Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 21.10.2007 - review epizody 404

21.10.2007 - review epizody 404

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 10.10.2007 19:03:48
spider74656 Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

našel by se někdo kdo by my pomohl s titulkama? časování obstarám, potřebuji pomoc akorát s překladem.
jestli jo? piste na k.abb@centrum.cz

předem dik.

Příspěvek 10.10.2007 21:58:16
Josika Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Coby praštěná McSheppofilka (pardon, Klenotko, když já to o sobě vím a vůbec mi to nevadí :) ) jsem byla navýsost spokojená.
Toto je spoiler!!!:
Hodně mi to připomínalo Hide and Seek (snad si nepletu názvy, to s osobním štítem a černou obludkou). Ze začátku Rodney kašpárkuje, ale pak provede cosi nechutně odvážného.

+
evilSheppard - nejen, že mu to slušelo (a jak mu to slušelo, skoro jsem mu i fandila, nemohl by někdo tomu hodnému říct, ať si nezastrkuje kalhoty do bot?), ale taky jsme konečně viděli i něco jiného než easy-going flyboye. I když na jeho obhajobu musím říct, že šok z toho, že je hlavní postavou cizích nočních můr, byl velice dobře zahraný a uvěřitelný.
Rodney - od okamžiku, kdy zjistili, že noční můrák je v něm, až do konce. Nepanikařil, choval se jako on, byl dobře napsaný. Jeho interakce s Johnem i s ostatními byla na jedničku (btw. všimli jste si, jak mu do karantény Sam zamávala? :) )
Ronon - začínám ho mít ráda. Tentokrát se sice moc nepředvedl, ale jako tichá síla v pozadí, která zasáhne jen když jde opravdu do tuhého, docela funguje. Akorát tedy nechápu, proč se jeho oblečení z celkem snesitelné středověké verze z prvních dvou dílů posunulo zpět do pravěku :)
Smrt - já měla sice Kate vážně ráda, ale tohle se povedlo. Jednak nebylo úplně stoprocentně jasné, čí sen to je, a navíc mě vážně ani čirou náhodou nenapadlo, že by vážně mohla umřít.

-
Uniformy - děs a běs :evil:
Vetřelec - to už tu bylo, ne?
Johnova noční můra - jakkoli oceňuji zlého Sheppa, mohli vyhodit něco ze začátku a dát mu na konci trochu víc prostoru. Netvrďte mi, že Johnovi nemohli dopřát něco zajímavějšího, než jen souboj se sebou samým. Alespoň to mohlo trochu vygradovat. Ono i Rodneyho sen v porovnání s těmi ostatními docela odflákli. Asi jsem zaujatá, ale bylo to finále epizody. Chtělo to něco zajímavějšího.
Nová kantýna - zas jsem zaujatá. Tentokrát normálně závidím :twisted:

Příspěvek 17.10.2007 14:09:32
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak nejdřív nadhodím, že se mi zdá divné, dávat do spoilerů příspěvky v sekci spoilery. Přeci když si někdo nebude chtít nechat zkazit překvapení, tak nebude chodit do sekce spoilery. :wink: Ale budiž, budu to respektovat.

Toto je spoiler!!!:
Takže nejdřív obecně k uniformám. Teda asi nemám módní cítění, ale mě přijdou v pohodě a i Sam to podle mě sluší a jako těhotná mi tedy nepřipadá. (Ale mě by se líbila asi i oblečená v pytli od brambor :D ) Líbí se mi ať už uniformy "městské" a nebo "na mise". Nebudu pitvat, jestli jsou hezčí ty starší uniformy, protože myslím, že o to ani tak nejde. :wink:

Takže plusy:
- Jednoznačně Sam. Díl co díl ukazuje, že tam perfektně zapadá. Je hrozně milá. I když jsem měl a pořád mám Dr. Weirovou rád, tak oproti Samantě působila mnohem víc chladně. A to nemluvím o tom, že je logické, když "létající vědecké laboratoři" velí člověk, který vědě rozumí a navíc má zkušenosti z boje, což se jim hodí. A milovníci Elizabeth, hned se do mě nepouštějte. Já jí mám, jak jsem řekl, taky rád a nejsem nadšený, že odešla. Ale prostě se snažím hledat to pozitivní a to Sam určitě je. A jak tak čtu česká fora, tak musím říct, že většina lidí, kteří byli buď proti a nebo skeptičtí k jejímu příchodu do SGA teď říkají, že to není tak špatné a dokonce někteří už obrátili a jsou rádi, že tam je. No a ti, co jí nenáviděli už v SG-1, asi stejně nepřesvědčí, ani kdyby se na hlavu stavěla, ale s tím se nedá nic dělat. :?

