Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie 9. symbol

9. symbol

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 10.12.2007 16:26:03
lihkan Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

:shock: tak to sem teda zvedav co s toho vznikne :roll: nemuzu si pomoct ale zni to jak paskvil :roll: 10 rada sg-1 byla furt akorat odysea a bylo to jak star trek ale tohle...................

teda chtel bych podekovat dragonovy ze to prelozil a v nasledujicich radcich nechci urazit je praci a usily ale jen chci podotknout ze nektere fraze sou opravdu usmevne :D

protze s tohohle sem fakt nemoch

hvezdna vrata :laugh:

devata krokev :D

epizoda paty zavod :mrgreen:

"Oni plánovali jít tam a vidìt co byl venku :biglol:

a jeste jednou se dragonovy omlouvam a doufam ze sem ho neurazil
[img][./images/thumbs/colasignproject_1246512172.png]http://img148.imageshack.us/img148/7776/colasignproject.png[/img]
má literární tvorba:
Obrázek
Niní ve vaší povídkové sekci

Příspěvek 10.12.2007 16:37:34
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

...tak jsem to prohnal překladačem, ale kvůli délce jsem to vůbec neupravoval,...

Tak myslím že ta citace vysvětluje ty paskvily :lol: a jinak jsi mě vůbec neurazil. Právě naopak se k tobě přidávám. :lol: :D :laugh: :rflmao: :biglol:

PS: pokusím se ten překlad upravit, ale neslibuji že to upravím do dokonalosti. :arrow:
jelikož na tohle moje Angličtina nestačí :oops: ...
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 10.12.2007 16:56:51
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak, konečně se mi to povedlo přečíst na GW, a musím říct že mě docela mile překvapili. Rozhodně to zní jako docela originální nápad, sami sme tu kdysi řešili nápady na další seriál, moje víra ve schopnosti scénáristů není úplně neopodstatněná :D

Líbí se mi motiv. Veliká loď kterou Antikové kdysi dávno poslali do dalekých galaxií, sama produkuje brány a rozsévá je na světy, především nám to ukazuje že Antikové byli také průzkumníci, chtěli potkat inteligentní tvory jako byli oni sami.
Velice zajimavě zní ta část že se dostala až do velice starých skoro vyhaslých částí vesmíru, kde je energie velice drahá a vzácná, a že bysme se tedy setkali s rasami a tvory které Antikové nikdy nepotkali, proto že se povznesli dříve než se loď vrátila ze své pouti (Mám dojem že měli v plánu aby prozkoumala celý vesmír) A nyní tu v této prastaré části vesmíru mají plavidlo z mladé okrajovější části vesmíru bohatou na energii...

Na tu loď se dá dostat devátým symbolem, i když je kdekoli ve vesmíru, to si nějak nedovedu představit jak by ta adresa mohla asi fungovat hm...

Každopádně, zaujalo mě to, má to špetku originality a určitě potenciál, přeci v té staré části vesmíru musí být druhy mnohem starší a možná mocnější než Antici... každopádně určitě by to mohlo být zajimavé.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 10.12.2007 17:24:22
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

:faint: Proč já se s tím překládám :book: ještě jednou když ty jsi to podstatný už schrnul :faint: :faint: :faint: (stejně jsem se zatím dostal jen na cca 25 řádek :comp: a končím :comp: :comp: )

PS: :lol: :lol: :lol:

PS2: :idea: rozdělanej překlad mám uložěnej. :idea:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 10.12.2007 17:33:57

Odpovědět s citací

Tohle by mělo být určitě v novinkách, nějak to ale úplně vypadlo z pozornosti většině lidí, já sem to taky našel až z vašeho odkazu zvláštní :D

