Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie ZPM a jeho výroba

ZPM a jeho výroba

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 29.12.2008 18:54:26
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

:lol: ten seznam nevyužily vůbec :D
a scénáristům bych vůbec nevěřil, hele oni jsou i schopný udělat to že tam vtrhne Lee (ano novinka :D ) a po třech minutách nějakým omylem či náhodou se hned v prostoru brány propadne neznámo kam.
A až v té době Shepp a spol. zjistí že vlastně ani nevědí, co pod nimi je, ale Lee v té tajemné místnosti v patře, které do teď neexistovalo, najde super přístroj na výrobu ZPM, ale jak mile ho se ho dotkne, tak se celé rozsype na prach a Lee se probudí na ošetřovně na Atlantis, kde se dozví že opravdu našel výrobnu ZPM, ale tím jak se toho přístroje dotkunul, vyslal silný EMP, které vyřadilo elektrotechniku v okolý tří set kilometrů a zároveň tím vyřadil i maskování Atlantis a tudíž byla Hvězdná brána odtajněna.
celá planeta se v tom...(ale to už je hoodně off)
každopádně jak se vyrábí ZPM se nejspíš jen tak nedozvíme...

stalker:
No sice pozdě, ale popřu. Já mám vlastní teorii.
Lee totiž v tom mým příběhu nenašel nic jiného než prsten Arabely, který Antikové upravily aby byl za potřebí ATA gen a všechny ostatní kouzelné prsteny raději samy zničily.

tak a teď vyvrať ty to moje :rflmao:
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 04.1.2009 21:08:05
Altarin Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

proc by musel bejt nekde vetsi zdroj energie? Nebo proc by musela existovat nabijecka na ZPM? Alkalickou bateriri taky nejde nabita a na jeji vyrobu nepotrebujes vetsi mnozstvi energie nez dostanes ( myslim elektricky jinak by to bylo perpetum mobile) takze ZPM muzes proste vyrobit a az hovycerpas tak ho vyhodis stejne jak tu baterku.
Robert Fulghum:
Věřím, že fantazie je silnější než vědění.
Že mýty mají větší moc než historie.
Že sny jsou mocnější než skutečnost.
Že naděje vždy zvítězí nad zkušeností.
Že smích je jediným lékem na zármutek.
A věřím, že láska je silnější než smrt.

Příspěvek 04.1.2009 21:09:56
Vahisht Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

O důvod víc proč někde musí existovat výrobna ZPM.
Co třeba pod základnou na Antarktidě? (když ne na Atlantis)

Příspěvek 04.1.2009 22:24:39
Altarin Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Minimálně na jednom místě můžeme na 100% vědět že výrobna přinejmenším byla. Není to takžký to domyslet. Replikátoři přece měli spoustu ZPM a sami to i říkali a nekolik jich jim ukradli atd. a ti je asi nesbírali kdesi po galaxii po jinejch planetách. => nějaká výrobna MUSÍ existovat, nebo je alespoň postavitelná.
a proč ne na ty zakladně pod atlantis? Protože tu prozkoumali docela rychle a toho by si asi všimli a ZPMek byměli jak ...
Robert Fulghum:
Věřím, že fantazie je silnější než vědění.
Že mýty mají větší moc než historie.
Že sny jsou mocnější než skutečnost.
Že naděje vždy zvítězí nad zkušeností.
Že smích je jediným lékem na zármutek.
A věřím, že láska je silnější než smrt.

Příspěvek 05.1.2009 10:12:28
bananman Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Dragon: No sice pozdě, ale popřu. Já mám vlastní teorii.
Lee totiž v tom mým příběhu nenašel nic jiného než prsten Arabely, který Antikové upravily aby byl za potřebí ATA gen a všechny ostatní kouzelné prsteny raději samy zničily.

ja nemam az tak domyslenu teoriu ale jednu mam:vyrabali ho ako ked Daniel vyrobil merlinovu zbran proste spravili virtuálny návrh a potom to zhmotnili
a ZPM bolo na svete

a vyvratim tvoju teoriu o arabelinom prstene
antici prehrali wojnu s wraithmi
:rflmao: keby mali nejaky prsten urciote by vyhrali :rflmao:

a dalej sa mi uz neoplati vyvracat ironiu ale som zvedavy co na to stalker :D
Online stargate hra:
Kliknite sem a zaregistrujte sa

Příspěvek 05.1.2009 12:27:04
senju Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

no dyť voni maj přece ten asgardskej zhmotňovač, a jak funguje ZPM taky věděj, tak proč si ho nevyroběj :hmmm:

Příspěvek 05.1.2009 13:12:24
Del_S Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tohle se tu řeší skoro furt a dokola.. Proč nepoužijí Asgardský "zhmotňovač".. Je pár vysvětlení, buď ZPM potřebuje nejakým způsobem aktivovat nebo se tam vyskytl nějaký problém (kdo ví).. A nebo jen scénáristi nechtěli, aby jsme začali vyrábět ZPM po tuctech a byli super silní (skoro neporazitelní).. :wink:

Příspěvek 05.1.2009 13:22:16
senju Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

to nejspíš stěma scénaristamy, nebo Rodney neví tak úplně přesně jak to funguje :smile:

Příspěvek 05.1.2009 17:23:36
Vahisht Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Oni ho Antici rozhodně měli. I replíci ho postavili; a kopírovali Antiky

Příspěvek 05.1.2009 18:38:31
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

add zhmotňovač...
řešilo nevyřešilo..., ale přesto zamítnuto (myslím že tři různé důvody :scratchanym: )

bananman:
Nevím kolikátá stránka to byla, ale rozhodně jsem byl první kdo to do tohohle topicu napsal :D pokud máš chuť tak si to najdi ;) (není myšleno jako hádání já byl první,... :lol: )
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 01.2.2009 13:45:11
Luther Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Myslím si že ho vyráběli Antikové ve svých městech nebo základnách, v místnosti kde byl ten zhmotnovač jako použil Daniel na tu výrobu té Merlinovy zbraně. I když jak jednou Jack vyrobil tamto zařízení aby se dostal do jiné galaxie k šedivým prdelkám(Asgardům) tak to vyrobil ručně protože na Tauri žádný takový zhmotnovač nebyl :wink: Myslím si že byli Antici schopní svými schopnosti a zručnosti taová zařízení výrabět ručně. Jak jsem řekl Jack si k Asgardům vyrobil RUČNĚ ten zdroj energie na obdobu ZPM z toho co měl na základně při ruce a nebo ten Antik co se skrýval u Sam a setrojil si sám bránu. Podle mě takové menší věci díky svým schopnostem setrojovali sami. :jako:
Obrázek
Ancients and Asgards upgrade Daidalos :D

Příspěvek 15.2.2009 17:46:14
jirka16 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

bylo by mnohem jednodušší si postavit replikátorku jako v epizodě 4x11 kde zničili replikátory na Asuru. jelikož mohou replikátoři prozkoumat lidskou hlavu(můžou procházet hmotou) tak by takhle mohli prozkoumat nabité ZPM a pak už by nebyl problém to postavit. mě to zní docela reálně
Evil is a word used by the ignorant and the weak. The dark side is about survival. It's about unleashing your inner power. It glorifies the strength of the individual." ―Darth Zannah

Příspěvek 27.8.2009 23:20:09
Ronnie124 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Zde je ma teorie výroby ZPM: Dle meho je schranka, to co ze ZPM vidime, vyrobeno řizenym krystalickým růstem (nejde jen tak slepit pár krystalu, kvuli energii, nebo čerpani energie je potřeba aby krystal byl kompaktni, bez spoju), dal bych to videl ze nejakou antickou vychytavkou se kterou upravi vnitřni strukturu krystalu tak aby bylo možne čerpat energii s vyhrazene části subprotoru.

Tak a ted do me, su zvedave na kritiku me teorie....
Warning: My post´s can kill you!

Příspěvek 27.8.2009 23:26:03
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jenže ZPM nečerpá energii z našeho subprostoru (ať už je to cokoliv), ale z vlastní singularity - z vlastní minireality uzavřené uvnitř. Přeneseně řečeno - není to generátor, je to baterie.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 27.8.2009 23:41:54
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Neřikaj něco ve stylu "Čerpá energii z vakuové energie ohraničené oblasti subprostoru"

PředchozíDalší

Zpět na Technologie