Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Počítače Kolik máte harddisků a na nich kapacity?

Kolik máte harddisků a na nich kapacity?

Hardware, software a vše co se toho týče.

Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Jakýkoliv 32b operační systém (jenodno jestli Lin, Win, Mac) dokáže adresovat pouze 2^32 B paměti... čili 4 GB. Jenže do těch 4 GB nespadá jenom RAM, ale i další buffery a paměti v počítači, např. paměť grafiky, buffer zvukovky atd. Normálně se tyhle věci mapují až za velikost hlavní operační paměti, ale je tu ten 4GB limit, že :) Ve 32b systému tím pádem uvidíte a systém může využít jenom něco okolo 3,2GB.

Existuje sice funkce, která dokáže adresování rozšířit až na 36B (=max. 64GB) - PAE - ale pak je přístup k paměti o něco málo pomalejší a hlavně ji musí podporovat i samotné programy.
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

impaled_shadow Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ashrak píše:
XP 64 bit pdoporuje 2^64 bajtu RAM. Ono to 3 GB RAm je omezení 32 bit jako takovyho (2^32), Vista to zvetsuje na cely 4 GB díky nějakýmu Hacku, nevim jak presne to funguje, ale cet jsem o tom nekde zajimavej clanek :)

Vista "to" nezvětšuje. Jen vypíše velikost pamětí takovou jaká je udávána výrobcem… reálně opravdu zaadresuje "pouze" něco kolem těch 3.2 GB (viz. nademnou). Ale upřímně, kdo dnes potřebuje víc…
Bůůů. Co poslouchám?
http://last.fm/user/angoisseus

šAshrak Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

To by ses divil, mam ty 4 GB a divil by ses jak byly vyuzity pri strihani HD videa :)
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ale stačily, ne? Při stříhání videa asi těžko budeš dělat něco jiného…
Bůůů. Co poslouchám?

Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

impaled_shadow: A proč bys nemoh? Během zachytávání toho vide můžeš dělat cokoliv jinýho... během ukládání taky... využít víc jak 4GB RAM už dneska fakt neni problém...
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

šAshrak Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

impaled_shadow: kdybys strihal video tak vis, ze po pomerne nenarocnem strihani, prijde ta nejnarocnejsi cast (jak na procesor, tak na Ramku) a to rendering videa do nejakyho formatu, a to dela pc v pdostate sam a ty si pri tom muzes klidne brouzdat po netu a zaplnit takovou Mozillou 700-800 MB v paměti není problém (u verze 2.0.5, u trojky jsem nikdy nekoukal jak moc si bere paměti.)

Navic tim Hackem u ty Ramky jsem myslel zrovna to PAE ;)
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Do teď jsem byl zvyklý pravidelně pálit na DVDčka, čili 160 GB harddisk v počítači celkem stačil. Jediné, co mi vadilo, byly zvětšující se komíny DVD na stole. Takže jsem nakoupil pár dvouvrstvých...
Jenže pak už to jaksi se zrychlením internetu začalo přetékat, tak jsem si dokoupil externí Terabyte od Seagate. Teď ho pomalu začínám plnit seriály, filmy, hudbou atd... Takže uvidíme za pár měsíců.

btw: Hádéčku jsem ještě vyloženě nepropadl. I když je to rozdíl, na mém 19 palcovém LCD ho skoro nepoznám. Resp. zblížka ano, ale při normálním sledování, kdy jsem o kus dál a ne přilepený k obrazovce, je to opravdu skoro stejné. Teprve s koupí nějaké HD Ready televize se to možná změní.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Asgard007 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

150 GB - PC (SATA II)
250 GB - PC (SATA II)
300 GB - záložní disk (IDE)
80 GB - do externího USB boxu, taky IDE

Místa zatím dost, když se člověk chová aspoň trošku rozumně a nezálohuje NET, tak v pohodě
Thor : „...senátor Kinsey. O’Neill navrhoval, abych vás za vaše činy poslal na nějakou vzdálenou planetu. Ale jsem si jistý, že to myslel jen jako žert.“
Kinsey: „To určitě, veliteli...“
Thor: „‘Nejvyšší’ veliteli!

dalibor.durcak Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Budete se mi smát, když povím, že mám jeden harddisk s 40 GB pamětí :?: :cry:

Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

já určitě ne, protože já mám dohromady 120 GB, ale se 40GB jsem musel také vyjít dlouho :)
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

anda Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

na PC mám 250 GB a před týdnem jsem si koupil na doporučení kámoše externí harddisk o velikosti 1 TB,takže prozatím volného místa mám hafo :D

dalibor.durcak Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

o tom externím již nějakou dobu uvažuji, ale pořád je tu problém peněz :D

anda Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

:D :D to je vždycky.aleje to obrovská výhoda a data vydrží dýl :)

henzis Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

40 GB dost málo. Já jen 15GB potřebuji na věci co mám do školy. A kde je systém programy atd.

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ashrak & Quinix
Ok… ve videu a grafice se nevyznám. Mně k práci stačí prakticky jakákoliv mašina + textový editor + gcc (g++) + apache…
Bůůů. Co poslouchám?

PředchozíDalší

Zpět na Počítače