Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie ZPM a jeho výroba

ZPM a jeho výroba

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 28.6.2007 14:07:22
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Jenže když Velkým třeskem začal ubíhat čas, tak se nemůžeš dostat do doby před ním. Ono před Velkým třeskem nebylo vlastně vůbec nic. Ani tma nebyla. Prostě nic a celý vesmír byl soustředěn v jednom jediném bodě (to vychází z předpokladu, že pakliže se rozpíná, musel být kdysi nekokonečně malý).

O tom, jak "nabít" ZPM toho moc nevíme... odkud to všechno víš ty?
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Příspěvek 28.6.2007 15:06:00
Anin Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

stalker píše:
... odkud to všechno víš ty?

To si nechám pro sebe. 8)
Obrázek
Razili mě a řezaly
Tvarovali mě a chladili
Pak na kruh poutali
Abych vyjevil, co ukryli?

Příspěvek 28.6.2007 16:11:52
Camel Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

kronos píše:
Já bych řek, že ZPM bude něco jako Arcturus akorát slabší, menší, ..., nevím, ale řek bych to.

Já nevim, ohledně fyziky nejsem vůbec zdatný, ale pokud se mám vyjádřit, tak se mi srovnání:
ZPM -čerpá své obrovské množství síly z energie vakua, získané ze soběstačné oblasti podprostorového času
Arcturus - projekt měl získávat vakuovou energii z našeho časoprostoru
(citace z lexikonu)

tak se mi to srovnání nezdá...mě přijde že to ZPM to bere jakoby z nějaké "vytyčené" oblasti, proto je kapacitně omezené, ale fakt nevím, možná píšu blbosti...vzhledem k Aninově teorii, sry, ale taky se mi to nějak nezdá, že by museli cestovat až k velkému třesku? teoreticky je sice možné že by se tam mohla vyskytovat nějaká ta exotická částice, ale stejnak nevím jak by přišli na to, že tam je, když jí nedokázali třeba ani právě v projektu Arcturus ovládnout...a ohledně toho že nechceš říct kam na to chodíš mi přijde že si to jen tak vymýšlíš, teda jako že to jsou tvé teorie, i když nevím proč to nenapsat...
Obrázek
I'm never same like others!

Příspěvek 28.6.2007 17:13:24
Anin Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak si mě přemluvil
Ve velmi raném vesmíru tomu dle Gamowovy úvahy muselo být naprosto jinak. Postupujeme-li proti toku času pozpátku, najdeme vždy ve velmi raném vesmíru okamžik, kdy průměrná hustota vesmíru je rovna libovolně vysoké zadané hustotě. Lze očekávat - jak si Gamow správně uvědomil - že při překročení určité hustoty hmoty se stav hmoty kvalitativně změní. Souběžně s rostoucí hustotou roste i teplota vesmírné látky a záření, což dříve či později znamená i fázové přechody "skupenství". Jinými slovy, Gamow přišel s myšlenkou neobvyklého počátečního stavu vesmírné látky, jež se ve všech myslitelných směrech liší od dnes pozorovaných částic - tuto látku nazval "ylem". Gamowova myšlenka byla zprvu naprosto odmítána nejspíše pro svou zdánlivou bizarnost. Nicméně hlavní předpovědi domněnky, kterou Gamow a jeho žáci uveřejnili v letech 1946-48, se postupně potvrdily astronomickými pozorováními.
Tím pádem ZPM obsahuje částice Ylem když to chceš tak podrobně
Obrázek
Razili mě a řezaly
Tvarovali mě a chladili
Pak na kruh poutali
Abych vyjevil, co ukryli?

Příspěvek 26.10.2007 20:07:49
Luki Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Podle mě atici stavějí lodě atd. Tou technologii co našla sg-1 v té jeskyni s tím zamrzlým Merlinem. Jak Daniel Jackson myslí stavěl ten stroj proti té orisáj. :idea:

Příspěvek 27.10.2007 08:54:59
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Je to mozny ze je to principialne stejny tech. Tim padem jen Antik nebo clovek se schopnostmi Antiku takto muze konstruovat Aurory, obranne satelity a podobne.

Kazdopadne to co Jackson pouzival, bylo male zarizeni, na tvorbu mensich kontrukci.

