Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Nej rasa* v SGA a SG-1

Nej rasa* v SGA a SG-1

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Nej rasa?

Antici?
38
26%
Asgardi?
57
39%
Tauri?
30
21%
Wraithové?
20
14%

Celkem hlasů : 145

Příspěvek 30.7.2008 09:58:57
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Viděl jsi, kolik dronů se vejde do prťavýho Jumperu? V megalomanský auroře jich může bejt víc, než bych dokázal spočítat. V Be All My Sins Rememberd předvedli, že na zničení Hive stačí dronů poměrně málo - nemusíš to ni hned pouštět takový proudy, jako Jack to Anubisovi lodi. A vzhledem k výkonu štítu Wraithové Auroru hned tak nezničej.
Navíc s výjimkou Tria (která taky nebyla úplně ok) byli všechny antický Aurory, co jsme viděli v podstatě jen vraky sdrátovaný, aby alespoň trochu fungovali, co ty víš, jestli drony jsou jejich jediná zbraň.
Třeba ty antický paprskomety. Šmejdovej zdroj, jako je naquadahovej generátor ho nabil poměrně rychle - výkonnější zdroj energie (kterej na Auroře nezbytně musí bejt - už jenom kvůli FTL) by měl takovejch paprseků několik udržet bez přerušení.

Prej problémy při 1vs5 :rflmao:
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 30.7.2008 10:34:31
kull Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Air Force:divaš se vubec na atlantis albo si to s něčím pleteš?Z Wriathu dělaš sra*ky a z antiku nezničetlne a bezchybne bytosti.I replikatoři změnili taktiku utoku na wraithy,misto utočit na Hive raději začali vyhlazovat lidske světy.A proč?bylo to řečeno myslim v tabula rasa,že se našly trosky replik lodi a snadnější je pobit vesničany než wraithy.Antici dostali na prdel bo utočili v malym množství na skupiny hive a až jim ukradli par ZPM z auror tak se rychle změnil poměr sil a antici šli do kytek.

Příspěvek 30.7.2008 10:48:42
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Antici to prohrali jen proto že jich bylo moc málo. Když jeden Dron dokáže zničit Hatak (kterej vydrží víc než Hive(a y kdyby ne tak 20 Dronů na jeden Hive určitě stačí)) a vem si kolik musí mít taková Aurora dronů (stovky ne-li tisíce) takze Hivů zničí aurora (kterou ovlada normalni bytost co strili vic nez 5 dronů) minimálne 50 a to bez problému. A štíty to vydržej. problém by byl pokud by na Auroru šlo 100 Hive a mrtě křižníků. To by si asi nedala.
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 30.7.2008 11:47:38
mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Hlavně 100 hive a křižníky znamená neuvěřielný množství dartů. Ale souhlas s tim že aurora si bezproblémů dá i větší množství hives, jen musí včas zdrhnout dartům.
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

Příspěvek 30.7.2008 12:11:03
kull Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

vic Hive jo,ale ne 100 :!:
Mark:to si vzal kde ze hatak vydrži vic než Hive????Jeden dron nezniči ani křižnik,jen ho poškodi,bylo to v jednom dilu.

Příspěvek 30.7.2008 12:49:29
Pako Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

uf,a je to tu zase

Válku prohráli protože neuměli bojovat, za milióny tel se nesetkali s nepřítelem, který by je mohl ohrozit

ne,máš mašinu na terraforming-třeba na odpařování pol.čepiček,svedš energii do laseru a kosíš hive po tisících.

Air Force:divaš se vubec na atlantis albo si to s něčím pleteš?Z Wriathu dělaš sra*ky a z antiku nezničetlne a bezchybne bytosti.I replikatoři změnili taktiku utoku na wraithy,misto utočit na Hive raději začali vyhlazovat lidske světy.A proč?bylo to řečeno myslim v tabula rasa,že se našly trosky replik lodi a snadnější je pobit vesničany než wraithy.Antici dostali na prdel bo utočili v malym množství na skupiny hive a až jim ukradli par ZPM z auror tak se rychle změnil poměr sil a antici šli do kytek.

plot holes tady nepočítáme

Toto je spoiler!!!:
Air Force má pravdu

jedno ZPM dokázalo urychlit Triu na 0,99c,z toho lze krásně vyvodit to,že antici měli šťávu na odpaření staticíců Hive-na jedné malé (no) lodi,metodu jak to využít taky měli (chlazení laserů atp. nebylo problémem-viz lagrangianský satelit z The Defiant One a Siege I
The Ancients and their technology have been reduced to a complete joke in this show, and they were supposed to be the most advanced and powerful race ever, even above the Asgard.

