Nemyslíš náhodou první díl Armed Assault? Protože dvojka ještě u nás nevyšla, leda by si "pařil" zpirátěnou německou verzi

... Já jsem první Armed Assault koupil prakticky hned po vydání ale nelituju toho i když hra byla pořádně hratelná až po patchi 1.08 - taková odbočka mimo, stejně jako tenkrát byl problém s prvním dílem Flashpointu kdy dokonce byly rozdíly mezi patchema i pro jednotlivý jazykový verze, takovej menší zlom byl patch 1.46 a potom co vyšel resistance tak 1.91 a dál. ArmA I byla tak trochu nechtěný dítě, když původně to měl bejt jen lehce přetexturovanej Flashpoin jako "Flashpoint:Elite" na X-Boxech ale postupně se tam přidávaly nový věci atd. atd. atd. Dlouhej příběh ale důležitý je, že se BIS na to "nevysrali" a po vydání první zabugovaný verze začali vypouštět tu tunu patchů i když na to mohli z vysoka hodit bobek a lidi co na tom makali nechat v klidu pracovat na druhým dílu. Problém zůstal trochu v tom, že tohle nakrklo zpoustu lidí, který nechtěli BIS dělat neplacený betatestery a čekat než hra bude konečně hratelná ... Zpátky k atmosféře, místní ostrov opravdu působil lehce "cize" přispěla k tomu prakticky chybějící kampaň (nedohrál jsem ji a to mám Armu na disku "pořád") a single-player mise. ArmA II podle mě má atmosféru - ne že ne, stačí se podívat na screeny - daleko o něčem jinym než prakticky sterilní jednička. Alespoň na mě to tak působí spolu s příběhem. No holt uvidíme. Armed Assault není hra pro každýho, zvlášť pokud člověk vyžaduje jednoduchou akční zábavu. Co se mi na ní líbí nejvíc je komunita - něco se ti nelíbí, počkej a za chvíli máš na netu modifikaci/addon/novou misi/kampaň atd. Stačí si vybrat nebo můžeš tvořit sám. Ne každýho ale baví sedět dvě hodiny nad editorem aby si pro sebe udělal funkční pěti-deseti minutovou misi (mě jo

) ... Každej máme holt svoje preference.