. No podle mě maji vedle dronů i nějaký energetický zbraně(pro mě je energ. zbran - zbraně na hataku, hive ship(cruiser)). V BAMSR sem teda já osobně repli aurory střílet drony neviděl, ale to sem se asi spíš jen špatně koukal, ono rozeznat dron od nějaký ener. zbraně v akci a při tomhle záběru neni zas tak lehký....(třeba v tomhle videu http://www.youtube.com/watch?v=7ybLM8AW_Qs v 0:56 zase jasně vidíte jak repli aurora střílí nějakejma ener. zbraněma na hive, a netvrdte mi že to sou drony. Drony nejsou takhle protáhlý a taky se nepohybujou po přímce(ikdyž to záleží na situaci)
Navíc tyhle zbraně sme viděli i vtý epizodě jak replikům kradli ZPM a přiletělo Apollo s Carterovou a bojovali s tim ,,křižníkem'' to taky nebyly drony a podle mě je to to samý jako tady.
Proč ty zbraně nejsou na Atlantis? A kvůli čemu? Atlantis je hlavně město... To že má mezigalaktickej pohon je asi jen z toho důvodu, že prostě když je to třeba, tak se seberou a odletěj... je to lepší než nechat to město zničit, utýct a jinde znova postavit jiný. A štít? Tak to taky nemusí bejt důvod aby se Atlantis považovala za vesmírnou lod.... Kdybychom ted vynalezli nějaký takovýhle štíty, tak je bude mít i New York, Washington D.C. atd....
Atlantis stačí drony... Dron je univerzální zbran která si v dostatečnym
počtu poradí i s flotilou hive ships a poradí s většinou štítů.
Navíc to že Atlantis nemá jinej způsob obrany(pokud vim) se dá vysvětlit i tim že to lantiáni prostě podcenili a netušili že to může zajít až tak daleko... Jenže se nenadáli a Atlantis byla v obležení.... A pochybuju že měli čas instalovat nějaký zbraně.... se radši snažili uklidit svoje zadky na Zem co nejdřív....
sry za OFF TOPIC