Jo toho textu je na dvě stránky ne, já to shrnul tak co sem si nejvíc zapamatoval, kecali tam ještě o týmu a že se nerozhodli jací budou nepřátelé atd :wink: určitě to za překlad stojí, já sem ale od přírody líná osoba na to abych to přeložil, leda že bych měl extra dobrou náladu :D :D promiň
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 10.12.2007 17:40:55
Kaithlin Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Pokud existuje nová funkce, kterou se může s bránou provádět, tedy použití 9. chevronu k zadání adresy, a měla by být tahle funkce zveřejněná, určitě se to jednou dozvíme. Osobně v to tedy doufám.
Jak již bylo řečeno, třeba neslouží k ničemu, ale možné je s ním třeba cestovat na ještě vzdálenější místa nebo v čase (do budoucnosti)... nechme se překvapit.
[img][http://thescifiworld.net/img/avatars/stargate/avatars_forum/stargate_avatar_forum_219.jpg]http://thescifiworld.net/img/avatars/stargate/avatars_forum/stargate_avatar_forum_219.jpghttp://[/img]

Příspěvek 10.12.2007 18:04:37

Odpovědět s citací

Ehm viz odkaz nahoře :D Slouží k napojení se na loď Antiků která je na pouti celým vesmírm, ať je kdekoli

Příspěvek 10.12.2007 18:13:34
Kaithlin Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Balial píše:
Ehm viz odkaz nahoře :D Slouží k napojení se na loď Antiků která je na pouti celým vesmírm, ať je kdekoli

No jasně. Já vím, prostě podle mého názoru by s ním možná šlo i cestovat do budoucnosti. Kdo ví...
[img][http://thescifiworld.net/img/avatars/stargate/avatars_forum/stargate_avatar_forum_219.jpg]http://thescifiworld.net/img/avatars/stargate/avatars_forum/stargate_avatar_forum_219.jpghttp://[/img]

Příspěvek 10.12.2007 18:38:48
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

:shock: neblbněte já na ten překlad nestačím :lol: :oops: (aspoň ne na takovou úroveň) vždyť to překládám překladačem a přitom se tomu snažím dát hlavu a patu, přičemž kolikrát musím celé věty přepsat. :shock: 8)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 10.12.2007 18:46:30
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Bud je to na druhy konec vesmiru, nebo vznikne dokonala cervi dira, ktera by fachala furt a obousmerne, coz je podle Carterove a dalsich blbost, nebo je to jednuduse brana do puvodni vlasti Antiku (kdo rekl, ze jejich rasa vznikla v galaxii Ori? treba jsou z jeste vetsi vzdalenosti)
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 10.12.2007 19:12:16

Odpovědět s citací

OMG Vlade sakriš četls něco z toho co tu bylo řečený a coje v tom odkazu :roll: Konec spekulacím, slouží k napojení se na loď Antiků vyslanou aby proskoumala vesmíru

Docela mě zaráží že je ta novinka stará tak měsíc a nikdo si jí nevšim, a jedná se o dost podstatné info.

Překládat se mi to nechce, takže ve zkratce o čem se mluví

Zápletka:
Celý seriál nám ukáže jak a proč vlastně Antikové stavěli sítě hvězdných bran a co s tou kopou sítí chtěli potom dělat. Před miliony let, vyslali do vesmíru loď a proto že věděli že s jejich technikou cestování rychlej než světlo by prozkoumávání větší části vesmíru trvalo miliony roků, tak vyslali tuhle loď aby na navštívených planetách zanechávala hvězdné brány.
Za několik desítek tisíc let nebo i milion poslali druhou loď , která měla jít po stopě té první a aktivně zkoumat světy kde ta první umístila brány. (úplně mi tohle nedává smysl, proč tam umístovat brány, ale přeložený to správně je)

Antikové se chtěli na onu loď vrátit a získat data a začít cestu vesmírem, ale povznesli se dřív než to udělali, takže někdo se tam už nevydal. Takže se střetneme s rasami, které Antikové nikdy nepotkali. K tomu je devátý symbol, umožní dostat se na palubu tohoto plavidla ať je ve vesmíru kdekoliv.

