Myslím, že krásná stíhačka je také Aurora Starfury z Babylonu 5.
[img][images/thumbs/Shorty_starfury_wireframe.gif]http://www.adeptsys.com/chrysalis/Media/ships/starfury_wireframe.gif[/img]
Sry ale goauldske stihacky teda vubec neumej utocit.. To kvuli toho aby toho nic moc nezničily a aby pozemšťané mohli vyhrát... Ještě jsem neviděl krásný souboj kde by se goualdska stihacka třeba trefila do pozemského cíle... ) Možná že se mýlím a rád se nechám opravit...
no tak treba krasna byla bitva nad antarktidou v 7x22 ale lip byla videt sice jenom v uryvku v 9x1 tam bylo videt dobre jak smrtici kluzak trefi pozemsky cil
Tak to co předváděli nad antarktidou se dost podobalo dogfightům v korei, nebo v namu. Sice letěli rychle, ale rovně. Prakticky žádný manévry a použití ŘS na směšně malou vzdálenost. Troufam si tvrdit že např. F-15E by to tam dokázali zpacifikovat mnohem efektivnějc.
A DeathGlidery ? Pro stihačku naprosto nevyhovující výzbroj: Kanony s nízkou kadencí a ani nejsou na žádný pohyblivý lafetě, takže když chce střílet kapku jinym směrem, musí hned otáčet celym strojem, což z ňákýho naprosto nelogickýho důvodu vede ke změně vektoru celýho stroje -u letadel je to nezbytný, musej dodržovat zákony aerodynamiky (i když letadla s vektorovánim tahu jsou na tom o něco líp), ale vesmírný lodě se aerodynamikou zabejvat nemusej, čehož využívaj jen v BSG.
A taky sem neviděl že by měl ňákej druh HUD, nebo ňáký displaye na palubce- podle čeho se asi řídí ?
goauldi nejake extra presne zbrane nepotrebovali - ptori alianci styroch ras by to nestacilo a na zaostalych obyvatelov inych planet stacili varovne vystreli
U mě vede F - 302. Je to přece náš stroj a taky proto jak vypadá. A navíc nemá vůbec špatný letový vlastnosti. V díle jak přeskočili za Anubisovi štíty si tam celkem dobře hráli s dead gliderama a v díle 3x01 si tam 4 naše docela podali pořádnej ranec Dartů.
kde jsi vzal tak kraasnej obrazek. valim bulvy.. ja osobne povazuju za vrchol elegance Ridera a prave tohohle Vipera, ty novejsi vypadaji uz nejak divoce
To je proste dokonalost sama. Skoda, ze nikde nejsou takovy ty obrazky prurezovy, kdy clovek vidi i do strev s popisem, kde co je. Treba jsem takhle sehnal celou knihu o SW, kde jde videt, jak kde co je udelany. dost dobry.