Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Zbraň z Dakary do Pegasus.

Zbraň z Dakary do Pegasus.

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 10.2.2008 16:22:24
Tik Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tod píše:
já bych řekl že ten stroj nešel až takhle podrobně nastavit, navíc mi přišlo že ta vlna energie procházela skrz štíty takže by to zasáhlo i antická města.

a co by jim to udelalo? nic:) a ja bych rekl, ze kdyz ten stroj vyrobili, tak ho urcite umeli aj predelat tak, aby s tim sly delat ruzne pekla, napr vyhubit vsechny komary v okoli mesta atp:D a k te moralni strance.. to mas jako s eutanazii - bud nechas galaxii pomalu postupne trpet a vymirat a divat se na to a nebo to proste ukoncis rychle a bezbolestne + narozdil od eutanazie zalozis novy zivot. Zabijet jen abych mohl zit, imho zakon dzungle, takhle tomu je odpradavna. (porad za predpokladu, ze antici byli tak hloupi, ze nedokazali ten svuj mega pristroj (mimochodem postaveny z kamene:D:D ) nastavit tak, aby zabil jen wraithy.. tzn nastavit to na wraithskou DNA, nic s lidskou to nema spolecneho, proste by otevreli vsechny brany naraz a rozeslali by po galaxii vlnu, ktera by zabila vsechny eratuske brouky + wraithy + pripadne nake jine formy zmutovanych eratuskych brouku)

Příspěvek 10.2.2008 16:27:38
henzis Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Říkaš že DNA Wraitha nema nic společného s DNA člověka.
Tak mi prosímtě řekni jak Wraithi vznikly?

Zákon džungle v moderní společnosti neexistuje, nebo my chceš říct že všichni tělesně, duševně postižení a staří lidé by měli být zabyti jen proto aby se mladým lépe dařilo??

Příspěvek 10.2.2008 16:31:43
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Říká se tomu teorie evoluce, a rozhodně to neznamená, že vyhrává nejsilnější, ale ten, který se nejlépe adaptuje.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 10.2.2008 20:32:16
Tik Airman
Airman

Odpovědět s citací

henzis píše:

Zákon džungle v moderní společnosti neexistuje, nebo my chceš říct že všichni tělesně, duševně postižení a staří lidé by měli být zabyti jen proto aby se mladým lépe dařilo??

jo spatne jsem to napsal, melo to byt na DNA eratuskeho brouka:)
v moderni spolecnosti mozna ne, ale v galaxii, kde bojujes (a prohravas btw) valku s jinym agresivnim druhem? kill'em all
proste hloupost, kdyz priletim do prazdne galaxie, ted ji tam osidlim, "osadim" si ji lidma a pak moji vlastni vinou necham vzniknout prvni wraithy a ti mi pak veskere moje dilo nici, abych proti nim nepouzil zbran, kdyz tu moznost mam... to oni radsi se radsi stahli a utekli jinam do bezpeci a nechali celou galaxii plnou lidi na holickach... tohle je moralka? kdyz ten zivot vytvorili, jsou za nej zodpovedni

Příspěvek 10.2.2008 23:31:59
Tod Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

henzis píše:

No mezi sebou ne, ale krávy a kuřata vibíjíme po tisících deně, druhy jako koně si zotročujem jen pro vlastní potřebu nebo potěchu a co nemá dostatek chlupů, aby se to stalo oblíbený(kočky, psi) tak na to kašlem a radši to necháme vichcipat.

aby to nebylo offtopic: ta zbran tak nemohla jit pouzit jinak by to antici udelaly...
tipuju ze wraithi maj proste moc podobnou DNA s clovjekem a antikem, takže by se zabili sami

Příspěvek 10.2.2008 23:59:57
Shibbii Airman
Airman

Odpovědět s citací

Kdyby to nastavili na tu cast DNA kterou ma W z toho brouka tak by to tezko zabilo normalni lidi pac na ne by to nemelo jak pusobit no a z W z tech by se bud bez ty casti DNA stali lidi a nebo by proste bez toho nedokazali zit a chcipli by ... to by byla ale bolestiva rana :D

btw: nepouzili to pac by za prvy nemeli v serialu zadny nepatele (1.serie) a za druhy ze zacatku rikali ze nechtej SG1 a SGA moc spojovat takze ta zbran v tomhle SG jako neexistovala .... i kdyz to nespojovani se jim taky uz od nevim kolikaty serie nepovedlo :)

