Tak bych sem mohla napsat nějaké ty dojmy
Kniha hřbitova je za mnou, na Nový rok jsem si ji přelouskala, a musím říct, že se mi moc líbila. První místo sice stále bezpečně drží Nikdykde následováno Hvězdným prachem, ale myslím, že na tu třetí příčku už dosáhne bez problémů. Gaiman vsadil na volnější tempo a podle mě mu to vyšlo. Hřbitov sám o sobě je dost atraktivní prostředí, tolik akce se od něj neočekává a navíc ta atmosféra byla prostě skvělá. Postava Silase se rázem stala jednou z mých nejoblíbenějších vůbec, něco na tom chlápkovi prostě je...

Teď radši spoiler:
|
Toto je spoiler!!!:
|
Závěrečná akce s Jacky, hlavně u toho Frostova domou, mi hodně připomněla staré dobré Nikdykde. Vůbec to rozuzlení bylo takové Gaimanovské. A upřímně, pan Frost mi byl podezřelý od začátku, ale když té holce tehdy na hřbitově nic neudělal a jen ji odvezl domů, pak se navíc spřátelil s matkou, má obezřetnost poklesla až skoro zmizela - o co větší překvápko pak bylo, když se z něj vyklubal ten sympaťák z nožem z úvodu  Stejně jako u Amerických bohů, i tady si pan Gaiman pohrál s mýtickými postavami trochu po svém, to se mi líbí  |
Závěrem, rozhodně můžu doporučit. Možná, že tentokrát se v tom víc najde už zaběhlý čtenář NG, ale i ostatním by se to měl bez debat líbit
EDIT 7.2.09:Tenhle týden měla premiéru v Americe Koralina a podle ohlasů je to výborné. Nenarazil někdo náhodou na nějakou informaci, zda se to dostane i k nám? A pokud ano, kdy asi tak?