Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz |
| Toto je spoiler!!!: |
| Jo, taky si to musím přečíst znovu, jelikož Kreacher se mi vůbec nevybavuje. Já to dočetla z posledních sil Jak Ron odešel a pak se vrátil a jakoby "převzal velení" se mi moc líbilo. Celé roky bojoval, aby vyšel z Harryho stínu. To o těch slzách mi povídej. Stalo se mi to, jak se nad Harrym sklonila Narcissa (divné, vím), i to jak jsi psala, to, že Snape poslal toho Patrona. A pak, při smrti Dobbyho Trochu mě zarazilo, že tam větší roli nesehrál Draco. Samozřejmě jsem nečekala, že se náhle "obrátí k dobru", ale nevím teda co přesně jsem čekala, ale určitě NĚCO. I když nakonec Malfoyovi nedopadli zase tak špatně. K tomu konci...trochu jsem měla zmatek čí dítě bylo vlastně čí. Ale dostalo mě, že Harryho syn se jmenuje druhým jménem Severus a jak tam říkal, že to byl člen Zmijozelu, a že to byl jeden z nejstatečnějších lidí, jaké znal. Možná, kdyby tam místo toho závěru o 19 let později dala bezprostřední reakce lidí kolem, bylo by to lepší. Jsem zvědavá, jak si s tímhle poradí filmaři. |
Dobbyho smrt byly moje první pořádné slzy, jakože tekly proudem a nejvíc mě dostalo, jak Harry napsal na ten náhrobek "Tady leží Dobby, svobodný skřítek".... bůůůůů. Jinak to s tím Kráturou je v poslední kapitole, The Flaw in the Plan. Mám vydání pro dospělé, takže na straně 588 vyběhnou domácí skřítci do vstupní haly a v čele Krátura s tím falešným medailonkem na krku a křičí: Bojujte za mého pána, ochránce domácích skřítků. Bojujte proti pánu zla, ve jménu statečného Regula," Očividně v tom má zmatek:-) Jo a ještě jedna věc. Jak si střídali ten medailon na krku, protože na ně působil negativně, copak to připomíná???? Chápu, žes to četla s vypětím všech sil, já taky, ve 3.30 ráno jsem se dostala k tomu Brumbálově vysvětlování, tak to jsem teda vzala hodně z rychlíku, budu muset znova:-) Jo a s těmi jmény dětí nakonec, no není Dracův syn Scorpius krásné jméno????:-))) Že by se pak omylem dostal do jiné galaxie? Přesně tak, taky mi tam chybělo to bezprostředno po bitvě, co a jak, setkání, padání do náruče, jásání atd. A profesor bilinkářství Longbotoom:-), jak Harryho syn James říká, že mu přece nemůže jen tak vyřizovat láskyplné pozdravy:-))) |
Já nemám dospělou verzi (teda obal té dětské je děsný), ale rozdíl je snad jenom v obálce, počítám. Asi jsem to musela jenom přehlédnout. Něco se slovem "Kreacher" tam určitě bylo ![]() Zajímavý byl ten rozhovor s Brumbálem. Totiž, to bylo někde v nebi či co? ![]() Ale bylo jasné, že ani svatý Albus rozhodně není bez chyby a že akce, které dělal, musely z něčeho vyplynout. Prostě člověk jako každý jiný a v mládí se dělá plno chyb. Jestli JKR někdy napíše tu encyklopedii a budou tam i rodokmeny, tak ji snad pošlu kytici. Přestala jsem trochu sledovat, kdo je příbuzný koho a to poslední pojítko mezi Harrym a těmi třemi bratry byla už jenom taková poslední věc, co mi chyběla k definitivnímu chaosu. ![]() yop, Neville se nakonec ukázal jako skoro hlavní hrdina. Myslím, že z postav se dostal nejdál. A další věc, kde jsem (skoro) brečela. Harry u hrobu svých rodičů. Je to tam moc pěkně popsané a uznávám, těším se na film. Doufám, že tam tuhle scénu nechají, s tím sněhem, zpěvem z kostela a Harryho plačícího nad hrobem. Bylo to smutné a takové trochu poetické zároveň. Jen mě zaráží, že se tam nikdy nešel podívat dřív. |
| Jo, přesně to jsem si říkala, že je to jak Oma Desala a Daniel v kavárně. Taky přemýšlím, kde to vlastně byli, ale pochopila jsem z knížky, že se to vše odehrávalo jen v Harryho hlavě, když ho zasáhla smrtící kletba a on se pohyboval někde mezi životem a smrtí a vlastně po dlouhé době byl zbaven Voldemortova kousku duše. To, že Albus dělal v mládí chyby se mi taky líbí, a že jsme se z jeho života hodně dozvěděli, stejně jako se mi líbilo, že James Potter byl vlastně takovej frajírek nesnesitelnej... Já jsem brečela ještě u toho, jak na koci oplakávali mrtvé, speciálně jednoho. Ach joooooo. Taky mě zarazilo, že se Harry nešel dřív podívat do Godric´s Hollow, ale možná je to tím, že by tam nebyl chráněný, tak jako v Bradavicích nebo u Dursleyů.... Jo a Lupin chtěl Harryho za kmotra, bůůůů. |
| relikvie smrti |