory na atlantis maj dráty 2 ale ZPM to dá jedním :shock:

Příspěvek 30.6.2008 19:57:26
Airman First Class

Odpovědět s citací

tak mi rekni proc tak blbi replikatori maji na aurore ZPM ? kdyz ho nezapojujou ? a co to zase mektas ze by ho vzali lidi ... chapes ze dkyby lidi z kazdy aurory vzali ZPM ze by byl konec serialu ?tak scenaristi reknou ze je to nenapadlo ,ja nerikam ze na aurore je ZPM,ale asurani si ho tam davali .. a logicky zapojovali proc by ho jinak brali sebou .. mysli prosiiiim a nepis dokud nezapojis vic jak 2% mozku do toho co pises .... odpovez mi na 3 otazky 1) proc by replici brali ZPM na auroru kdyby ho tam nepotrebovali 2) proc by si ho nezapojili kdyby ho tam meli 3) proc by to davali jenom na 1 auroru kdyz tech ZPM maj haldy

EDIT: Necituj příspěvek nad sebou. A trochu se uklidni než něco napíšeš, možná by ani trocha diakritiky nevadila. RomanArts

Příspěvek 30.6.2008 20:29:15
Jake Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

proč asi replici měli sebou ZPM když jeli dobýt atlantis? to je opravdu těžká otázka.
Asi proto, že při první návštěvě na Asuru jim vykládáj jak nemaj čím napájet Atlantis a že oni jich maj hafo jestli by jim nějaké nadali. Zapojit mozek by jsi měl asi chvílema ty. V SG1 když jim nastražily to ZPM co mělo bouchnout, řekly že by to zničilo celou sluneční soustavu. To je podle mě důvod proč není ZPM na Aurorách s výbuchem ZPM zdevastovat celou sluneční soustavu. To je podle mého proč nedávaj tak silný zdroj na něco jako je Aurora, ale jen na loď jako je atlantis kde je úplně jiná štítová technologie. Jo a k těm replikům kdes vzal že maj ZPM na Auroře? Myslím že jsem ti tým zodpověděl všechny 3 otázky.

Příspěvek 30.6.2008 20:35:29
Sevca Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jake píše:
Už po několikáté se já ptám kde jsi vzal to, že Aurora je napájena ZPM. Asuřani si taky vezli na Auroře 3 ZPM nebo je snad měli zapojené všechny tři :wink: myslím že na průzkum oriona měli dostatečně dlouhej čas. Zvládnou z orbity zaměřit všechny ZPM na planetě Asuras a nenajdou ho na Auroře? proč W raději nevzali po bitvě ZPM z těch Auror co tam jen tak stáli to by vzládly i lidé kdyby je Aurory měli. A o líhních si to pust ještě jednou když to nebereš ode mne třeba tě Tod přesvědčí. Ten příběh jsem napsal abych ukázal na demagogii jakou tu předvádíte v závěrech, že Aurora má ZPM. Nevím proč ho měla. Dal jsem několik příkladu ze seriálu, ale od vás jsem zatím žádnej o napájení Aurory ZPM neviděl.

Rád bych viděl zapojené ZPM na jeden drát z mědi :D :D Naqadach. generátory na atlantis maj dráty 2 ale ZPM to dá jedním :shock:

Můžu se prosimtě zeptat jak jsi přišel že se jim podařilo z orbity zaměřit všechna ZPM na Asurasu? pokud si dobře pamatuju tak to nikde neříkali a až Weirová dokázala Rodneymu říct, kde se ZPM ve městě nachází.
Jinak Wraithové šli pro ZPM-ka do města, proto aby to bylo méně nápadné a neprozradili se tak ostatním velitelům hive ships. Druhým důvodem byloa si patrně to že Rodney si nebyl jistý tím jestli a hlavně kdy se podaří dostat nanity na planetu do toho velkého shluku.
Jinak ZPM použili antikové k napájení aurory v 3x10 kdy jsme objevili Triu přeci jen by to bylo trochu moc kdyby aurora dosáhla bez něj rychlosti 0,8C. Jinak by určitě pro Antiky nebyl problém něco podobného vymyslet, co máme na Daedalovi a složit to pomocí té technologie co měli asgardi na vytváření různých předmětů který si myslím měli. Aspoň tomu podle mě vše nasvědčuje.

