Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký nejlepší sci-fi film jste viděli?

Jaký nejlepší sci-fi film jste viděli?

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Popravdě, nezatrnulo mi, spíš sem měl chuť jít vraždit, opravdu mě to znechutilo... :lol:

Nevim, Pomsta sithů byla dobrá, ale mě připadá nějak lepší dvojka... Pravda, ve trojce bylo víc speciálních efektů, obří bitva nad Coruscantem či boj na Kashyyyku, ale pro mě je nazapomenutelné jak se v clone wars, když měli popravit Obi-wana a spol, objevily ty desítky jediů a následně, když už to vypadalo že prohrajou, tak se objevil Yoda s klony... A pak finální boj Yoda vs Dooku, to nemělo chybu, Yoda se svojí hůlkou... :lol:
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Z těch nenáročných jednoznačně Galaxy Quest a Demolition Man. Z Válek mám rád jen původní trilogii, protože ta nová je na mě až moc blbá :)
No a pak něco těžšího: Určitě Equilibrium, V for Vendetta nebo první Matrix
A zcela zvláštní místo u mě mají Incredibles
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Nějak jsem si neuvědomil že sci-fi může být i to jiný sci-fi, takže přidávám 1984. Plánuju pořízení knížky, ale neni příliš času...

Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Dá se počítat Frekvence mezi sci-fi? Asi jo. Takže Frekvence jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec. :D
Nebo třeba Deja Vu bylo skvělí :)
Nebo Předtucha se mě moc líbila
A nejvíckrát co jsem ze Sci-fi filmů viděl bude asi Návrat do Budoucnosti 3
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

návrat do budoucnosti je sci-fi..???

gmakov Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Návrat do budoucnosti a sci-fi? Cože???? Vůbec... to je totiž film podle skutečné události s dramatickými prvky, animovaným závěrem a akčními titulky. :roll:

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Daedalos304 píše:
návrat do budoucnosti je sci-fi..???

a co by to bylo jiného ?

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

mno nevím ale já to nikdy jako sci-fi nebral...dyť je to docela sranda...pro mě...já to řadím do sušších komedií...

Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

A létající DeLorean, který cestuje časem a má motor na banánové slupky je jako co?

S takovýmhle přístupem bych si mohl u SG odmyslet ten velký šedivý kruh a říct, že je to akční seriál o zvláštní jednotce vysílané do banánových republik. (Pokud by banánové republiky byly v okolí Vancouveru.)
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Všech 6 dílů Star Wars, Matrix - ale jen první díl a Terminátor.
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

mikey píše:
Popravdě, nezatrnulo mi, spíš sem měl chuť jít vraždit, opravdu mě to znechutilo... :lol:

Nevim, Pomsta sithů byla dobrá, ale mě připadá nějak lepší dvojka... Pravda, ve trojce bylo víc speciálních efektů, obří bitva nad Coruscantem či boj na Kashyyyku, ale pro mě je nazapomenutelné jak se v clone wars, když měli popravit Obi-wana a spol, objevily ty desítky jediů a následně, když už to vypadalo že prohrajou, tak se objevil Yoda s klony... A pak finální boj Yoda vs Dooku, to nemělo chybu, Yoda se svojí hůlkou... :lol:

Trojka byla taková temná, u dvojky byla zajímavá až ta druhá část, první půlka mi spíš připomínala jedničku. Teď mě napadlo, že by třeba bylo kruté natočit hraný seriál, jenž by se odehrával za Klonových válek a hlavními hrdiny by byla jednotka klonů, ale to už je OT :).

Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Trilogie Návrat do budoucnosti a Pátý element. U mě naprosto bez diskuze. Návrat do budoucnosti byl snad dokonce první "západní" film, který jsem viděla v našem místním kině, jak sem pak všechno v devadesátém roce přišlo (spolu s druhými Krotileli duchů). Takže i v tomhle směru je to taková srdcovka. Ale hlavně geniální časovka, kde člověk i při padesátém shlédnutí najde nějaký nový detail, kterého si předtím nevšiml.
A Pátý element je hlavně originální, divný v tom nejlepším smyslu slova a Bruce Willis tam byl po dlouhé době zatraceně dobře naložený a celé si to očividně užíval.
Co se týče SW, tak nová trilogie mě nebavila - moc efektů, málo skutečných postav a snad právě třetí epizodu, která byla nejlepší, jsem viděla jen jednou.
Ze SW jedině Epizoda V., která měla všechno, co by sci-fi mělo mít. :)

Z těch míň vážných určitě Galaxy Quest, který byl často lepší než filmy, které parodoval :D "Proč lezeme vždycky do tunelů?"..."Zabiju toho idiota, co napsal tenhle díl."... :smile:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Pan Citron Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Alien no velký podíl na tom má, že tahle příšerka vypadá fakt skvěle, ačkoliv tam prakticky moc nebyla. A ještě ten Pátý Element a Galaxy Quest.
ADRIC WILL FALL

Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

ST: First Contact
ST XI
ST: Voyage Home
Návrat do budoucnosti 1-3

U mě holt vedou časovky... :D
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

dalibor.durcak Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

PrometheusX : Firs contact je bezespory velmi podařeným a vydařeným, ale podívat se v jeden den na FX A 11, více se mi do hlavy zaryje 11.
"Opravdová láska je umění najít ve světě někoho, s kým si rozumíš lépe, než se sebou samým."
autor neznámý

PředchozíDalší

Zpět na Filmy