- Johnovo zlé já. Bylo opravdu super sledovat Johna v trochu jiné roli. Myslím, že si to Joe docela užíval. To je na sci-fi fajn, že můžete vidět své oblíbené herce i v jiných rolích. To jiný žánr vesměs neumožňuje.

- Vůbec celý tým. Opět po skvělém Reunionu, skvělá týmová epka. Dobře rozepsané dialogy. Je vidět, že jim na sobě záleží a krásně to bylo vidět při jejich společných stolováních. Btw. poslední dvě epizody napsali scénáristě hlavně SG-1 Mallozzi a Robert C. Cooper a myslím, že oba dokázali, že ač jim fandové nevěřili, že dokáží psát i SGA, tak se jim obě epizody hodně povedly. Mě osobně se líbily víc, než Adrift a to mám Martina Gera nějak rád...

- A opět temná a zajímavá atmosféra. Vypadá, že Mallozzi nelhal, že tato série bude temnější. Ale nebudu předbíhat, ještě je brzy.

- No a v neposlední řadě pěkná bitka Johna s Johnem na konci. Reunion to nebyl, ale též pěkné.

- I když spousta lidí nadávala, že nechali umřít psycholožku, tak já to beru jako klad. Znali jsme jí, měli čas si na ní mírně zvyknout a její smrt ukázala, že si v SGA nemůže být nikdo ničím jistý a smrt může přijít každým dnem. Tady bych jen podotkl, že spousta lidí nadává, že je SGA čajíček, kde každý všechno přežije a když se začne něco dít, tak zase obrátí a hned je zabití někoho špatné. No nebudu to rozebírat, ale zdá se mi, že dost lidí nebude spokojeno, ať už tvůrci SGA udělají cokoliv.

A teď mínusy:
- I když mám Sam hodně rád, jak už jsem milionkrát psal, tak se mi taky moc nelíbilo, jak se najednou její zkušenosti náramně hodily. Sice jsem na jednu stranu rád, že je vidět, že je užitečná (jak jsem psal výše, je to vědec a to se v tomhle městě hodí), ale tohle mi přišlo mírně násilné, ve stylu "Pojďme ihned napsat epizodu, ve které se ukáže, že je Sam prospěšnější než Elisabeth. Ale zase by bylo divné, kdyby tvůrci nechtěli ukázat, že je v něčem dost dobrá a že toho dost zažila... :dontknow:

- Ale mnohem větší mínus dávám nenávaznosti na minulé epizody. Ze slov Mallozziho jsem si myslel, že čtyřka bude celá propojená, i když třeba půjde jen o jednoepizodu. Když jsem viděl, že i Reunion navazuje na předchozí trojdíl, tak jsem byl hrozně rád. O to víc mě mrzelo, když na začátku Doppelgangeru bylo vidět, že se zase jedná "jen" o standartní průzkumnou misi, která se podělá. Ale omlouvá je, že to byla skvělá epizoda a doufám, že hned další díl bude alespoň trochu pokračovat ve Wraith x Replicators příběhu.

Takže suma sumárum spokojenost. Dávám 8,5/10 a zatím čtyřka vypadá velice slibně a možná se i u fanoušků vyrovná tolik vychvalované první řadě.

Příspěvek 18.10.2007 11:36:18
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak víš co, je to ve spoilerech, protože hodně lidí, co sem přijde ani neví, že to už je neoficiálně na světě a myslí si, že se tu bude bavit jen v rovině "co autoři odhalili", tedy ne vyspoilování celýho děje ;-).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 18.10.2007 13:18:08
Jorssk Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Spider - Jak to jde s titulkama? Nějaký pokrok? Celkem bych to už rád zkouknul :lol: a nechce se mi na to koukat 2x - jednou bez titulků a podruhý s něma :).
"To Punish and Enslave" - Barricade motto

Příspěvek 18.10.2007 14:04:20
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Jorssk: Jak už od tvůrců titulků několikrát vyšlo, titulky budou až po oficiálním vydání epizody, což je v pátek, takže bych tipla titulky někdy během VÍKENDU!!!