This show is such a mess. We came to Atlantis to find technologies to aid ourselves and to find out more about the ancients. What have we found? Glorified apartments and space guns from SG-1.

Příspěvek 30.7.2008 13:03:57
H2SO4 Airman
Airman

Odpovědět s citací

kull píše:
Jeden dron nezniči ani křižnik,jen ho poškodi,bylo to v jednom dilu.

A v jednom dilu SG1(Is good to be king) jak nasli jumper v lese?? a jack sejmul hatak JEDNIM dronem?? To si nevidel??

Příspěvek 30.7.2008 13:53:07
Oo Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

H2SO4: Jack sundal Hatak pokud vím dvěma dronama (možná se pletu, je to už dávno :D ), ale to bylo především proto, že se drony "provrtaly" k lodním generátorům, o jejichž umístění věděl Jack už od první/druhé řady, takže výbuch lodi nezapříčinil jen náraz a očividná exploze dronů na trupu Hataku, ale samotná exploze generátorů, k nimž se drony dostaly. Wraith ship jsou organické a zde bych viděl problém. Drony můžou mít s organikou větší problémy než s anorganikou a většina generátorů bude taky organických, navíc můžou v případě poškození postupně "dorůst", takže pokud loď dronama nepřepůlíte, stále je vážnou hrozbou.

K tématu: Označil jsem Asgardy, jsou (byli :evil: ) mi nejsympatičtější rasa v celém SG U. Antikové trpěli stejným problémem, jako lidé, byrokracií. To byl taky jeden malý, ale významný důvod, proč prohráli s Wraithy. Z toho, co jsem zatím v SG viděl, je jasné, že buď "osvícení" způsobuje zatemnění mozku, nebo byli Antikové vážně neschopní. Obyčejnou léčku by vymyslel i orangutan. Lidé (Earth Alliance) se nesou v podobném duchu...

Příspěvek 30.7.2008 14:22:30
kull Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Pako:sory,nevim co je plot holes?a vubec nechapu o čem to pišeš?

Příspěvek 02.8.2008 16:42:41
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Asgardi.. jedine oni, krome toho ze v nas videli nadeji pro celej vesmir a ze nam vsechno co vedeli a meli odkazali.. (i kdyz nevim, proc nam nedali zbytek svych lodi, coz by bylo fajne). Byly mirne asertivni, coz se jim nedalo mit za zle, protoze bavit se s nekym tak primitivnim vyzadovalo obrovske odhodlani :)

Antiky nesnasim..arogantni blbci, kteri premysleji zadkem (jak ti nepovzneseni tak i povzneseny) jsou pouze vyjimky Oma, Morgan, Merlin, a ten co vymyslel brany, jak byl v arc of truth a Orlin na vic si jich nevzpomenu. Beztak to byli šprti.. :)

Taky mam rad Furlingi, jsou SEXI tajemní :D :D :D :D :shock:

Jinak tenhle topic neni tak starej na to aby tu nebyli uvedeni treba ORIove, ze?

Příspěvek 02.8.2008 19:23:53
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

Hoši, hoši... myslím, že se blížíte k tomu stát se scénáristy - Aurorám dáváte neuvěřitelné možnosti, nikde jsem neviděl, že by celá loď byla naplněná jenom sklady dronů. Potom žádná Aurora v historii SGA neměla jinou účinnou zbraň než drony. Mám k tomu jednoduchý důkaz a to ten, že kdyby Aurory takovou zbraň měli, použili by ji nejspíše replikátoři v díle 4x11 BAMSMR, přece jenom proč nepoužít tak skvělou zbraň, když jim šlo o krk, že? :wink: Dále si nemyslím, že by ten poměr lodí ve válce Antikové vs. Wraithi byl tak velkej, miliony nebo sta tisíce lodí, p**ovina... Antikové před bitvou s Wrathi nezbrojili, měli pouze lodě, Aurory, které měli jiný než bojový záměr a pro obranu tu měli osvědčené drony a štíty, které rozhodně nevydrží, aby do nich najednou pálilo 50 Hive za dobu, než by je jedna Aurora zničila :lol: Z toho, že Antikové nešli do boje, když osídlovali Pegasus, vyplývá, že asi neměli tisíce válečných lodí natož pak Auror. Jinak taky vy všichni nesmíte brát moc vážně vymysli scénáristů v jednotlivých díle, protože si je upravují pro děj a jeho napínavost.
2Pako: Stejně jako kull jsem vůbec nic nepochopil...
lagrangianský satelita co je tohle? Buďto neumíš psát, nebo si pleteš seriály...

