Podle mě se tu pouštíš do hooodně vysoký fyziky...
Abych trochu přispěl k diskusi:
Není mi jasný, co se myslí pod pojmem rotace horizontu událostí? Horizont událostí by nemělo být něco hmatatelnýho, co může rotovat. Měla by to být oblast nebo hranice okolo černé díry, od které už není ani pro světlo návratu. A co se skrývá za ní zatím nikdo bezpečně neví (možná Stephen Hawking tuší...

)) ). Možná by to mohlo být dopočteno z vyzařování hmoty, co je vtahována dovnitř, ale upřímně už tady tápu...
Podle jedné z teorií hmota zakřivuje prostor ve svém okolí. Tahle úvaha by měla vysvětlovat původ gravitačních sil. Při extrémní gravitaci v okolí černé díry si neumím dost dobře představit nějaké zákonitosti pohybu na které bych se tam spoléhal...
No a navázal bych ještě teorií relativity. Když si vystačíme i jen se Speciální teorií relativity, tak zde jsou při vysokých rychlostech (blízkých rychlosti světla) patrné jevy jako dilatace času a délek. Tím se většina tzv. zákonů zachování dostává do vážných potíží. Co si matně ještě vzpomínám na přednášky tak v teorii relativity je kromě konstantní rychlosti světla ve vakuu už jen pár neměnných invariantů (tuším, že sem patří třeba el.náboj), ale moment hybnosti mezi nima určitě není.
A co se týče omezení rychlosti pohybu na rychlost světla, tak to by mělo platit jen pro věci, které dokážou přenášet informace. Existuje jinak spousta věcí, které se dovedou pohybovat rychleji - např. průsečík ostří při svírání dlouhých nůžek nebo světelný odraz (prasátko) při pohybu po vnitřku dostatečně velké kulové plochy.
Je pravda, že tyhle příklady jsou jen drby - asi to nikdo neměřil

, ale určitě se někde na wiki dá najít něco o šíření vln a dělení rychlosti na grupovou a fázovou. Kdy fázová rychlost je rychlost pohybu bodu se stejnou fází po vlně a ta může být větší než rychlost světla (tohle tuším už změřený je - nebo aspoň velmi dobře spočtený a opřený o ověřený teorie).
Tolik moje úvahy, které sice problém neřeší, ale snad jsem aspoň maličko naboural ten "newtonovský" úhel pohledu, který z toho dělá záhadu.