Na takove kolosy jako Aurory musi ten konstrukcni pristroj byt vetsi :lol:
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 27.10.2007 22:01:32
petr__ Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

navíc někde v sg1 padlo, že merlinova zbraň funguje podobně jako zpm (tušim, že jim to řekli asgardi)

Příspěvek 28.10.2007 16:17:58
Luki Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Určitě si dróny a ZPM vyráběli sami ale ještě není prozkoumána uplně celá Atlantis. Určitě je tam ten stroj co mel Merlin na výrobu zbraně proti ori. Tím se dá vyrobit cokoliv. Jenomže naši pozemšťané ho ještě nenašli nebo ho antici rozbili a nový prostě není. :lol:

Příspěvek 28.10.2007 19:34:44
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Beztak ze ho nenasli. Nejaky tam bude :lol:
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Příspěvek 28.10.2007 20:35:50
Tormirian Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jen ještě k tomu cestování v čase, přijde mi to divný, vzpomeňte si na díl SGA kdy si pokusili vytvořit vlastní ZPM, čerpali energii z jiný reality, tak proč to Antikové nemohli dělat podobně. Mimochodem tím vlastně porušili zákon zachování energie, mě tak napadá :)

Anin píše:
Ve velmi raném vesmíru tomu dle Gamowovy úvahy muselo být naprosto jinak. Postupujeme-li proti toku času pozpátku, najdeme vždy ve velmi raném vesmíru okamžik, kdy průměrná hustota vesmíru je rovna libovolně vysoké zadané hustotě. Lze očekávat - jak si Gamow správně uvědomil - že při překročení určité hustoty hmoty se stav hmoty kvalitativně změní. Souběžně s rostoucí hustotou roste i teplota vesmírné látky a záření, což dříve či později znamená i fázové přechody "skupenství". Jinými slovy, Gamow přišel s myšlenkou neobvyklého počátečního stavu vesmírné látky, jež se ve všech myslitelných směrech liší od dnes pozorovaných částic - tuto látku nazval "ylem". Gamowova myšlenka byla zprvu naprosto odmítána nejspíše pro svou zdánlivou bizarnost. Nicméně hlavní předpovědi domněnky, kterou Gamow a jeho žáci uveřejnili v letech 1946-48, se postupně potvrdily astronomickými pozorováními.

Nejsem si jistej jestli sem tuhle teorii pochopil správně, mohl by mi to někdo vysvětlit trochu lidštěji?? :D

Příspěvek 28.10.2007 21:35:26
bob 1 Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

napadlo někoho dát na ZPM kabel a kabel do zásuvky s 220 ? :D :lol: :) :D :lol: :) :D :lol: :) :wink: :D :D
Bobe, dobrá rada a souhlasím že osvěta je důležitá, avšak umístění takové zprávy na fóru, které navštěvují osoby mladší 15 let, je dosti nevhodné, proto byla odstraněna. Jenda.SG-1LoLwut ale já si už nepamatuju co jsem v podpisu měl, škoda.

Příspěvek 28.10.2007 22:34:43
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Chce to návod a dobrej nápad scénáristů, co pak s tím dál? Vyrobit to půjde asi jakkoliv, kdyby věděli jak, tak to sestrojí i McKay na koleně :lol:
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 28.10.2007 23:41:39
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

A co vzit 20 naquadahovych reaktoru a draty zarazit do ZPM? :lol: :lol:

Nebo ne - jeste lepsi! Slepime sekundofkou 200 krystalku z Ori tycovych zbrani, a mame nahradu ZPM! :D :lol:

Invaze - 41. část

RE

Příspěvek 29.10.2007 08:02:52
Apos Airman
Airman

Odpovědět s citací

No ono jako mezi náma kdybys pořádně sledoval seriál tak by ses nemusel tak blbě ptát :D
V epizodě s Ori, tuším že to bylo v 9. serii Avalon nebo možná jiná, ale říkali tam že Antici a Ori jsou vlastně spojenci, kteří zkoumali jak se mohou povznést, rozdělili se až potom, co Ori chtěli díky povznesení zasahovat do dění a otročit lidi a Antici naopak nechtěli zasahovat do dění ve vesmíru. Ale to jen na okraj :)

Bylo tam řečeno i to že Antici místo aby s Ori bojovali tak postavili Atlantis a odletěli do naší galaxie.

Příspěvek 29.10.2007 10:02:19
rben Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

A co když se ZPM nenabíjí hned ale postupně. řekněme že ho připojím eke zdroji a ono se třeba rok nabíjí.

PředchozíDalší

Zpět na Technologie