Teda, už mi ti nedočkavci, co se pořád dovolávají titulků lezou pěkně na nervy. Tak si to nemaj stahovat předčasně, když k tomu potřebujou titulky a mají si počkat na oficiální vydání a ne si to stáhnou tři týdny dopředu a pak otravovat o titulky :roll:

Příspěvek 18.10.2007 19:20:41
Airman
Airman

Odpovědět s citací

A já nechápu lidi kteří odpovídají a nejsou tázáni. Ty snad ty titulky děláš? Já se ptal spidera který na nich asi začal pracovat, vzhledem k tomu že translation team chce přeložit z neznámého důvodu epizodu až vyjde (u první a druhé byla taky přeložena předčasně vydaná novinářská verze), tak se musím obrátit na někoho jiného.

Tak jsem sehnal ty titulky, můžete si je stáhnout tady:
http://titulky.com/Stargate-Atlantis-4x04-Doppelganger-86302.htm

Příspěvek 19.10.2007 21:29:13
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Rozhodně zajímavá epizoda, i když první dvě epizody sezony se mi zdály trochu lepší.
hodnocení 8,5/10
Toto je spoiler!!!:
Jinak nejlepší scéna byla asi ta s Rodneym, loďkou a velrybou.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 19.10.2007 22:08:02
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Epizoda celkem ušla, ale ta předchozí se mi líbila o něco víc.

Toto je spoiler!!!:
Dobré bylo že Zelenka zase použil češtinu, dost mě taky pobavil rozhovor o Vetřelci nebo Rodneyho problémy s velrybami. Mimochodem ten jeho sen nemá chybu, a dovrší to ten Sheppardův klaun :lol: . Jen mi nejde do hlavy Rodneyho problém s velrybami, vždyť se přece kamarádil s tou malou co mu zachránila život a teď se jich najednou bojí?

Příspěvek 20.10.2007 12:33:45
Tajdalena Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
cas- 37:30, jak bojuje john s johnem. Nepripadl vam ten pohled tak trosku jako Neo z matrixu pri souboji se smithem ? :)) .. uplne sem videl jak mel sklonenou hlavu a jenom se podival na vrch .. a kdyz sme u toho tak byl oblecenej skoro stejne jak Neo :D co vy na to ?
Víte co je dobrý ? Že se na totom fórum nenudím, pač tu pořád někdo píše.

Příspěvek 20.10.2007 15:00:02
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Jorssk píše:
A já nechápu lidi kteří odpovídají a nejsou tázáni. Ty snad ty titulky děláš? Já se ptal spidera který na nich asi začal pracovat, vzhledem k tomu že translation team chce přeložit z neznámého důvodu epizodu až vyjde (u první a druhé byla taky přeložena předčasně vydaná novinářská verze), tak se musím obrátit na někoho jiného.

Tak jsem sehnal ty titulky, můžete si je stáhnout tady:
http://titulky.com/Stargate-Atlantis-4x04-Doppelganger-86302.htm

Potrefená husa se vždycky ozve :lol:
Ostatně, pokud se dovoláváš na titulky od Spidera, tak ty nebyly kvůli tomu incidentu s tím, že měl Spider kopírovat titulky od translation teamu, což MĚ odradilo od toho, abych pro Spidera dělala překlad epizody. Takže asi tolik k tomu, kdo dělá/dělal titulky, kterých ses podle tvého citovaného příspěvku dovolával :roll:

Příspěvek 20.10.2007 15:05:58
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Jorssk: z nepochopitelných důvodů členové SGTT chodí do školy, do práce, mají přes týden své vlastní povinnosti. To je ten neznámý důvod, proč nebudeme dělat přes týden další titulky. Prostě se s tím smiř.
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 20.10.2007 22:41:54
Bína Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nejlepší bylo hned na začátku Rodny: '' Víte kolik je tam nepopsaných adres?'' a na to Shepard 42. to jsem fakt nemoh. :lol:

Příspěvek 21.10.2007 08:22:15
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Titulky vydány, přesouvám ze spoilerů :arrow:
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 21.10.2007 08:38:52
Z0MBie Airman
Airman

Odpovědět s citací

Bína píše:
Nejlepší bylo hned na začátku Rodny: '' Víte kolik je tam nepopsaných adres?'' a na to Shepard 42. to jsem fakt nemoh. :lol:

Stopařův průvodce po galaxii je holt nesmrtelnej :D
I am dying forever ...

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách