Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Zebricek sily lodi

Zebricek sily lodi

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 11.7.2009 17:18:09
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

myslíš že to je o síle mysli???.....ta síla mysli bude spíš o ovládání ale ne na procházení štítů a tak...

Příspěvek 11.7.2009 23:18:10
arian Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

dlouho jsem přemýšlel o tom jak bych zařadil 5 lodí do žebříčku. Nakonec jsem to vzdal s tím že si počkám na konec 5. řady SGA. Nakonec Jsem vytvořil toto:

1) jasným vítězem zde je superhive. Tento monstrózní a megalomanský projekt Wraithů byl bezesporu nejsilnější lodí jakou jsme měly zatím možnost vidět. Vždyť sám Dr. McKay řekl že až doroste bude její trup nezničitelný a tato loď při "souboji" málem poslala do kytiček samotnou atlantis, kdyby nebylo té atomové bomby a to už je co říct.

2) Druhé místo patří výše uvedenému městu antiků, Atlantis. toto mýsto je pro atlantis zasloužené protože po velmy dlouhou dobu odolávala útokům Wraithů a přežila na dně oceánu více jak 10 000 let.

3)Konečně se lidé dostávají do čela galaxie a to ve své lodi s názvem Odyssea. tato loď jako jediná v naší galaxii porazila orijskou mateřskou loď a to už je co říct.

4)můj favorit je Orion. Sice nebyly lodě této třídy vidět v plné síle, ale jakožto antická hračka to něco umět musí ne?? :D každopádně můžete namítat že u replikátorské planety jich bylo 30 ale jak víme spoustu jich nebylo zničeno a bůh ví jestli replikátoři nemají tyto lodě slabší.

5)a jsme u konce se slavnou Orijskou mateřskou lodí, která je právem jedna z nejobávanějších v galaxii. proč jsem ji zařadil až pod Orion?? Inu proto že by ji rozstřílel dronama na maděru.

každopádně kdybych si mohl s těma loděmi co dělat tak udělám nejsilnější lodí pudle jumper s 50 ZPM a nekonečnem dronů ale to je tak troch off topic
http://sga-project.com/horizon
-Jelikož jako převor nemusím umět nějak valně psát, tak my Ori nedaly schopnost psát pravopině, proto omluvte mé chyby v příspěvcích

Blahoslaveni budiž Ori

Příspěvek 12.7.2009 08:24:25
Lt.C. John Sheppard Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

to :jako: mýsto :jako: mě dostalo. Ono se to občas stane u mě by se něco našlo ale teď vážně. Atlantida je sice loď ale není stavěná na boj přece jenom je to lost city of the ancients. Navíc by Superhivku dala kdyby byla plná dronů (kdyby z každého skladu vylítlo tolik dronů jako z Antarktidy v 7x22)ale to by scénáristí museli ukázat jak se ty drony vyrábí a myslim že o tom ani nemají ponětí.
Nebe má barvu krve a temnota přichází.
Povídka o SGA asgardech:Destiny of the Asgards-pokračování Pád Asgardů
Experimentální povídka:SG:OB-aktualizováno díl Little Suprise for Tok´ra

Příspěvek 12.7.2009 09:33:50
Major General
Major General

Odpovědět s citací

tak při takovém počtu dronů by opravdu superhive asi neměla šanci a to s tím ukázáním jak se vyrábí drony je docela dobrá myšlenka....(OT zajímalo by mě i jak se vyrábí BC-304) a myslím si že by atlantidu nechali bez dronů..když neví jak je vyrobit ikdyž našli místo kde se pokoušeli je sestrojit 4x14 Harmony

Příspěvek 12.7.2009 09:47:00
opiti Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

hh drony by hivku nikdy nesundaly a pokud vim tak Atlantis dostávala pěkně naprd.. Ta hive vypustila takovou skupinku strel a štít Atlantis klesl na 70 a ta hive ma vše lepší než normální hive takže i regeneraci a střeli atd...

Příspěvek 12.7.2009 10:06:35

Odpovědět s citací

Jenže Atlantida předtím použila WD a to jí ubralo hodně energie a proti těm dronům by šanci neměla, stačilo by aby prošli těma vratama u hangárů :arrow: dostaly by se dovnitř a zbytek si už domyslíte sami.

Příspěvek 12.7.2009 13:09:06
Aelfronear Airman
Airman

Odpovědět s citací

asi tak nejak..normalni trup je nejpevnejsi co jsme meli zatim tu cest poznat ale clovek ktery by mel dostatek dronu a trochu mozku by ji sundal...stacilo by naleznout nejslabsi mistecko trupu(napriklad ten hangar,navest na nej velky pocet dronu a pak je zacilit na dulezite sistemi(navrhnul bych ridici mistnost,motori ci strojovnu nebo co to wraithi maji,podporu zivota a pak branu...stacilo by dovnitr proniknout s cca 20 drony a s trochou stesti a umu by mohlo byt po ni...sila dronu je totiz v tom ze to nejsou jen blby rovne letici paprsky
jinak za nejlepsi bych take povazoval jumper s posilenymy rozvody,stitem bez bufferu,misto jednu strilnu dronu bych predelal na strilnu kapsli velikosti dronu plnou minidronu(uzitecne na mensi pozemni cile ci na vycisteni cesty v hangarech nepratelske lodi)nahoru lode bych dal jednu raketu s mensi jadernou hlavici(jen tak pro jistotu)a dozadu bych dal misti mista pro posadku misto na vice dronu a minidronu...timpadem by interier vypadal asi takhle:
sedadlo pilota a vedle DHD misto na pripojeni ZPM,potom dvere jako normalne a plny jumper dronu:-D
mimochodem ted budu trochu OT ale napadlo mne ze kdyz se uz dostali branou na tu super hive ship tak proc branou neposlali jumper do hivky..tam by dokazal udelat obrovske skody...byla by docela sranda videt v super hivce poletovat 5 jumperu plnych vojaku,dronu a zabijackych mimozemstanu :yahoo:

Příspěvek 12.7.2009 13:15:07

Odpovědět s citací

No von si Carson moh sednout do kresla a poslat dorny branou trosku by to ponicilo ridici mistnost na Atanltide ale meli by 2ZPM(plny) a zustaly by v pegasu a jeste by mely v a51 kreslo nezniceny a Rodney by si moh udelat kafe

Příspěvek 12.7.2009 14:47:10
Major General
Major General

Odpovědět s citací

tak to je dobrej nápad ale nikdo neví co by to udělalo.....a scénáristi by totok nechtěli...

Příspěvek 12.7.2009 15:13:46
Scortis Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

A nebo si mohli najit a pritahnout s sebou satelit. Myslim že ten by tu hivku s klidem sundal kdyby ho napájeli ZPM
Díky bohu že jsem ateista

Rodney: Netrefili bychom ani stodolu
John: No ale hive ship je přece o hodně větší než stodola

Příspěvek 12.7.2009 15:15:22
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

to je taky blbost, jak může někdo říkat "štít na 70%" když atlantský štít funguje ne úplně jiném principu. To znamená, že energie ze ZPM jde přímo do štítu, takže štít drží stejně dokud se ZPM nevybije. A ty praskající počítače tam to byl výsměch

osobně jsem zvědav na tu prodlouženou verzi Enemy At the Gate co má vyjít na DVD, ale ještě sem se jí nedopátral
Obrázek

Příspěvek 12.7.2009 15:36:33

Odpovědět s citací

Jako to máš pravdu že EatG je výsměch. Voni to prostě chtěli zakončit tím že se atlantida vrátí a aby se to celé odehrálo během 100. epizody

Příspěvek 12.7.2009 15:54:13
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Tak Atlantis je město, ne loď... s neustálým zapnutým štítem se nediv, že tak dlouho vydržela...