K tématu:
Osobně bych bral Antiky, protože jsou z celého seriálu nejvyspělejší a nejvyvinutější rasa.
2mansi: Celé tvé hodnocení mi nějak nesedí a jmenuju tu výroky, které mě fakt pobavili a jsou úplně nesmyslné...
O´neal - :lol: píše se to myslím O´neill, ale tohle je jenom o pravopisu, takže je to fuk...
Síla: 6,5/10 (Máme ty drony mno,a ještě něco od asgardu): Tohle mě fakt pobavilo... Odkdy se drony připisují lidem :lol: to od azgardů už bych po konci poslední řady SG-1 pochopil... Ale ty drony mi fakt nesedí, když třeba repliky přičteš Antikům...

Jinak se všem omlouvám za ten sloh, jen jsem tu navíc vypsal pár bodů, které se mi nelíbí... :wink:
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 19.12.2008 16:28:22
Rubydup Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

wraithi sou fajn ...jinak antici porhrali nebot meli slabe lode vemte si ze aurora bylo to nejlepsi co meli a i kdyz dokaze sundat hive i crusieru kolik chce ve chvili kdyz darty zacnou narazet do stity tak je sundaj na jednu dve vlny a aurorra jde do kytek pac krom jumperu nemaj poradny stihace a narozdil od asgardu ani manevrovatelnost a jeste bych rekl ze asgardi maj lepsi stity :!:

Příspěvek 19.12.2008 17:22:31
mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Hm, nemyslim že nárazy dartů jsou zas taková síla, nemluvě o tom že se dá utéct do HP. Se ZPM na palubě (stoprocentně tak některý dřív létaly, mluvil o tom Tod) by jim těžko darty shodily štíty. A absence stíhaček mi připadá pochopitelná, k čemu stíhačky, když mají drony ?
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

Příspěvek 19.12.2008 23:56:03
a.n.u.b.i.s Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

němci ve druhý světový taky měli o dost lepší techniku než rusové ale jen teoreticky... prakticky ji nedokázali moc využít protože nebyla stavěná na způsob boje kterej musela absolvovat... tiger taky mohl kosit t-34 po desítkách ale když se jich do něj pustilo pět a ze všech stran neměl šanci... to je hodně podobný jako v tomhle případě... i to množství je ve stejným poměru... němci taky nebyli schopni s lepší technikou zastavit ocelovou lavinu z východu... :D :D :D jo navíc hive ship má docela brutální plazmový kanóny... třeba v the hive jak se do sebe ty dvě hivky pustili to bylo vidět...
Daniel: ,,Jacku myslíš že bys mohl dělat něco jiného než tu trousit nemístné sarkastické poznámky,,
Jack: ,,Fajn chceš sarkasmus: jsem rád že jsem tě poznal,,

Re:

Příspěvek 20.12.2008 02:06:01
dehu Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Air Force píše:
Ačkoliv nevim, co se s nima stalo, nejbrutálnější jsou Wraithové. Jsou sice trošku slizký a útulnej pokoj si taky představuju jinak, než potemělej interiér Hive Ship, ale alespoň oproti lidem jsou prostě nadřazená rasa a to jak technologicky, tak na potravinovim žebříčku.
A soudě podle toho, že porazily Antiky, museli v době svoji největší slávy disponovat stovkama milionů lodí.

tak sorry ale to seš nějak jinde ne ... Aštar Šeran je na vesmirnilide.cz ..

stovky milionů lodí .. sem se fakt zasmál :bye: :bravo: :D

můj názor:problém antiků byl v tom, že byli moc etický.Mohli použít stroj času, mohli použít asuřany, mohli mrtě víc, jako třeba odstavit všechny brány ve vesmíru a použít to zařízení v díle The lost tribe... prostě měli morální zábrany ... jako většina vyspělích ras ... představme si, že by Tolláni používali svý fázový bomby, nebo že by asgardi používali svý transporty pro transport atomových zbraní na paluby goauldských lodí .. a že to šlo než přišel anubis .... prostě to neudělali, páč to neni fér .. ale co neni fér sakra? ...

blbost co si vymysleli scénáristi ... bohužel, nebo možná bohudík, jinak by ten seriál byl dost krátkej :)
Asgards 4ever! >> f*ck 10x20 Unending !

PředchozíDalší

Zpět na Technologie