Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Den, kdy se zastavila Země

Den, kdy se zastavila Země

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Příspěvek 14.12.2008 03:15:33
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Mysleli jsme, že Země je naše. Byla to chyba. V historii existuje mnoho příkladů střetů civilizací, po nichž ty méně vyspělé zanikly nebo byly zotročeny. V našem filmu jsme těmi méně vyspělými my, lidstvo. Film vypráví příběh mimozemšťana Klaatua (Keanu Reeves), který přicestuje na Zemi s jediným úkolem – zamezit lidstvu jeho organizovanou sebedestrukci i za cenu nejvyšších obětí. Klaatu chce lidstvu pomoci, otázkou je, zda o to vlastně stojíme. Zatímco on chce jednat se světovými mocnostmi, naším jediným zájmem je zavřít jej do laboratoře a vědecky ho prozkoumat. ……Na útěku z laboratoře ho doprovází astrobioložka Helen (Jennifer Connelly), která spolu se svým nevlastním synem uvízne v Klaatuově poslání.

Film Den, kdy se zastavila Země je remakem klasického stejnojmenného filmu z roku 1951, který natočil Robert Wise. Nové podoby se ujal Scott Derrickson. Reevesovo ztvárnění postavy Klaatua, mimozemšťana, který se začíná polidšťovat, je temnější než přístup Michaela Rennieho, který jej hrál v původní verzi. V novém filmu se vám Země doslova ztrácí pod nohami… Film neukazuje jen pohled nás pozemšťanů na nezvyklého návštěvníka a emoce, které jeho přílet na Zemi vyvolává. Je také
o tom, jak se na nás a naše pokusy o sebezničení dívá někdo, kdo má v rukou rozhodnutí o naší budoucí existenci.
(oficiální text distributora)

CSFD:
http://www.csfd.cz/film/209089-den-kdy-se-zastavila-zeme-day-the-earth-stood-still-the/
Obrázek

Příspěvek 14.12.2008 09:14:25
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

filmek vypada zajimave ,a wel ja si jeste pockam aspon na release R5.. :D
" IMMORTALITY "

Příspěvek 14.12.2008 09:19:58
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já jsem si to chtěl už dávno stáhnout, ale odrazují mě od toho negativní komentáře na CSFD a nízké hodnocení 8)

Příspěvek 14.12.2008 10:08:50
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Není to tak špatné, sice nic moc nového, ale kouknout se na to dá, dobré efekty a celkem dost svižný děj... Za návštěvu kina stojí.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 14.12.2008 10:41:45
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Souhlasím s Fazulinou. :wink: Byl jsem na tom v kině a je to dobré. Jako nedá se čekat nic převratného když je to remake z filmu z padesátých let. :wink: A na CSFD bych moc nedal. :wink: Podle těch co tam přispívaj je snad všecko brak. :roll:
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 14.12.2008 15:06:39
bob 1 Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Podle CSFD bych musel všechno co mám v seriálo/filmové sbírce vyhodit,spíše se jim směju.Tento film mě velice láká asi si ho obstarám.
Bobe, dobrá rada a souhlasím že osvěta je důležitá, avšak umístění takové zprávy na fóru, které navštěvují osoby mladší 15 let, je dosti nevhodné, proto byla odstraněna. Jenda.SG-1LoLwut ale já si už nepamatuju co jsem v podpisu měl, škoda.

Příspěvek 14.12.2008 15:08:30
Jenda.SG-1 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

V pátek jsme na tom byli s Tillionem a Sopdet a shodli jsme se, že i Mamma Mia! je proti tomu celkem dobré dílko (a to včetně Brosnana v růžovém disko oblečku... tfuj... ještě teď je mi blbě, když si na tu scénu vzpomenu).

Efekty jsou super... najdete tam jak Centuriona z BSG, tak i Replikátory z SG-1, ale děj skoro žádný (takže spíš vykradené seriály, než něco nového a neotřelého).

