Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Literatura Harry Potter and the Deathly Hallows (obsahuje SPOILERY!)

Harry Potter and the Deathly Hallows (obsahuje SPOILERY!)

četli jste nějakou zajímavou knihu a chtěli by jste ji doporučit ostatním - můžete zde.

Příspěvek 22.7.2007 20:39:51
Hexx Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

PROSÍM LIDI NECHTE TOHO !!!
Já to opravdu nechci vědět, ale to okýnko s nadpisem spoiler nějak záhadně přitahuje kurzor mojí myši (asi magnetismus nebo co...) :?:
Bude někdy naše civilizace natolik vyspělá, že se budou koblihy plnit rovnoměrně?

Příspěvek 22.7.2007 20:43:38
Shial Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Joo,taky jsem seděla čtvrt hodiny s touhle otevřenou stránkou a přemýšlela,jestli mám kouknout nebo ne...ale ta myška tam nějak sama najela :)

Příspěvek 22.7.2007 21:49:49
Jenda.SG-1 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Příspěvek jsem smazal a poslal autorovi zpátky s vysvětlením...

Lidi, mohli byste s těma spoilerama počkat ještě chvíli? Jen to kazíte ostatním...
Buďte trošičku kolegiální...
Díky
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Albert Einstein

Příspěvek 23.7.2007 07:29:54
Fazulina Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Ufff, tak mám dočteno. Bylop to super. Spoilery nepíšu:-), užijte si to tak jako já, nevědomky až do konce. Te mě přepadá nostalgie, jako po skončení každé série, že už nic dalšího nebude, i když ještě nás čekají dva filmy. Závěr knihy je opravdu velkolepý a nemohla jsem od toho odtrhnout oči do 4 do rána dneska v noci.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 23.7.2007 07:31:56
proximo Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Na vteřinku jsem u toho spoileru taky zaváhal, ale nakonec jsem použil sílu a odolal jsem... :)
Surrender or be destroyed!!

Příspěvek 23.7.2007 07:32:08
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Jenda.SG-1: vždyť to dal do spoileru, nebyl důvod to mazat, kdo chce se na to podívá a kdo ne tak se tomu vyhne :wink:

Příspěvek 23.7.2007 07:41:09
LAZYjohn Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já musím hrdě říct vyhnul jsem se tomu zvlášť protože to bylo tak obrovské ale ta myš tam měla chuť sklouznout ale vydržel jsem chtělo by to lepší zabezpečení např.Pokud chcete vidět spoiler zmáčkněte Ctrl+Alt+O+R+levé tlačítko myši kdyby bylo něco na tenhle způsob tak se na to vykašlu. :D

Mimochodem Hacku ty jsi raní ptáče. :D
Naposledy upravil LAZYjohn dne 23.7.2007 07:56:45, celkově upraveno 1
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.

Příspěvek 23.7.2007 07:48:05
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Colonel LAZYjohn píše:
Ctrl+Alt+O+R+levé tlačítko myši

:rflmao: :rflmao: :rflmao: :rflmao: Na to se musím zeptat Hemiho :lol:

Colonel LAZYjohn píše:
Mimochodem Hacku ty jsi raní ptáče. :D

Jak kdy, jak kdy :twisted:

Příspěvek 23.7.2007 11:23:42
Verones Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Já taky zatím odolávám a když najíždím do tohoto tématu, už radši dávám kurzor šipky hodně stranou, abych ani čirou náhodou nezavadila o něco co bych vážně nerada viděla.
Neodporuj pokušení! Všechno vyzkoušej a dělej to, co ti nejvíce vyhovuje.
Vidíte věci a říkáte, proč? Ale já sním o věcech a říkám, proč ne?
G.B. Shaw

Příspěvek 23.7.2007 14:13:04
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Taky dočteno, ale pomoc, skoro nevidím. :lol: Ve tři ráno jsem se donutila jít spát.
Spoilery psát nebudu, ale mně se povedlo to dočíst, aniž bych se sespoilovala, což je skvělé. Nedoufala jsem, že se mi to povede.
Kniha to teda byla skvělá, i když úplně jiná než těch 6 předchozích. Hodně temná s opravdu těžkou atmosférou.
Otázka, jak dlouho budeme čekat se spoilery? Já že čekat až do českého vydání by mohl být problém :)
Asi dám k názvu topicu do závorky spoiler, aby to každý pochopil :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 23.7.2007 14:16:36

Odpovědět s citací

Klenotko, já bych už začla spoilovat:-))) Do českého vydání to stejně nevydrží:-) Taky jsem četla bez spoilerů, takže jsem si vychutnala vše jak má být (narozdíl od předchozího dílu...).
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 23.7.2007 14:23:42
Verones Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Heh jak vás dvě poslouchám radši sem přestanu chodit, nebo by mě tu mohlo potkat nemilé překvapení. :roll: 8)
Neodporuj pokušení! Všechno vyzkoušej a dělej to, co ti nejvíce vyhovuje.
Vidíte věci a říkáte, proč? Ale já sním o věcech a říkám, proč ne?
G.B. Shaw

