Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Literatura David Weber - HH

David Weber - HH

četli jste nějakou zajímavou knihu a chtěli by jste ji doporučit ostatním - můžete zde.

Co si myslíte o sérii Honor Harringtonová?

Skvělá
37
52%
Celkem dobrá
3
4%
Průměrná
4
6%
Spíše horší
0
Žádná hlasování
Hrozná
3
4%
Neznam
24
34%

Celkem hlasů : 71

Příspěvek 03.3.2007 23:10:01
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Ha! To jsem nevěděl, že Services of Sword už vyšly česky. No budu se muset brzo vydat do Valhaly pro Válku cti a Ve službách meče. Už se třesu!!!
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 22.3.2007 19:20:24
Shorty

Odpovědět s citací

Tak jsem dočetl Válku Cti...
Toto je spoiler!!!:
Ten konec byl docela dobrý. Akorát ta hlavní akce byla na posledních shruba 100 stránkách. :D Ale aspoň skončila 'pěkně' High Ridgeova vláda. :D Hlavně konec toho idiota Janacka mě potěšil. :lol:

EDIT: Čtu teď ve Službách Meče a dočetl jsem povídku Loď Jménem Francis od Ringa. Ta povídka NEMÁ chybu. :lol: :lol: :lol: Jsem to četl v hodině a musel sem to schovat, protože se to nedalo. :lol:

Příspěvek 22.3.2007 21:21:57
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já jsem se teďka vrhnul na povinnou četbu do školy, takže HH musí počkat, ale brousim si zuby.

Jinak High Ridge nesnášim a to stačil konec Popele vítězství. Ale ze spoilerů vim, že kvůli němu málem Mantichora prohraje válku. Ještěže u Sidemoru dostanou liďáci přes h..u.

Hlavně se ale těšim na AAC a Bitvu u Mantichory:
http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Manticore

Stačí si jen přečíst ztráty v tabulce.

Drobná otázka: Využívá Mantichora v VC střely s doletem 60< mil. km? V AAC je maj, tak jesti se už teď můžu těšit na taktickou lahůdku?
Obrázek
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 22.3.2007 21:39:47
Shorty

Odpovědět s citací

Zatím využívají jen Přízračné jezdce a ty mají dolet těch až 65 millionů kiláků +/-.
A s tím High Ridgem: Tak Matichora přišla o Grendlesbane se všemi rozestavěnými loděmi (všechno zničeno). Ale zase u Trevorovy hvězdy si Haveňani ani neškrtli a u Sidemoru samozřejmě dostali díky Honor a protektorově osobní eskadře. :D

A k té povídce: To si fakt přečti. O Graysonské lodi. Nemá tam chybu ten kaplan, co se modlí za každou věc, aby se na té lodi nepokazila. Výkonný by tam věčně vyhazoval neposlušné členy přechodovou komorou a podobné durchy. :biglol:

EDIT: K těm střelám: nedokážu si zatím moc dobře představit to míření na takovou vzdálenost, ale to asi zjistím, až budu pokračovat ve čtení AAC. :lol:

Příspěvek 22.3.2007 21:50:41
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

No to jsou ty Přízračný jezdci s doletem přes 60m, ale tak asi až v AAC vyřeší problém s mířením .Menší spoiler:
Toto je spoiler!!!:
Bitva má tři fáze během prvních dvou je zničena Domovská flotila a skoro zničena dorazivší 3. flotila. Honořina 8. flotila dorazí nejpozději a protože je nejnovější, dokáže mířit i tak daleko a rozhodne bitvu.

Neni ta povídka taky o prvni ženskym Graysonskym kadetovi a neodehrává se v Talbot Clusteru?
Obrázek
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 22.3.2007 21:54:50
Shorty

Odpovědět s citací

Ne, tu napsal Weber a je v té knížce taky. Já mluvím o povídce Loď Jménem Francis, kterou napsal Ringo, odhrává se na jednom starém těžkém Graysonském křižníku jménem Francis Mueller, kde je uplně psychická posádka. :D :D

Nj. Ve VC použili Přízračné jezdce tuším na nějakých 50 mil km +/-? V Sidemoru... ale neřeknu ti to jistě, ale vím, že to nebylo moc přesné.

Příspěvek 22.3.2007 22:25:49
Spectre Airman
Airman

Odpovědět s citací

Hmm tak u tehle povidky sem se neprestal tlemit celou dobu. Ta byla fakt super...

Jak ten navigátor málem narazil do Kosa... :D

Příspěvek 23.3.2007 16:49:59
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

KURVA! Kašlu na Hrabala a zejtra mažu pro Válku cti!
-----------------------------------------------------------
Tak mam VC i VSM. Víte, že na konci VSM je ediční plán Polarisu na rok 2007? Je tam mimo jiné i Weber, Flint: Koruna otroků!!!
Obrázek
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 23.3.2007 19:56:53
Shorty

Odpovědět s citací

Spectre píše:
Hmm tak u tehle povidky sem se neprestal tlemit celou dobu. Ta byla fakt super...

Jak ten navigátor málem narazil do Kosa... :D
Mě dostal ten poplach na fúzním dva. "Eh, promiňte pane, ale Kawalski upustil hrnek s kávou na tlačítko poplachu." :biglol: Ale psychický výkonný byl nejlepší!! :biglol:

2Mirra: Jooo, toho sem si náááhodou všiml. :wink: (promiň za tu ironii :D )

Příspěvek 23.3.2007 22:48:21
Spectre Airman
Airman

Odpovědět s citací

Sem tak přemýšlel co by to mohlo bejt zač ty stihačky na titulní straně Ve službách meče... Pokud vim tak nic takoveho se v knihach neobjevilo ne?

Příspěvek 23.3.2007 23:22:59
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

No tak oni některý lidi kreslí lodě úplně jinak např:
[img][images/thumbs/Mirra_PNSMars.jpg]http://harrington.suewebik.net/obrazky/whitehaven/PNSMars.jpg[/img]
PNS třídy Mars
Obrázek
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 24.3.2007 10:19:19
Spectre Airman
Airman

Odpovědět s citací

No to je pravda, ale precejen na obalce knihy, to je jak kdybys mel knihu Stargate a byly tam rytiri Jedi... :)

Příspěvek 24.3.2007 15:12:02
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Hmm vem si loď z obálky Mezi piráty. Tu jsem taky nedokázal identifikovat. A i lodě na obálkách prvních knih vypadají jinak...
Obrázek
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 24.3.2007 19:44:41
Spectre Airman
Airman

Odpovědět s citací

To je pravda, uprimne receno ty lode na obalkach ceskejch knih se mi libili vic :)

Příspěvek 24.3.2007 20:15:35
Shorty

Odpovědět s citací

Taky by mě zajímalo, co to jsou za lodě. Přece jenom jsem zvyklý na 'klasické' rozvržení. Ono se mi zdá, že takový tvar by ani nebyl praktický ve Weberově vesmíru.

PředchozíDalší

Zpět na Literatura