no abych se přiznal, tak já jsem pořád nucenej používat i windows (aspoň dokud chodím do školy), protože potřebuju dělat se specifickými programy, co na linux nejsou...
bohužel tohle je začarovanej kruh - málo lidí používá linux a proto se vývojářům nevyplatí dělat na něj programy a hry a proto jej používá málo lidí... atd.
a to vše umocněno tím, že každé dítě co přijde do školy, tak jej posadí před windows a řeknou mu - tohle je počítač, internet se spustí tím velkým modrým e a pokud chceš psát, tak klikni na to velký W... pokud se člověk přece jen nějak dostane k linuxu, a zjistí, že tam nemá velký e na ploše, tak je ztracen a začne vykřikovat, že linux je nahovno...
každopádně o tom, že do Office 2003 existuje plugin přidávající podporu 2007 formátů vím, ale není to 100% - stejně to rozháže kdejaký složitější formátování, takže nejjednodušší cesta je prostě ukrást Office 2007...
o tom, že jde přepnout vzhled na starej jsem nevěděl, ale už jsem si na to částečně zvykl, takže je to jedno...
osobně mám na počítači, který mám doma jen na prohlížení internetu a koukání se na filmy jen linux... na tak starém hardwaru jely už ztuha i dnes už nepodporovaná ikspéčka, na který už ani nevychází aktualizace a spousta programů na nich taky nejede...