Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Indiana Jones a Království křišťálové lebky

Indiana Jones a Království křišťálové lebky

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Příspěvek 08.6.2008 23:48:49
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Byla jsem na filmu a musím říct, že byl parádní :D. Vřele doporučuji. Indy byl skvělý, i když zestárnul. Vtípky a poznámky pěkné, indyovská atmosféra, napínavý příběh, furt se něco dělo a velice pěkné narážky na starší díly :D. Mé očekávání bylo lehce typu "raději moc neočekávat" (je to už dlouho a čtvrté pokračování, ale zase hodnocení dobré), ale i tak mě to příjemně překvapilo :). Ten kluk mě ani moc nevadil (což jsem očekávala, že mě bude pěkně štvát), docela v poho. Jen bych možná kapku vytkla jisté scény, kdy prostě už člověk ani nemohl říct "to by hodně teoreticky mohl/mohli přežít" (tedy, vytkla tu nelogičnost, ne provedení scén, to bylo hezké ...jen by to mohli trochu zmírnit, mám raději, když je to "alespoň hodně teoreticky možné") :). Já mám sice Cate taky spojenou s filmovou Galadriel, ale tady mi to vůbec nevadilo, je vidět, že umí hrát (tedy nejen tady, viděla jsem i jiné její filmy a nevadilo).
Mno, prostě skvělá podívaná :thumbsup: :salut:

Toto je spoiler!!!:
A teď trochu podrobněji. Jak jsem říkala o těch narážkách - moc se mi líbila lokace onoho známého skladiště, pak dokonce i ukázání Archy :D. Markuse je mi líto :-(, scéna s odpadnutí hlavy soše a záběr na Indyho byla hezká (ne ve smyslu vtipná, spíš milá/dojemná).
Jsem moc ráda za Marion. Je to moje nejoblíbenější "Indy girl". Taková skvěle rázná :-). Ta svatba na konci mi přišla pěkná. Jen...to si teda počkali...
Ohledně těch neuvěřitelných scén...mno, s tou ledničkou to bylo fakt hezké :lol:, ale prostě...tohle by nepřežil, ani kdyby byla vypolstrovaná speciálním materiálem z jiné dimenze ;-). Ty vodopády...a ještě, když zůstávali v autě...mno... ;-). A ještě další scény, ale budiž :). Jediná scéna, která mi přišla vyloženě trapná, byl přesun ala Tarzan - nejen, že by mu dávno ujeli a že by to takhle fakt nešlo, ale já taky v dětství Tarzana milovala a tohle mi přijde...blbé :?. Ale jinak dobrý :).
Může za to taky moje SG deformace, ale nejen. Prostě občas mi přes mysl přeletěla myšlenka na SG - tak křišťálová lebka, hledění do očí, tvorové, co vypadají jak mimozemšťané...;-).
Nápad s bytostmi z jiného rozměru...tak, je to trochu zvláštní, ale nevadí mi to. Naopak by mě o nich zajímalo zjistit víc. Škoda :?.
Na konci mi hlavní záporačky bylo docela líto...vždyť jen chtěla získat vědění. Chudák :-(.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 21.6.2008 17:57:02
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tak jsem na to dneska zašla do Village, spíš tak náhodou, protože mi přišlo líto odjíždět z Prahy před pátou :D
Jsem trochu barbar, co se týče předchozích dílů a celý jsem snad viděla až ten poslední. Každopádně jsem na to šla s celkem čistou hlavou a povědomím o postavách, které jsem samozřejmě znala (a četla ve spoilerech).