Antikové nebyli jen tvůrci života, ale také průzkumníci. Chtěli potkat bytosti jako jsou oni sami.
Když jdete hlouběji do vesmíru, je to jít něco jako proti proudu času, není to cestování časem, ale jdete v podstatě zpátky v historii vesmíru. (jak jen to říct :D, doufám že chápete)
A to jim předkládá mnoho příběhů, jako třeba sluneční systém kde akákoli energie je v této staré části vesmíru vysoce ceněna. A objeví se tahle, loď , z mladé části vesmíru,plná energie a obyvatelé si budou myslet, že sme bohatí, budou chtít tu loď.

Tým
Pravděpodobně to nebude tým o čtyřech lidech, nechtějí dělat kopii zaběhnuté verze, i velitel by měl být odlišnější.

Nepřítel
Kecaj o tom že nechtějí další Goauldy nebo Wraithy, kteří reprezentují každý svoji galaxii. Zdá se, že nepřátel by také mělo být víc, nic podrobněj tam není.

Dál už je spoustu dlouhejch, ale nezajimavejch producentskejch plků který se mi nechce ani takhle ležérně překládat.Takže tak.

Příspěvek 10.12.2007 20:10:42
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Teda Baliale, dneska jsem si náhodou pročetl sekci o technologii (o technologii mě moc nebaví diskutovat :oops: ) a co se nedočtu. :shock: Fakt moc díky za překlad. Opravdu se docela divím, že se o tom ještě nikde pořádně nebaví. No důvod může být ten, že před časem jsem četl novinku, že prý Brad Wright s Cooperem předložili Sci-fi Channelu návrh a jim se některé věci nelíbily a tak jim ho vrátili k přepracování. Takže je možné, že něco z toho, o čem jsi tady psal, se vůbec neuskuteční. Tedy jsem opravdu zvědavý, co na ten návrh řekne Raynor. :) Na první poslech mi to přijde zajímavé, ale ještě pořád mi nedochází, co se vlastně bude dít v seriálu. Že by se nějaká výprava dostala na tu loď, přerušilo se spojení se Zemí a ocitli se v nezmapované části galaxie? To by bylo dost klišé. Fakt nevím. Nezbývá než dodat, že uvidíme. :wink:

Příspěvek 10.12.2007 22:00:22

Odpovědět s citací

Jo to by mohlo být ono. mě to nějak na GW uniklo a je to nějakou dobu starší, takže taky sem se divil proč o tom nikde nepíšou... takže asi jim to fakt dali na přepracování.

S tou bránou, řekl bych že je to jednosměrný, oni se můžou dostat tam, ale zpátky ne, i když to tam nikde řečeno nebylo. Ale považuju to za hodně zajimavej nápad, célá ta věc s průzkumem galaxií do kterých se už Antikové nestihli podívat jenom připravit půdu pro expedici...

Příspěvek 11.12.2007 00:59:34
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Samozrejme ze mi doslo ze si v te firmicce vymysleli celkem pochopitelne vysvetleni 9. symbolu, ale to neznamena, ze si sami nemuzeme vyfantazirovat sve vlastni teorie, neoficialni :wink: nebo jako kdyz to rekne typek co ma na to "papiry" tak mame my socky drzet huby bo co :)
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 22.1.2008 18:10:02
henzis Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Air Force píše:
No za použití všech 9-ti zámků, by se dalo vytočit 101 559 956 668 416 adres - pokud bude poslední výchozí, zbejvá "jen" 2 821 109 907 456 kombinací. To je sice hodně, ale jak paralelních dimenzí /realit, tak časovejch okamžiků je nekonečno, takže tim podle mě tyhle teorie padaj.

Těch kombinací je o něco méně protože neexistuje adresa kde by byli stejné symboly.

(36*35*34*33*32*31*30*29)=1 220 096 908 800

PředchozíDalší

Zpět na Technologie