Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Eragon

Eragon

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Víděli jste už ten film

Anketa končí za 02.2.2007 21:19:35

Četl jsem knihu a viděl jsem
9
22%
Nečetl jsem knihu a viděl jsem
5
12%
Četl jsem jsem knihu a chystám se
8
20%
Nečetl jsem knihu a chystám se
6
15%
Četl jsem knihu nechci to vidět
4
10%
Nečetl jsem knihu a nechci to vidět
9
22%

Celkem hlasů : 41

Příspěvek 26.8.2007 23:29:34
Shial Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

No právě,přijde mi divný,že to nechal tak jak to je...jestli mu to bylo jedno,tak je to potom o to horší :? Nevíte někdo,jestli budou natáčet i dvojku?Jen by mě zajímalo,jestli v tom opravdu hodlají pokračovat

Příspěvek 08.3.2008 11:31:34
Zizi Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Kde len začať. Keď som si prvýkrát pozrela film Eragon, tak som ho považovala za skvelý. Potom som si tu čítala hodnotenia a všetci, ktorí tú knihu čítali mali presne opačný názor. V januáry som na nete našla túto knižku v elektronickej podobe, a rozhodla som sa vytvoriť si vlastný názor na knihu a film. Knihu som prečítala a musím uznať, že bola super. Christopher Paolini – teda autor, má talent, pretože bolo cítiť, že kniha je písaná nenútene a plná napätia a zápletie. Po dočítaní knihy som si teda pozrela opäť film a bola som sklamaná. Celý film sa zameral snáď len na 3 postavy z celej knihy. Príbeh bol upravený podľa potreby a to sa mi vôbec nepáčilo. Napr. Saphira – keď sa vyliahla povedala Eragonovi svoje meno, ale v knihe to tak nebolo. Ona si to meno vyberala z množstva ponúkaných mien, ktoré Eragon počul od Broma. Vo filme tiež odignorovali mestá cez ktoré v knihe Eragon a Brom prešli. Veď Eragon a Brom podľa knihy odišli z Carvahallu pešo a kone si kúpili až v nasledujúcom meste. A Brom sa už pred odchodom v myšlienkach rozprával so Saphirou a vlastne to Eragon sa rozhodol utiecť. Ako aj Bromova smrť – vo filme zomrel, keď bránil Eragona proti Morzanovi, v prítomnosti Arye,. Ale veď takto to vôbec nemalo byť. Veď Brom zomrel v jaskyni a s Eragonom tam nebola Arya, ale Murtagh a až potom ich napadli razakovia a uniesli Eragona do vezenia odkiaľ mu pomohol utiecť Murtagh a zachránili Aryu, ktorá bola mimochodom takmer celú knihu v bezvedomí. Škoda, že vo filme nespomenuli Kočkodlaka, (znie to smiešne, ale mne sa to označenie páčilo – knihu som si prečítala v češtine) mohlo byť zaujímavé vidieť ako ho stvárnia. Viem, že celú knihu by do filmu nenapchali a niečo museli vypustiť, ale veľa vecí jednoducho pozmenili. Film je pre ľudí, čo knihu nečítali veľmi zaujímavý, ale teraz musím bohužiaľ uznať, že pre ľudí, čo mali možnosť si vychutnať skutočný príbeh dračieho jazdca Eragona, bol o ničom. Proste a jasne – ak chce niekto skutočne poznať príbeh o Eragonovi, prečítajte si knihu, lebo film vám dá asi len 1/10 skutočného príbehu. :(
I´m damn proud member of SheppofilclubObrázek
[img][images/thumbs/Zizi_sga-pbannerupr.jpg]http://i195.photobucket.com/albums/z158/Zitulik/sga-pbannerupr.jpg[/img]

Příspěvek 22.3.2008 13:56:46
Vahisht Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

já můžu jenom dodat, že při čtení Eragonu jsem strávil mnoho příjemných chvil čtením v posteli. Ovšem film byl podle mně odfláknutý. Jsem sice rád že nějaký je, ale rozhodně by si ten film zasloužil lepšího režiséra...
Např.:
Kniha: Safira vyrůstá několik měsíců, za tu dobu ji Eragon lépe poznává a nakonec jí dá ono jméno: Safira
Film: Safira vzlétne, najednou se zableskne a na zem přileté obrovský drak a řekne: Ahoj, já jsem Safira.

jiný příklad:
Kniha: Ronan říká: Eragone, nemůžu zde již déle zůstávat, nechci se stát vojákem. Půjdu odtud, otci jsem o tom už říkal. Nevím kam půjdu, ani co tam budu dělat, ale ty budeš vždy mým bratrem.
Film: Ronan říká: Hej Eragone, du dělat mlynáře do Theinsfordu, měj se!

No Comment. nebyl dobrý nápad narvat 450 stran do 1,5 hodiny. Mohli udělat film dlouhý jakoPán Prstenů, že?

Předchozí

Zpět na Filmy