Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Bittersweet Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tak,co říkáte na tenhle filmeček? Já jsem na něm byla už 2x a nějak se ho nemůžu nabažit :oops: .
Jediný,co mě fakt točí jsou titulky. Ten překlad je šílenej. Halda věcí tam není vůbec přeložená. Nevim jestli se báli,že by to divák nestíhal číst nebo to bylo kvůli něčemu jinýmu?. A to,co tam laskavě přeložili stálo kolikrát taky za kuloví.
Když jsem to viděla poprvý s titulema z netu dalo se to přečíst úplně v poho :roll:.
Nevíte jak je to pak s titulkama k dvd? Jestli si je pak ta společnost,která ten film vydává vytváří sama?

Příspěvek 13.2.2008 18:03:06
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Výborný film. Osobně se mi na něm nejvíc líbí Helena Bonham Carter jako paní Lovettová s nejhoršími masovými koláčky v Londýně.
Atmosféra, písničky, ... nemám tomu co vytknout.
Kdyby to natočil někdo jiný, asi by to vyznělo nechutně a násilně, ale vraždy v podání Burtona mi připadaly vyloženě zvráceně milé. :D

Příspěvek 14.2.2008 10:23:21
Hexx Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Já jsem to bohužel jestě neviděla :oops: jelikož těch pár lidí, co jsem oslovila, se bálo, že by na to neměli žaludek :lol:
Ale během příštího týdne tam určitě někoho doženu... to si prostě nemůžu nechat ujít :D
Bude někdy naše civilizace natolik vyspělá, že se budou koblihy plnit rovnoměrně?

Příspěvek 22.2.2008 22:12:55
Verones Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak jsem se konečně dostala abych tento senzační filmek konečně shlédla a bylo to senzační, fakt. Klasická zápletka spracována Burtonovým osobitým stylem pak dostává úplně jinší náboj 8)

Jediné co jim musím vytknout je ta krev, která vypadala spíš jako jahodové pyré, nebo jak se tomu říká. :lol:
Neodporuj pokušení! Všechno vyzkoušej a dělej to, co ti nejvíce vyhovuje.
Vidíte věci a říkáte, proč? Ale já sním o věcech a říkám, proč ne?
G.B. Shaw

Příspěvek 22.2.2008 22:31:32
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Otázka je, jestli to reálně vypadat mělo.
Ono ta Burtonovská "dekadentní" stylizace se od reálu odklání docela dost...
A reálně vypadající krev, to pro Hollywood není problém. Přece jen asi nešlo o to zhnusit lidi. :D

Příspěvek 22.2.2008 23:05:08
Bittersweet Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Přece jen ten film je krapec tmavšího rázu a třeba ta krev na podlaze by nebyla ani pořádně vidět :D . Ty "jahody" mi tam pasovaly dobře :wink: .
Včera jsem se prohrabávala youtubem a koukla na pár písniček přímo z toho muzikálu. Docela jsem se nasmála. Když si najdete tu písničku Epiphany zpívá tam paní Lovett (tu herečku znam,ale ted si nevzpomenu jak se jmenuje) a nevim proč, ale hned jsem si vybavila kreslený pohádky (třeba chipmunky :lol: ). Jinak pak ta písnička jak se loučí s tou dcerou a všechny tam podřezává je taky hustá (na youtube je to myslim - Sweeney Todd 06), tam pak lítá ta jeho pomatená žena a docela jsem z tý herečky měla šok :D - nechtěla bych jí potkat na ulici :lol: .
Jinak už to ci na dvd :P . Jakmile to vydaj naběhnu koupit origošku

Příspěvek 23.2.2008 11:12:26
Verones Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No to nejspíš fakt nemělo hnusit lidi, ikdyž jak tam ta krev vždycky vystříkla jako fontáná (nějak mně to připomělo Kill Bill :oops: ) ... tak by to slabší povahy nemuseli zrovna dobře snášet. Ale mno když jsem to viděla já tak jsem tak akorát dostala chut na jahodovou zmrzlinu :P
Neodporuj pokušení! Všechno vyzkoušej a dělej to, co ti nejvíce vyhovuje.
Vidíte věci a říkáte, proč? Ale já sním o věcech a říkám, proč ne?
G.B. Shaw

Příspěvek 04.4.2008 01:06:14
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Nejlepsi film za hodne dlouhou dobu a asi i na hodne dlouhou dobu..aspon pro me. Johny Depp => dobrej, vybornej, nejlepsi.. Pisnicky skvely, a to jeho sklapeci kreslo..pchhh...

Z pisnicek se mi nejvic libila asi "The Worst Pies in London"

Jinak ta krev mela pusobit realne stejne jako treba kulisy mesta na zacatku, nebo ty ozubeny kola...no proste vic, uchylacky, jak bylo napsany nademnou, dekadentne, ukol to kazdopadne splnilo...trochu mi to pripomelo Parfem: Pribeh vraha, i kdyz tento film byl uplne o necem jinem. A, budete se divit i Moulin Rouge :) , ale taky to vicemene sedi tam zase byl ten kluk co psal basnicky a v dobe prokletych basniku, kteri ve spojenim s lahvi Absinthu, psali o kdejake mrsine... Proste jenom ze mi to trochu pripomnelo... :)

Vetsinou ciselne nehodnotim, ale 15/10 (tech pet navic je jako ze jsem neco podobnyho necekal a proto jsem se rozhodl, ze zanecham skoly a dam se na drahu holice:D, muzete ke me vodit nepohodlny lidi :D :D )

Zpět na Filmy