Jak tu říkal jenda, děj byl tedy děsně předvídatelný, ale začínám pomalu měnit názor na Shiu, ti dva se výborně doplňovali a líbilo se mi, jak každý měl svůj "styl". Indy klobou a bič, Muff hřeben a motorku.
Toto je spoiler!!!:
To, že se z něj nakonec vyklubal Indyho syn se dalo čekat ve chvíli, kdy se objevil a mám dojem, že to snad už někde předtím psali.
Rozhodně je ale vidět, že hračičkové Spielberg s Lucasem jsou pořád malí kluci :D Honičky v autech byly perfektní a snad nejlepší byl vjezd do campusu a knihovny na motorce "nemusíte pořád sedět v knihách" zařve Indy a nasedne na motorku :D
To s těmi lijánami bylo už hodně přehnané, ale pěkně to skončilo, takže to jim odpustím.
Nejlepší bylo ale "jdu najít něco, s čím vás vytáhnu" a "chyť se toho lana" :laugh:
Mravenci byli ale dost děsiví a jestli tohle má přístupnost pro děti, tak ty z toho asi měly dlouho těžkou hlavu.

Jen ty mimozemšťany nebo co to bylo, do toho zrovna tahat nemuseli :?
Konec byl trochu ukázkou toho, že Spielberg už na stará kolena přece jen blbne a ta svatba, no, to byl ten jeho obvyklý sentiment, co cpe na konec každého svého filmu. Ale asi bylo načase Indyho oženit. Jenom nesmí točit další díl, protože už si to nedovedu představit, jak by dělal takové vylomeniny s rodinou v zádech. Už takhle měl chudák co dělat :D
Ale byla v tom trochu symbolika, jak se k Juniorovi zakutálel ten klobouk a pak místo něj vytáhl ten hřebínek - že by další generace? Vlastně proč ne? Třetí Indiana v pořadí, i když by to asi muselo být trochu jinak pojaté. Nechci z toho žádnou druhou Mumii.

To je tak všechno :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 25.6.2008 09:11:47
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Text obsahuje spoilery.

Tak jsem na tom byl včera a myslím, že to bylo skvělé, ale nebylo to tak skvělé, jak skvělé to mohlo být. V prvé řadě délka - IMO by film byl mnohem svižnější při 90 minutách, protože takhle tam stejně bylo hrozně moc zbytečných scén (z té akční části namátkou přestřelka s divnolidmi z hrobky toho conquistadora; tekutý písek; finální lidojedi u pyramidy). Prostě mi tyhle scény přišly zbytečné/divné a odváděly mojí pozornost, a jejich vtípky by se daly přesunout jinam.

No ale jinak každopádně spousta scén skvělých a rozhodně se podařilo navodit atmosféru 50.let. Atomovka, Ike, macacrthysmus, jakoby Spielberg měl v kapse seznam věcí, které tam nutně musí mít a postupně si je odškrtával.

Honička v džungli IMO megacool a svěží a neustále překvapovala něčím novým, byť opět mravenci mi to už moc natahovali. Tarzan mi po šermování na jedoucích autech a kilometrovém letu v lednici vážně wtf už nepřišel :lol:

Emzáci by mi nevadili jako takoví, ale jejich provedení bylo... podivné. Létající talíř stoupe z pyramidy, okolo ní roztuje milion supervelkých skal, ale Indy stojí hrdě a kochá se scenérií. Jasně, film byl brutálně nadsazený, ale tohle by si nedovolila ani Mumie :-) No a nějak jsem nechopil celou mytologii filmu a co byl teda poklad El Dorada. Že se vám budou dívat emzáci tak dlouho do očí, než zešílíte?

Což mi připomíná, že bych chtěl vidět spin-off (prequel) Irina Spalková a ztracená pyramida, nebo tak něco. Cate opět skvělá :-)

No a výraz nuke the fridge, který se objevil po filmu, si svoji existenci rozhodně zaslouží :lol: Pokud Spierberg udělá pětku a začne novou Indy sérii se Shiou, nebudu se zlobit. Tedy, bude-li to stále v takovémhle retro duchu.

PS. Jak tak koukám, tak i předchozí filmy měly dvě hodiny. Zvláštní. Tak možná mi přišla lebka delší především kvůli potřebě močení...
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Předchozí

Zpět na Filmy