Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Destiny

Destiny

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 13.3.2011 21:48:54
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Evil: Velmi vážně ji to poškodilo, kdyby neměla svoje samouzdravovací schopnosti, byla by mrtvá (a ne "jen" bez všech vzpomínek). Co když předtím antici (než se začali zaměřovat na povznesení) tyhle schopnosti neměli? Pak by nebylo ničím divné, že raději pilovali technologii stáze, než kriogenického spánku...?
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 14.3.2011 11:05:28
rben Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

A nevydržela tak dlouho ta zmražená antička v antarktidě díky jejím léčivým schopnostem?

Příspěvek 14.3.2011 13:05:35
Major
Major

Odpovědět s citací

Ne, to by:
1) vydrželi všichni antici díky svým léčivým schopnostem, místo aby ve stázi zkapali
2) to by pak nepotřebovala se po rozmrazení ještě zotavovat, kdyby se celou dobu léčila. Taky myslím (v tomto bodě si nejsem jistý), že jí prvně prohlásili (nebo považovali) za mrtvou, než to rozdejchala.

Příspěvek 14.3.2011 15:25:36
firstik Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

no tak během zmražení se asi těžko bude moc lčit, když je celá zmražená, tělo se poškodí akorát při zmražení, a rozmrežení
Obrázek
Omlouvám se za svojí blbost, jsem czech:D

Příspěvek 16.3.2011 01:00:20
Major
Major

Odpovědět s citací

Ano, tak něják jsem to taky myslel.

Příspěvek 17.3.2011 19:49:33
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Pozor! Všichni Antici neměli léčebné schopnosti, vlastně u nich byli vzácností, jak víme z SGA.
:yes:

Příspěvek 18.3.2011 13:25:01
Major
Major

Odpovědět s citací

Dokázali je i přenášet tou knihovnou vědomostí, tak netuším proč myslíš že to bylo tak vzácné. Kvůli tomu dílu kde byl Sheppard s lidmi co se zkoušeli povznést a že léčit uměla jen ta holčička?

Příspěvek 18.3.2011 15:30:00
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No tak jasně, to nebyli "originální" Antici, ale vzhledem k tomu, že se již dokázali povznést, tak to byl vlastně takový funkční vzorek Antika. Nikde však nebylo (nebo ano?) řečeno, že všichni Antici byli "doktoři" a tak vycházím z toho co mám.
:D
Poznámka: I, když je pravda, že ta Antička v Pegasu (SGA), co za "odměnu", musela hlídat "svoje" lidi, ale jen ty "svoje" je měla, neb tam byli všichni abnormálně zdraví jak zjistil Beckett. Ovšem to bylo až po povznesení a to se nepočítá.
:yes:

Příspěvek 18.3.2011 16:12:12
Major
Major

Odpovědět s citací

Pravda. Na druhou stranu ale nikdo ani neřekl, že nebyli. Po povznesení mají léčitelské schopnosti všichi (nejen antici), řekl bych. Před povznesením je to asi jak kdy. Jediná Aiana to měla jednoznačně, a O´Neill to něják "dostal". Ostatní to mohli a nemuseli mít s tím, že neikdo neukázal tak ani tak.

Příspěvek 21.3.2011 01:37:48
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mal to aj Rodney este pred povznesením a aj vyliecil Zelenku.
Obrázek

Příspěvek 21.3.2011 09:06:29
tomperys Airman
Airman

Odpovědět s citací

No nevím jak to bylo se "všemi" Antiky, ale pokud si pamatujete, tak Jack měl léčebné schopnosti až podruhé, co strčil hlavu do toho uložiště vědomostí. Když si pak Deniel "nahrál" do hlavy Merlina (jak bylo zmíněno zřejmě jen částečně) tak měl telekynetické schopnosti a řekl: "Jack měl schopnost léčit, hádám že u mě to je telekyneze".... z čehož se dá chápat, že ty zvláštní schopnosti spíš závisí na osobě a jsou u každého jiné.

Trochu to podporuje ten díl SGA, kde vidí "duchy", ty obrazy co jim "promítají" ty velryby. Tam jsou ti antikové zranění a ošetřují je až následně na ošetřovně. Což by asi nedělali, kdyby měl léčivé schopnosti každý a mohl by jim pomoct každý kolejdoucí v chodbě toho města.

Jinak se celkem těším, až ten díl vyjde a konečně se přijde na to, co to je. POkud to není nějaká stázová komora tak by to snad mohl být už jen únikový modul. Sice trochu dost těsný ale všimli jste si, že v celé SG (1,A nebo U) je měli snad jen Goauldi? :-D

:write:

Příspěvek 21.3.2011 18:01:38
taurian13 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

No jasné lebo iba Goal´di boli zbabelci :D :D

Příspěvek 21.3.2011 20:30:02
Major
Major

Odpovědět s citací

tomperys: Kápls na to, léčení opravdu neměli všichni.

Netuším jestli ta kapsle byla "únikový modul", ale asgardi měli takové to lehátko co v něm mohli někoho zamrazit. Podobný dojem jsem měl z té kapsle se "starým" asgardem - mohlojít o nějáký způsob úniku. Lidé měli kapsle v Prométheu (díl Grace), nejsem si jistý jestli i v 304kách, ale nejspíš ano.

Můj odhad je, že záchranné kapsle to spíš nebudou (jako ty goauldské), protože by Destiny musela být (skoro) zničena, aby je posádka kdy použila. Pak už by ale neměli jak se na loď vrátit ani jak ji pak opravit, takže se mi to nezdá pravděpodobné.

Příspěvek 21.3.2011 20:45:21
tomperys Airman
Airman

Odpovědět s citací

:D jo to je trefné a vtipné :D

I když jsem toho názoru, že takové lodě by měly mít záchanné moduly už čistě jen z principu. Po***t se může cokoliv a je blbý, když pak nemají jak opustit loď, která třeba každou chvíli vybouchne :D Jasně, mají tam sice bránu, ale i ta nemusí vždycky fungovat.

Příspěvek 21.3.2011 20:49:36
tomperys Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ultramarinus píše:
tomperys: Kápls na to, léčení opravdu neměli všichni.

Netuším jestli ta kapsle byla "únikový modul", ale asgardi měli takové to lehátko co v něm mohli někoho zamrazit. Podobný dojem jsem měl z té kapsle se "starým" asgardem - mohlojít o nějáký způsob úniku. Lidé měli kapsle v Prométheu (díl Grace), nejsem si jistý jestli i v 304kách, ale nejspíš ano.

Můj odhad je, že záchranné kapsle to spíš nebudou (jako ty goauldské), protože by Destiny musela být (skoro) zničena, aby je posádka kdy použila. Pak už by ale neměli jak se na loď vrátit ani jak ji pak opravit, takže se mi to nezdá pravděpodobné.

Jo to je pravda, i když s tím jak SGU bude končit tak bůhvi, co s něma udělaj :D

PředchozíDalší

Zpět na Technologie