Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Počítače Otázka(y)

Otázka(y)

Hardware, software a vše co se toho týče.

Příspěvek 20.9.2010 15:05:27
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Zdravim, chtěl bych se zeptat na takové 2 malé otázky.

1) Mám notebook s wi-fi a chtěl bych se sní samozřejmě bezdrátově připojit. Momentálně zasebou táhnu 4 metry dlouhý síťový kabel což zrovna moc pohodlné není. Momontálně mam Switch do kterého je ještě píchnutý síťový kabel z PC. A tak bych chtěl poradit co si musim koupit. Jestli Wi-fi router s AP nebo jenom AP a vůbec jaký je mezi nimi rozdíl.

2) Chtěl bych přehrávat filmy z externího HDD (WD My Book Essential - 1.5TB), ale když ho připojim k DVD tak se mi nic nenačte. Taky si musím k tomu něco dokoupit nebo někde něco nastavit?

:ok: Předem díky za odpovědi :) .
Naposledy upravil BigQ@123 dne 20.9.2010 15:13:00, celkově upraveno 1

Příspěvek 20.9.2010 15:12:49
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

1, Já koupil wi-fi router a připojil ho místo normálního routeru.
2, externí HDD připojíš na DVD přehrávač a divíš se, že to nehraje? Ještě, pokud to máš default, tak je to pod heslem, tudíž i kdyby to DVD přehrávač dokázal spustit, nedostane se přes heslo.

Příspěvek 20.9.2010 16:49:14
Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

ad 1. Šmarja, switch není totéž co router, co vás v tý škole učí :-) Pokud teď připojíš víc počítačů najedou, a ze všech ti internet funguje (tzn máš k dispozici víc IP adres), mělo by ti stačit AP.

ad 2. Rozbila se mi křišťálová koule... no, dobře, vážně.... může to mít asi tak tisíc a jedno příčinu, od "DVD nepodporuje filesystém na disku" po "je nutný něco zvolit v menu"
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 20.9.2010 17:03:16
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já vim, že switch je něco jiného. Máme Wi-fi net, od přijímače vede kabel do switche a z něho pak další dva do PC a noťase. A pak ještě máme jeden PC. Takže celkem tři PC a na všech internet jde. A na všech je IP stejná. My máme totiž sdílenou IP( :offtopic: Což je hodně nepříjemné třeba na Rapidu).

Příspěvek 20.9.2010 21:01:12
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Tak ten router snad nikdy nepřidělí každýmu PC svou IP, která by byla fakt jedinečná a mohl si třeba hlasovat 3x z jednoho pokoje. Alespoň u těch sdílených, kterou mám taky, to tak je. Stačí ti wi-fi router, do kterého strčíš kabel k PC a přes wi-fi (mám ji po celém bytě) ntb. A kdyby ti překážel ten kabel, tak si za 300 Kč koupíš USB wi-fi kartu k tomu PC a tam to funguje potom stejně jako u ntb...

Nevím, proč by měl být exterák okamžitě zaheslovaný. Jelikož má 1.5TB, tak máš asi externí napájení, že? Tak to opravdu nevím, u klasických s napájením přes usb, to ty dvdčka málo napájej a neutáhnou to... Některý to řeší, že máš jako by 2 konce u káblu, ale to musíš mít 2 usb na tom dvdčku...
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 20.9.2010 21:12:43
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Wanted píše:
A kdyby ti překážel ten kabel, tak si za 300 Kč koupíš USB wi-fi kartu k tomu PC a tam to funguje potom stejně jako u ntb...

Spíš Wi-fi router se switchem by stačil jestli se nepletu. Hlavně se chci toho zbavit u noťase. U PC to nevadí ten je pořád na jednom místě.
Jinak ten ex. HDD je napájen normálně ze zásuvky.

Příspěvek 20.9.2010 21:22:19
Major
Major

Odpovědět s citací

To bylo jen tak dodatkově, kdybys chtěl mít pokoj od těch káblů. Stačí si koupít za 600 nějakej wi-fi router (obvykle mají 4 díry na kabel). Tam si pak vše nastavíš, heslo atd. atd.

Jo, tak to nevím, proč to nežere ten hdd, asi si nerozumí...
Obrázek

Příspěvek 20.9.2010 21:40:10
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Wanted: Neříkám, že každý má automaticky heslo, ale WD Booky ho mají, mám ten samý, akorát 1TB a default nastavení je s heslem :)

Příspěvek 20.9.2010 21:47:26
Major
Major

Odpovědět s citací

Jo, tak já žádný WD Book neznám, to bude asi tím :D :D
Obrázek

Příspěvek 20.9.2010 22:48:54
Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Wanted: Když o tom víš kulový, tak mlč, pls

BigQ@123: Tak, jestli teď připojíš tři počítače najednou a všechny mají sdílenou IP, tak nejspíš routuje a přiděluje vnitřní IP ten WiFi přijímač, a stačí ti AP bez routru.

Ad. exterák - Zjisti si, jaký systém souborů máš na tom disku a jestli ho DVD podporuje. Tyhle velké disky bývají formátovaný na NTFS, a ten většina externích přehrávačů nezvládá...
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 20.9.2010 23:05:24
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Je to formátovaný na NTFS. Teď už jen vyhrabat papíry od toho DVD, o kterých ani nevim kde jsou.

Jinak teda, když routuju tak bude stačit třeba něco takovýho. Jestli máte lepší typy tak jen s nimi sem :) .
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=77627

Díky za rady :) .
Naposledy upravil BigQ@123 dne 21.9.2010 15:54:50, celkově upraveno 3

Příspěvek 20.9.2010 23:14:52
Major
Major

Odpovědět s citací

Tak za takovou cenu TP-Link :D
Obrázek

Příspěvek 21.9.2010 15:43:45
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ale to bylo jenom orientační. :D

Příspěvek 18.10.2010 12:07:06
šAshrak Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Otázka je jak je to DVD staré, protože některá starší DVD dokážou připojit (flash)disky pouze do velikosti 1GB, 256 GB atd. (i když tam máš filesystém který je podporovaný.)
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Zpět na Počítače