Drony neustále doplňovali, podle mě jich měli dost (teď mě napadá, že by teoreticky mohli tím křeslem aktivovat ty drony v antarktidě), ale Carson to buď neuměl, ale spíš chtěli, aby ten děj byl delší, bo jinak by vypustil stovky dronů a ty by tu loď prošpikovaly :wink: (Shep si taky raketkou udělal díru do trupu, aby se dostal dovnitř)

Bránou by asi těžko něco poslali... na Zemi byly vlastně 3 brány... (tou nejvíc nadřazenou by nakonec měla být asi ta z Atlantis, ale to je jedno), ale prostě by to nešlo, nemůžeš vytočit sám sebe :roll:

A myslím si, že kdyby se setkala Aurora v normálním boji se Superhive, tak by taky neměla hive šanci... protože je strašně obrovská a nemotorná... kdežto třeba i tisíc dronů na nějakou vzdálenost už tak ne :)
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 12.7.2009 16:27:56
Major General
Major General

Odpovědět s citací

tak to už se asik nikdy nedozvíme ale bylo by to fajn vidět takovej souboj...

Příspěvek 12.7.2009 16:48:23
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

1. Antická bitevní loď třídy Aurora - tohle je asi jasné. Drony, které projdou většinou štítů. Silné štíty, které odolají i palbě několika Hnízdních lodí(ten hologram v 01x01-02 říkal, že dokázali vyhrát každou bitvu, ale nedokázali vyhrát válku). Pokud ale soudíte podle Orionu a těch Asuranských lodí, jste s prominutím blbci.
2. Anubisova mateřská loď - disponuje velmi silnými zbraněmi, nebo už jste někdy viděli, že by něco zničili na jeden výstřel kdovíkolik Ha´taků? Další mocnou zbraní je ta, kterou zničil Abydos. Ano, dopomohla mu v tom Brána z naquadahu, ale i tak je o něco silnější než zbraně Ori. Stejně jako celá anubisova flotila, i tato loď byla vyzbrojena antickými štíty, které se ale zdály nekompatibilní s goa´uldskou technologií a to mělo za následek, že během jejího pobytu v atmosféře Langary jí bez větších problémů zlikvidovaly tři, nebo čtyři Ha´taky.
3. Hnízdní loď Přízraků, napájená ZPM - mocné zbraně a téměř neprorazitelný trup dělají z této lodě silného nepřítele, avšak zastávám názor, že kdyby nebyla ta bitva v 05x20 tak domrvená, Atlantidě by nedělalo žádný problém jí zlikvidovat.
4. USS Odyssey - malá, obratná, odolná a silná, co víc si přát? Je to prakticky nejlepší loď ve známém vesmíru, protože všechny výše zmíněné lodě už neexistují. Ke všem těmto kladům navíc patří i fakt, že loď má na své palubě Asgardské jádro a je napájená ZPM, což jí navíc přidává i spoustu dalších vylepšení.
5. Pozemská loď třídy 304 - vlastně platí to samé jako u 4., ale poslední souvětí jednoduše neplatí :-). Zvláště pak silné jsou ATD-304, které nesou Horizont, který, jak víme, se už jednou velmi osvědčil.
6. Křižník Ori - silné štíty, zbraně, avšak křižníky jsou příliš robustní a nedají se tak vůbec minout. Drží se v těsném závěsu za 304kami, neboť jsme jej viděli bojovat pouze proti Odyssey.
7. Asgardská loď třídy O´Neill - do 09x20 nejmocnější loď ve dvou galaxiích.
8. Asgardská loď třídy Biliskner - do příchodu O´Neilla obávané plavidlo, z kterého měli všichni v celé galaxii bobky v gatích :lol:.
9. Ha´tak - leč z něj v 09x20 udělali šrot, je to stále silná loď. Hlavně po úpravách, které na nich provedl Anubis. Apophisova loď nebyla podle mě o tolik silnější, než klasický Ha´tak, ale neviděli jsme jí vlastně vůbec bojovat a tak jí ze seznamu vynechám.
10. BC-303, neboli loď třídy Prometheus - tady by ve skutečnosti měla být také 304ka, neboť před nainstalováním asgardských zbraní na tom byly obě lodě prakticky stejně, pořádně si neporadily ani s dvěma Ha´taky. Narozdíl od 304ky však Prometheus trpěl hlavně na hangáry a na malý počet zbraňových baterií(i přesto byl, narozdíl od 304ky, oficiálně označen za bitevní křižník).

Tak to je moje desítka. Některé lodě, jako třeba Replikátorskou jsem vynechal, neboť jsem si ani nevzpoměn, jestli jsme jí někdy viděli bojovat.

PředchozíDalší

Zpět na Technologie