Příspěvek 30.6.2008 21:42:51
Blackhoool Airman
Airman

Odpovědět s citací

no tak nekde rikali ze antici vyslali tri aurory se ZPM do wrathskeho teroteria aby jim tam uskodili takze ty ZPM tam byly na koukani?? :D nejspis ty ZPM davali na nejake lode ktere meli nejaky dulezity ukol nebo uz jenom utikali pred wraithama zapojte mozek a netvorte tu takove zbytecne teorie :) stejne tim nic nevyresite

Příspěvek 30.6.2008 22:08:37
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Blackhool: lol :lol:

Ševča má pravdu, u Trii bylo explicitně řečeno, že používá ZPM. <joke>Jakeu, budeme všichni očekávat tvou omluvu v psané podobě. </joke>
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 01.7.2008 10:10:35
Airman First Class

Odpovědět s citací

podle me ZPM nebouchne kdyz bouchne lod ... podle me je to neco jako atomovka .. ze se musi spustit reakce ,nebo pretizeni aby bouchlo ....
proste mi nesedi ze ZPM vybouchne jako TNT kdyz ho zapalim zapalovacem nebo hodim do ohne

Příspěvek 01.7.2008 21:23:40
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Výbuch jako výbuch, ne?
:roll:

Příspěvek 02.7.2008 11:24:55
Airman First Class

Odpovědět s citací

on je rozdil kdyz pretizis ZPM ,kdyz se slouci 2 kriticky mnozstvi a bouchne atomovka,a kdyz zapalis doutnak u TNT... kazdopadne ZPM nebouchne kdyz bouchne lod .. to neni petarda ,to by se muselo nejak pretizit a nebo spustit reakci coz vybuchem neudelas

Příspěvek 04.7.2008 15:09:52
Jake Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Raynor píše:
Blackhool: lol :lol:

Ševča má pravdu, u Trii bylo explicitně řečeno, že používá ZPM. <joke>Jakeu, budeme všichni očekávat tvou omluvu v psané podobě. </joke>

Koukám, že tohle bude marný boj. :) Vemu to popořadě:
Udělal jsem vám tu jeden příběh za kterým si nestojím byl tu proto abyste si uvědomily, že podobnýma příběhama tu děláte fakta. Vy se do ně pustíte a hned vymyslíte další svoje ničím nepodložený příběhy.
první podotýkám, že v seriálu to nezaznělo jsou to vaše výtvory:
aby Aurora dosáhla 0,8C musí mít ZPM
druhý wraiti letí do města aby je nikdo nespatřil v bitvě přes 40 velkých lodí a stovky stíhačů a dartů jak jeden dart se vylodí na Auroře

dám tu pár faktů:
3 Aurory zajmuly W a na jedné bylo ZPM 4x12
na dalších 3 (hledat čísla těch epizod teď nebudu) jsme byly mi osobně nikde ani slovo o ZPM to už je poměr 5:1 v neprospěch napájení Aurory ZPM

pro mě není problém přijmout chybu já se ti i omluvím, ale stále žádám tu scénu z SGA kde je řeč o napájení Auror ZPMkama.
Ty se stále jen schováváš za explicitně řečeno, Ocamova břitva atd. to co od tebe chci jsou fakta

To Sevca o zaměření ZPM z orbity jsem se spletl vím, že to řekl Rodny. A dnes jsem to ještě jednou zkoukl a bylo to když se sám připojil k jádru v 4x11 vůbec jsem neměl na mysli epku s repliweir, ale ty další tvé věci jsou jen tvoje teorie nic víc.

To Metronx neměl jsem na mysli že výbuchem lodi ZPM bouchne ale na lodi pod palbou před zničením možnost zničení důležitých systému vedoucích k přetížení ZPM roste.

Příspěvek 06.7.2008 18:01:39
Huckllebery Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

k bouchnuti ZPM: diky poctu elektroniky v cemkoliv co delali antikove(hlavne Aurora) podle mne neni problem aby se nektere obvody zlomili a spadli na sebe tak ze ZPM udela skrat a mame BUM
=> to ze aurora s ZPM buchne neni jiste,ale je to velice pravdepodobne
Radsi desetkrat spadnu nez abych jednou nevstal

PředchozíDalší

Zpět na Technologie