Ivory píše:
Ray: Tady jde o celkový dojem, o to, co se líbilo více a co člověku v hlavě více utkvělo. Ten Moon jsem vybral úplně náhodou, ale filmů, které mají lepší soundtrack než Avatar je více.
To nepopírám, ale srovnávat OST zrovna k těmhle dvoum filmům je dementní. Můžeš srovnat Avatara s jinou opulentní scifi, nebo s jinými díly Hornera, ale hodit k tomu tóny z Moon je useless. To už se fakt blíží diskuzi, jestli je lepší metal nebo rock... Jak se z toho chcete dostat?
stalker: Od režiséra Terminátorů a Vetřelců jsem zkrátka očekával další dobré sci-fi, ne pohádku o bandě domorodců,. Já jsem se prostě nenechal strhnout hypem, neopili mě rohlíkem jako ostatní. Prostě nepatřím do skupiny lidí, kteří jdou na film jen kvůli trikům a stačí jim to.
Aha, takže ty jsi měl prostě nějaká očekávání a ty se nemohly naplnit, takže smůla. To je jako kdybych tvrdil, že Hvězdné války jsou sračka, protože nejsou podobné THX...
Já jsem se taky nenechal strhnout hypem a rozhodně bych neřekl, že Avatar je o tricích - pokud je totiž film z 60% celý v CGI, tak tomu odmítám říkat zvláštní efekt, stejně jako nebudu filmům od Pixaru říkat že jsou "plné efektů". Jde tu o celkovou formální stránku, která se IMO povedla na jedničku.