Hezké, ne úplně nemožné, ale pořád odhad.
Důvody, proč si myslím že to (alespoň ta část s asgardy) takhle nebylo je tento:
- Doba odletu do Pegu - před 10 000 000 lety.
- Stáří asgardské civilizace (několikrát zmiňováno asgardy samotnými, nejvýznamněji v díle Unending "jestli neuspějete, celá naše hystorie trvající stovky tisíc let bude pryč" - nebo něco v tom smyslu tam pindali).
= výsledek = něják se mi nechce věřit, že by se stavbou seederů (kvůli teleportrační technologii) čekali 9 000 000 let, než vznikne asgardská civilizace a pak ještě několik (minimálně desítek) tisíc let než je potkají a než asgardi vyvinou "transportný lůč".
- Další bod - Vanirové vypadají, že teleportér nemají. Sice to nemusí nutně znamenat že ho neměli ani před 10 000 lety když přilétli do Pegu, ale může to lecos naznačit o tom, jak "běžná" technologie (i před těma deseti tisíci lety a za předpokladu že to už tehdy měli) teleportér byl - oproti tomu dneska je teleportér asgardského typu na všem co mají a létá to - a dokonce to dokáže utáhnout i goauldský alkeš. Něják se mi tedy nechce věřit, že by jejich záchranné lodě ve kterých opustili jejich "mezigalaktickou" loď teleport neměly, kdyby teleport už tou dobou byl asgardský standard.
= výsledek = je možné (MOŽNÉ, ne "jisté"), že asgardský teleport je technologie "mladší", než 10 000 let.
Pokud by tedy na případném seederu byl teleport, byl by pravděpodobně jiného, než asgardského tipu.
No a nakonec malé ťuknutí do naší (evil + ultra) staré debaty o tomhle problému -
Já osobně věřím, že kdyby v Pegu byla ještě (jakš-takš) funkční síť SGU bran (v době kdy tam vyrážela Atlantis), že by stávající síť samotnou použili pro získání přístupu na několik vhodných planet (skrz starou bránu přinesu novou rozloženou, na místě jí složím, rozřežu starou a skrz novou se vrátím zpátky na Atlantis) přímo a "vesmírné" brány + těch několik v síti které z libovolného důvodu přestaly fungovat, nebo naopak osetí planet, které se mezi průletem flotily Destiny a příletem Atlantis staly schopnými udržet (lidsko/antický) život, byly osety nějákými obyčejnými loděmi, které prostě přilétly k fabrice, nabraly sklad SGA bran, po cestě je měnily za SGU brány a pak se skladem plným starých se vrátilii k fabrice - stejně jako v případě Evilova názoru věřím, že by materiál ze starých použili k výrobě nových - . Zároveň by tak ale seedery vůbec nepotřebovali stavět a těch pár prázdných míst v síti by dokázali "zalepit" i normálníma loděma s posádkou a přiměřeně velkým skladnovým prostorem (i goauldský hatak jich dokázal nabrat STOVKY, takže třeba aurora, nebo křižník by jich taky pár pobraly).
= výsledek = Je jedno jaké názory já i Evil máme, v seriálu a ani následných informacích to zatím řešeno nebylo, proto jde jenom o názory. Čtenář si může vybrat řešení, které je mu bližší, ale zatím netušíme, které je "správné".
Epitaf textové hry Universe Oddyssey
Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům