Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Warp/FTL/Hyper

Warp/FTL/Hyper

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 28.2.2008 18:55:24
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Všichni tu zmiňujete zdroj energie ... nároky na vesmírný lítání jsou sice daleko za hranicema produkčních možností Země, ale i tak bych je viděl jako ten nejmenší problém. Nebo snad někdo ví, jak vytvořit červí díru ? Jak se dostat do hyperprostoru ? Jak zakřivit prostor ?
(Disk z neutronový hvězdy točící se rychlostí světla nabitej elektřinou bych řadil do stejný fyzikální disciplíny jako vývoj perpeta mobile z plácačky na mouchy)
Energie můžeš mít kolik chceš, rychlost světla (alespoň v blízký (hmm, 100 let) budoucnosti nepřekročíš).
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 28.2.2008 18:57:04
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Tak až bude zdroj energie, tak už se bude jen řešit, jak to udělat... ted se to neřeší, protože to ani vytvořit nemůžem technicky :lol:
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 28.2.2008 19:30:10
Raven Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

PrometheusX píše:
... reakce hmoty s antihmotou vytvoří pouze prej nějakej druh subatomární energie, která by neutáhla ani normální žárovku, natož lod ve Warpu:?

Pokud vím, tak při reakci hmoty s antihmotou dochází k jevu, který se nazývá totální anihilace. Při tomto jevu zanikají obě částice a klidová a kinetická energie těchto částic se přemění na jinou formu energie, která je odnášena tzv. nosiči energie, což jsou jiné částice (fotony ...)(např. při reakci elektronu a pozitronu vznikají 2 fotony záření gama).

Rozhodně bych neřekl, že je tato energie zanedbatelná (neutáhne ani žárovku), aspoň podle toho co nám říkali ve škole, může být tímto způsobem vytvořeno docela velké množství energie. Jediný problém je, že výroba antihmoty je tak energeticky náročná, že se to prozatím nevyplatí.

Opravte mě, jestli jsem se někde seknul.

Zdroj: Wikipedia a materiály k přednáškám fyziky.
Every single Jedi, including your friend Obi-Wan Kenobi, is now an enemy of the republic.

Příspěvek 28.2.2008 20:02:34
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

tak ja vyrostl na statreku a propocty warpu jsou v celku zajimave a vemte si ze Voyager si dost pomahal at uz jim pomohla Kes a posunula je behem minuty o 5000sv let nebo meli chcili transwarpovou civku borgu a pak nakonci jeste pouzili borskou sit.. a jeste nezapomenmne na Q ktery janewayove dal upravy ktere ji taky zkratili cestu...Ale podle novych moznosti SG bych rekl ze z mlecne drahy do Pegasusu za 3 tydny to uz je neco i kdyz to maji od Asgardu ale warp to dost prevysuje.. takze je hyperdrive muj favorit zatim...

ufff to bylo dlouheee :D :D :D

Příspěvek 28.2.2008 21:07:12
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

AirForce, já se taky nebavím o horizontu sta let. Nemám to ničím podložené, ale IMO se v příštích pár tisíciletích, pokud se nezničíme sami, budeme muset spokojit jen s naší modrou koulí a okolníma studenýma hroudama skály.
Ale ono něco na teoriích popírajících mimozemský život bude, takže kdo ví, jak to dopadne.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 29.2.2008 02:22:45
Darth Saros Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Asi to zalezi i na tom, jestli maji strunari pravdu :-)

Pako-jaks to myslel s tim Casimirem a warpem? Vakuovy fluktuace imho neresi c...to si rad poslechnu...
Stay firm, die hard!

Příspěvek 29.2.2008 10:53:14
PrometheusX Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

No dobře, s tou antihmotou jsem to možná trošičku přehnal, ale takčitak je docela nepraktická..

Příspěvek 02.3.2008 14:11:38
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já musim teda říct, že jsem nikdy warp moc nepochopil - jak může zakřivení časoprostoru okolo lodi jí umožnit překročení rychlosti světla?

Příspěvek 02.3.2008 14:22:58
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Ralen píše:
Já musim teda říct, že jsem nikdy warp moc nepochopil - jak může zakřivení časoprostoru okolo lodi jí umožnit překročení rychlosti světla?

Tohle je malinko složitější na pochopení teda.. ale jestli to chceš jednoduše, tak ti stačí vědět, že teoretický reálný Warp umožňuje lodi, aby stála vlastně na místě a prostor se pohyboval okolo ní..

Příspěvek 02.3.2008 14:40:45
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No dejme tomu že překousnu to, že "se prostor může pohybovat", ale pořád to nijak neřeší důsledek teorii relativity, že dva objekty se vůči sobě mohou pohybovat maximálně rychlostí světla.

Příspěvek 02.3.2008 15:28:52
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Prostor se neustále rospíná a je dokázáno, že rychlost rozpínání prostoročasu je neomezená..

Příspěvek 02.3.2008 17:38:13
oby wan Airman
Airman

Odpovědět s citací

Prostě ten warp vytvořením warpový bubliny "ochcáva" časoprostor.Jednou byl o tom článek ve 21. století a tam psali toto:Před lodí by docházelo ke kompresi časoprostoru -podobně jako při velkém křachu- teoretickém zániku vesmíru a za ní by byl rozpínán jako při velkém třesku.V bublině samotné by nedocházelo ke změně plynutí času, loď necestuje rychlostí světal, jediný "pohyb" neomezený žádnou rychlostní hranicí vykonává časoprostor sám.Je k tomu třeba tzv. negativní energie, která je potvrzena experimenty- jedním z nich je právě Casimirův efekt.Jěště závěrem přidám něco o teoretických nárocích na energii.K vytvoření bubliny o průměru 200 metrů pohybujíci se 10x rychleji než světlo by bylo třeba energie v množství 10 miliadrkrát větším něž je veškerá energie pozorovatelného vesmíru( to by asi bylo hodně ZPM :lol: )A pak je tady mnoho dalších otázek, jako jestli hmota do které loď narazí ji nezníčí nebo jestli lze ovlivňovat směr letu.Takže jsem to snad celkem solidně vysvětlil .

Příspěvek 25.1.2009 17:13:49
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Ted mi mě docela zajímalo.. nezmiňovali se v některém z dílů BSG, jaký má dolet FTL? ať už koloniální, tak i cylonské? např 2Ly?

Příspěvek 25.1.2009 17:43:20
Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

no v bsg se to primo myslim nerikalo,ale myslim ze jednu soustavu takze s pegasu do milkyway behem milisekundy :D a pak zase z milkyway dal,ale v sg svete to bude jinak :D a ma atlantis misto tylia zpmka :D a zpm je samo o sobe takovej vesmirek takze kdyz znate souradnice tak muzete v sg tim pohonem dolete kamkoliv.ASI :D

Příspěvek 25.1.2009 17:51:38
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Pokud jednu soustavu, tak asi mysleli jednu solární soustavu.. takže např z naší na Aplha Centauri, která je vzdálena něco přes 4ly..

Takže asi tak nějak no :)

PředchozíDalší

Zpět na Technologie