Příspěvek 23.7.2007 14:35:08
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Hmm, neprozrazovala bych konec, spíš bych mluvila o tom, co se dělo jakoby kolem.
Toto je spoiler!!!:
Musím říct, že JKR tam pěkně vystihla tu ponorku mezi Harrym, Ronem a Hermionou. A jsem ráda, že se Harry konečně naučil nejednat tvrdohlavě a proti všem a rozhodl se hledat to, co mu řekl Dumbledore, a nevydal se pátrat po Hallows. A proč to, sakra, trvalo Ronovi a Hermioně tak dlouho, než se konečně vrhli jeden na druhého? :) Jen se přiznám, chyběla mi nějaká intenzivnější scéna mezi Harrym a Ginny. On na ní sice pořád myslel, dokonce i těsně "před smrtí" myslel jenom na ní. Ale hrozně ráda bych viděla třeba reakci ostatních a vůbec, aby se s Ginny nějak setkali a aspoň se objali, když bylo po všem. Nemusela to být žádná telenovela, jenom takové krátké objetí a něco jako "Kde jsi byl tak dlouho?" prostě po ginnyovsku :D To se Snapem...nevím, pár věcí mě tam hodně překvapilo, ale to, že nikdy nepřestal vlastně chránit Harryho a pracovat pro Dumbledora mě nepřekvapilo. I to, že Lily miloval mě napadlo o pár knih dřív. Pěkná byla scéna v lese, s Narcissou Malfoy, kde se strachovala o svého syna a Harryho kryla. A Voldemort byl typickou ukázkou arogantního člověka, který si myslí, že je neomylný. Skoro mi ho bylo až líto...skoro :)

To jsou asi moje prvotní dojmy. Ono to prostě jinak nejde, doma o tom nejde s nikým pořádně mluvit. Později napíšu víc. Je to ve spoileru a ještě zmenšené, kdyby na to někdo náhodou kliknul. :wink: Ona ta funkce spoiler má svůj důvod. Pokud na to někdo neklikne schválně, tak mě to mrzí, ale od toho tam ten spoiler tag je :wink:
Naposledy upravil Klenotka dne 23.7.2007 15:23:52, celkově upraveno 2
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 23.7.2007 14:55:24

Odpovědět s citací

Super, tak já se připojím a takly to raději zmenším:-)

Toto je spoiler!!!:
Mě se moc líbilo, jak Ron na nějakou dobu odešel, to bylo přesně to, co jsem od něj čekala. Hermiona se zachovala výborně, když zůstala s Harrym, i když ji to dost vzalo. Harryho ujištění, že má Hermionu rád jen jako sestru, bylo pěkné:-). Dost mě vzala scéna s Dobbym. To s Ginny jsem pociťovala taky, mohla mu na kocni aspoň vletět do náruče. To se Snapem byla přesně moje teorie, tohle jsem si myslela hned, jak jsem dočetla 6. díl a dokonce jsem i tajně předvídala, že Harry je jeden z Horcruxů (snad neprozrazuji příliš mnoho). Ta linie s Hollows byla výborná, všechno začalo pěkně zapadat do sebe. Od té doby, co se Trio vrátilo do Bradavic, jsem nemohla odtrhnout oči, výborně se stupňoval děj, jak Harry hledal poslední Horcrux a začli se scházet všichni známí a přátelé a bývalí žáci a nakonec Krátura v čele armády domácích skřítků:-))). Závěr, jak šel Harry do lesa za Voldemortem a to, co pak následovalo, to mi tedy bralo úplně dech. Snape mě nezklamal, když jsem četla, že to byl jeho patron, který byl poslán Ronovi a Harrymu, tak mě vhrkly slzy do očí. Něco negativního? Epilog, ne že by mi výslovně vadil, ale byl přehnaně sladký. K Ronovi a Hermioně, to se mi právě líbilo, že jim to tak trvalo a líbilo se mi, jak jedné noci spali a Harry viděl Hermionu, jak má spuštěbnou ruku z postele a mají s Ronem spletené prsty, to bylo takové ... intimní. Taky jsem ocenila, že nechala JKR u malfoyů mučit Hermionu a ne zase Harryho, to už by bylo takové klišé:-).
To s honem na Half-blood kouzelníky a to nařízení, že se musí jít všichni hlásit na ministerstvo a byli považovaní za méněcenné, mi připomnělo 2. sv válku, fakt jo. Naprosto super knížka, asi začnu znova a pomaleji:-), zhltla jsem to jedním dechem, tak te si to vychutnám.

Jé, to je úleva, že se můžu taky vypovídat:-)

Příspěvek 23.7.2007 15:20:27
Lotar Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak ja tu dám v dobrej viere spoiler a Jenda (myslím, že to bol on) mi ho zmaže..
Potom sem príde Klenotka a bez problémov sem píše spoilery. Som zvedavý, či to Jenda zmaže aj jej :idea:
Internet je kopa hnoja a internetový prehliadač sú vidly, ktorými musíte ten hnoj prehadzovať a občas tam nájdete zlatý prsteň.

[img][images/thumbs/Lotar_fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png[/img]
Stargate Odyssey

PředchozíDalší

Zpět na Literatura