Já to opravdu nechci vědět, ale to okýnko s nadpisem spoiler nějak záhadně přitahuje kurzor mojí myši (asi magnetismus nebo co...)
Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz |
| Toto je spoiler!!!: |
Musím říct, že JKR tam pěkně vystihla tu ponorku mezi Harrym, Ronem a Hermionou. A jsem ráda, že se Harry konečně naučil nejednat tvrdohlavě a proti všem a rozhodl se hledat to, co mu řekl Dumbledore, a nevydal se pátrat po Hallows. A proč to, sakra, trvalo Ronovi a Hermioně tak dlouho, než se konečně vrhli jeden na druhého? Jen se přiznám, chyběla mi nějaká intenzivnější scéna mezi Harrym a Ginny. On na ní sice pořád myslel, dokonce i těsně "před smrtí" myslel jenom na ní. Ale hrozně ráda bych viděla třeba reakci ostatních a vůbec, aby se s Ginny nějak setkali a aspoň se objali, když bylo po všem. Nemusela to být žádná telenovela, jenom takové krátké objetí a něco jako "Kde jsi byl tak dlouho?" prostě po ginnyovsku ![]() |
| Toto je spoiler!!!: |
| Mě se moc líbilo, jak Ron na nějakou dobu odešel, to bylo přesně to, co jsem od něj čekala. Hermiona se zachovala výborně, když zůstala s Harrym, i když ji to dost vzalo. Harryho ujištění, že má Hermionu rád jen jako sestru, bylo pěkné:-). Dost mě vzala scéna s Dobbym. To s Ginny jsem pociťovala taky, mohla mu na kocni aspoň vletět do náruče. To se Snapem byla přesně moje teorie, tohle jsem si myslela hned, jak jsem dočetla 6. díl a dokonce jsem i tajně předvídala, že Harry je jeden z Horcruxů (snad neprozrazuji příliš mnoho). Ta linie s Hollows byla výborná, všechno začalo pěkně zapadat do sebe. Od té doby, co se Trio vrátilo do Bradavic, jsem nemohla odtrhnout oči, výborně se stupňoval děj, jak Harry hledal poslední Horcrux a začli se scházet všichni známí a přátelé a bývalí žáci a nakonec Krátura v čele armády domácích skřítků:-))). Závěr, jak šel Harry do lesa za Voldemortem a to, co pak následovalo, to mi tedy bralo úplně dech. Snape mě nezklamal, když jsem četla, že to byl jeho patron, který byl poslán Ronovi a Harrymu, tak mě vhrkly slzy do očí. Něco negativního? Epilog, ne že by mi výslovně vadil, ale byl přehnaně sladký. K Ronovi a Hermioně, to se mi právě líbilo, že jim to tak trvalo a líbilo se mi, jak jedné noci spali a Harry viděl Hermionu, jak má spuštěbnou ruku z postele a mají s Ronem spletené prsty, to bylo takové ... intimní. Taky jsem ocenila, že nechala JKR u malfoyů mučit Hermionu a ne zase Harryho, to už by bylo takové klišé:-). To s honem na Half-blood kouzelníky a to nařízení, že se musí jít všichni hlásit na ministerstvo a byli považovaní za méněcenné, mi připomnělo 2. sv válku, fakt jo. Naprosto super knížka, asi začnu znova a pomaleji:-), zhltla jsem to jedním dechem, tak te si to vychutnám. |