Příspěvek 11.2.2008 06:26:41
Kalen Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Proč Antikové nezničili Wraithy pomocí distruptoru nebo její technologie? Odpověď je jednoduchá: O čem by potom byl seriál Stargate Atlantis?
[img][http://img227.imageshack.us/img227/8425/writertd1.png]http://img227.imageshack.us/img227/8425/writertd1.pnghttp://[/img]
[img][http://img161.imageshack.us/img161/6084/32268991rd2.jpg]http://img161.imageshack.us/img161/6084/32268991rd2.jpghttp://[/img]

Příspěvek 11.2.2008 09:09:27
MUR Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zbraň na Dakaře nejde nastavit jak kdo chce! Prvotně byla sestrojena k ničení nakaženého života v MW - myslím, že všeho života, udělat to tak, aby to ničilo jen určitou DNA podle mého nejde. S replikátory to je samozřejmě jiné, tam šlo o rozrušení bloků na úpně jiné úrovni!

Příspěvek 11.2.2008 16:21:10
Tik Airman
Airman

Odpovědět s citací

ja myslim, ze kdyz byli antici natolik vyspeli, ze pomoci kamenneho stolu dokazali stvorit x tisic ruznych zivocisnych druhu (urcite nevytvorili jen lidi a kralici uz po pegasu davno behali), tak byli i natolik schopni se svym vlastnim pristrojem trochu zachazet, ze by se jim to podarilo.. a odpoved "o cem by pka SGA bylo" je sice pekna ale ma to dva hacky..
1.antikum mohl byt naky serila SGA u prdele:D hledame logiku
2. SGA je uz 2 serie o replikatorech, sheppardovi, mckayovi :roll: bohuzel

Příspěvek 11.2.2008 16:25:45
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

henzis píše:
ad1 není v wraithské DNA část stejná jako lidská?
.

presne tak musel by v pegasu zustat jeden kamikadze clovek ktery by zemrel s wraithama a vsema lidma

Příspěvek 11.2.2008 16:32:29
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

2Tik: Nevim, jestli by jsi z názorem, že antikům je seriál u pr*** moc uspěl, ptž nebýt seriálu, tak nejsou ani antici.... :D
Nevim, ale vybít všechen život abych já moh žít :roll: . Jestli to někomu jako důvod přijde, budiž, ale antikům, kteří, jak už jsem psal, dbali na morálku kvůli ascendování, to určitě jako důvod nestačilo.
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 11.2.2008 17:01:01
Tik Airman
Airman

Odpovědět s citací

prave ze na moralku imho moc nedali, kdyz nechali celou galaxii sikanovat wraithama :)
nevim, porad si myslim ze ten pristroj ucrite sel nastavit na DNA eratuskeho brouka, tim padem by zemrli vsichni eratusti brouci, vsichni wraithi a je vymalovani, a lidi by mohli klidne zit dal. A rad bych se podporil tim :D ze jednou meli antici nanity naprogramovane na wraithskou DNA, tema sep ak nakazila weirova jednou a aby ji to neznicilo mozek, tak ji dali do nohy kus wraithske tkane, naniti detekovali wratihskou DNA a premistili se z mozku do nohy a dali tak weirove trochu casu.. (tady me zase napada pro rovnou nepouzili nanity ke zniceni wraithu) takze kdyz sli naprogramovat nanitn na urcitou specifickou DNA, urcite musel jit naprogramovat aj ten stul:D

Příspěvek 11.2.2008 17:06:46
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Jo ten stůl - já se nemůžu zbavit dojmu, že takhle podrobně nastavit nejde.
Jinak k tý morálce - je něco jiného SÁM vyvraždit celou galaxii, nebo nechat jiné postupně vyvražďovat galaxii... Neříkám, že by ta druhá možnost byla lepší, ale je to v každém případě o něčem jiném.
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 11.2.2008 19:01:13
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

To je morální otázka a mělo by se tak k ní přistupovat. Nevidím důvod, proč by to za určitých okolností nešlo udělat.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 11.2.2008 19:11:03
Spec.Fugaz Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Podle mně se tu o morálce antiků bavit nemůžeme,když by nechali Anubise vyvraždit celou galaxii.Taky nechávali ori na pokoji(teda až do filmu),takže bez urážky ,ale Antikové skoro nevědí co to morálka JE!!
O'Neill:Tak co si myslíš o Ashrakovi Teal'cu?
Teal'c :Myslím že nám něco tají.
O'Neill:A co?
Teal'c :To nevím vždyť to tají.

PředchozíDalší

Zpět na Technologie