Obsah dám do spoileru, abych snad všechno nevykecal
Toto je spoiler!!!:
Je to asi takhle: Přiletí mimozemšťani a chtějí vymlátit lidstvo, protože ničíme tuhle planetu. Pak ale jejich zástupce zjistí, že jsme schopni, mít se rádi a tak nás nevyhladí.

Pokud bych měl film hodnotit na žebříčku od 1 do 10, pak by měl tenhle film 2/10 a to jenom za efekty, o příběhu se tu skutečně nedá mluvit.

Prostě, jsem náročnější a nestačí mi pouze hromada efektů, ale chci i nějaký příběh, protože film by se měl podle mého skládat z příběhu a efekty by ho měly dokreslovat a neměl by se skládat z efektů s tím, že příběh je vlastně jen bonus.
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Albert Einstein

Příspěvek 14.12.2008 15:45:17
Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

mam dotaz co to je zac? to je ceskyj film? on je v kinech? :D a jestli je t oanglickej film tak pls meno at to vimininoju(jako kdyz je vigoogluju tak jako z mininovi.org tak vymininojouvu sakra nic nikdi nebudu pojmenovavat :D proste at si to muzu stahnout treba z mininovi

Příspěvek 14.12.2008 15:57:01
Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Co třeba použít mozek a podívat se na odkaz csfd v prvním příspěvku? :roll:
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 14.12.2008 16:20:58
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Masster33 píše:
mam dotaz co to je zac? to je ceskyj film? on je v kinech? :D a jestli je t oanglickej film tak pls meno at to vimininoju(jako kdyz je vigoogluju tak jako z mininovi.org tak vymininojouvu sakra nic nikdi nebudu pojmenovavat :D proste at si to muzu stahnout treba z mininovi

Co tím chtěl asi básník říci ?! :shock:

Příspěvek 14.12.2008 18:16:44
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Daedalus.cz píše:
Co tím chtěl asi básník říci ?! :shock:

Také jsem se nad tím musel zdlouhavě zamyslet... :rflmao:

Jenda: Já bych tomu dal 3/10... alespoň ta ženská byla fakt pěkná... Efekty zas tak nepotřebuju, takže mé hodnocení neovlivňují. Ale pravda... příběh žádnej...
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 14.12.2008 18:32:04
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Jak jsem psal v mojem minulém příspěvku. Je to remake filmu z padesátých let. :wink: A v té době byl tenhle příběh dobrý. :wink: U takových filmů to maj tvůrci těžké. Buď se budou držet takhle staré předlohy a nebo napíšou něco svojeho co s tím starým filmem má společný jen název.
I když je pravda, že je u tohodle filmu potřeba vypnout mozek.
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 14.12.2008 18:50:44

Odpovědět s citací

Tillion: Mně dojem z tý holky zkazil ten spratek, kterýho bych bez zaváhání hodil do tý řeky a jeho mrtvolu bych nechal sežrat těma nanitama... To byl hrdina... "Postřílejte je!!!"... "Né, já to tak nemyslel, neubližujte mi..." Kdyby neměla na krku neustále tenhle kámen, měl by film o bod víc.

P.S.: Nevíš náhodou, kdy má do kin přijít ten remake Deníku princezny po několika letech??? :wink:
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Albert Einstein

Příspěvek 14.12.2008 19:31:22
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

2/10? Tomu se mi nějak nechce věřit...
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 14.12.2008 20:02:13

Odpovědět s citací

Ano, a ty dva body to má jen za efekty a výkony herců v tomto "filmu", ale ani nejlepší herec prostě nemůže kompenzovat absenci příběhu, jehož fragmenty jako by byly z pera Bursíka a jeho kamarádky Káči "jau, jau" Kvakvues...

Tohle trumfne i mnohá soap opera z Jižní Ameriky, kde ubohá doňa Isabela de bla bla potká chrabrého Josého de bla bla, který má majetek za miliardy dolarů a je ochoten si tu Isabelu de bla bla vzít.
Albert Einstein

Další

Zpět na Filmy