Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 4x20 - The Last Man [Poslední muž]

4x20 - The Last Man [Poslední muž]

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 08.3.2008 11:44:50
seqwence Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
S tím časovým paradoxem - to je nesmysl. To by třeba například se musel vrátit do doby, kdy byl ještě jeho ''dvojník'' Sheppard na Atlantis, ale on se vrátil do doby, kdy už tam dva týdny nebyl...

Příspěvek 08.3.2008 12:34:54
Ted Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak na normalni dil by to jakz takz uslo, ale ze to ma bejt SEASON FINALE, tak to teda byla pekna slabota...
Meiles: "I had the most amazing idea last night"

Příspěvek 08.3.2008 13:01:49
Bach Airman
Airman

Odpovědět s citací

seqwence píše:
Toto je spoiler!!!:
S tím časovým paradoxem - to je nesmysl. To by třeba například se musel vrátit do doby, kdy byl ještě jeho ''dvojník'' Sheppard na Atlantis, ale on se vrátil do doby, kdy už tam dva týdny nebyl...

Toto je spoiler!!!:
Jde spis o paradox s McKayem. Ted neni nikdo kdo by udelal hologram a kdo by poslal Shepparda zpet.

Příspěvek 08.3.2008 13:20:23

Odpovědět s citací

mám z toho rozporuplné pocity :lol: :lol: :lol: ,ale víc mě dostal do varu konec First Strike,než konec Last man...btw. vsadím se,že je z té továrny vynese Daidalos :lol:

Příspěvek 08.3.2008 13:42:48
artos25977 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

a nebo apollo :-D

Příspěvek 08.3.2008 13:43:44
seqwence Airman
Airman

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
To už je sice pravda, ale pokud znáš teorii časového paradoxu, pak určitě víš, že nikdy nebyla potvrzena a taky že těch verzí a interpretací je více...
Ale jak jsme si asi všichni všimli, seriál s tímto jevem ''jaksi'' nepočítá.... :)
Naposledy upravil seqwence dne 08.3.2008 14:07:07, celkově upraveno 1

Příspěvek 08.3.2008 13:51:09
chrastenka Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Proboha :roll: to byla kravina :roll: :roll: :roll: Příšernej díl.No a je to s Atlantis nadobro končím,takovádle sračka je na nic.Jsou tu daleko lepší sci-fi než tadle sračka,čekám na půlku 5 série,jakého nepřítele vytasí a pak s Atlantis nadobro končím.Jsou tu daleko lepší sci-fi

Příspěvek 08.3.2008 13:56:49
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

chrastenka: tak na tohle se už fakt nic nedá napsat. Když už ti ani tenhle díl nebyl dost, tak to můžeš opravdu rovnou zabalit. Aspoň odůvodni, proč si myslíš, že to byla sračka.
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 08.3.2008 14:08:56
chrastenka Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

1.série byla naprosto dokonalá.Tenhle díl byl samé sem tam,slepovanej a nahuštěnej děj celé 4.série do jednoho dílu.Konec 1.série a začátek 2.série byl naprostá bomba a Atlantis byla nejlepší.Ted se z ní stala naprostá matlanina.4.série je jenom napůl dobrá.Já čekám na půlku 5.séria,jakéno nepřítele ukážou.No a už se pomalu dívám po jiné sci-fi.Třeba BABYLON 5,nebo Star trek :lol:

Příspěvek 08.3.2008 14:12:47
crooked.eye.sgc Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak jsem se teda podívala konečně v normální kvalitě.

Jak jsem už řikala - ten díl byl prostě hop sem, hop tam a diváci, ať si to pochopěj, jak chtěj.

Někdy mi to Rodneyho vyprávění přišlo až zbytečně moc dlouhý - mohli dát někam něco víc a tohleto ubrat. Třeba to s Jenifer - takový prostě pořád jenom bla bla bla a nic zajímavýho. Příjemně mě překvapilo, že mi to ani nějak nevadilo, že jsou spolu. Myslela jsem, že to bude horší. Sice jsem při scéně na Daidalovi skoro zalejzala pod stůl, ale jinak jsem to přežila. A Merovi/Davidovi to v tom civilu na Zemi strašně slušelo. (Mám pocit, že jestli pojedu na PC4 a bude tam DH, tak mě po přednášce s nim asi potáhnete do hotelu :D )

Sheppard samozřejmě děsnej silák - jak otevřel ty dveře. To bylo skoro jako v Quarantine. Má takový hubený ručičky, ale ty dveře otevřel celkem v pohodě. (v 4×13 narážim na to, jak lezl na tu věž) A tak nějak, jak si dal ten šátek přes pusu, tak jsem si vzpomněla na Michaela Jacksona (neptat proč - asi kvůli tý roušce a tak) :lol:

Carterová se obětovala, Ronon taky. Teylu Michael zabil, protože mu byla k ničemu - nemohli by to tak udělat i scénársti? :lol: Ne, že bych jí nějak nesnášela, ale prostě jí tam mít fakt nemusim a v tomhletom díle mi fakt nechyběla.

Nevim proč, ale musim se trošku přiklonit k pár lidem, co řikaj, jak Michael pořád naříká a jak mu všichni ublížili a tak. Teďka to tam zase vykládal tý Wraith-Queen. (nebyla to ta scénka, jak se Andee prořekla na PC3? :D)

A ta stáze - musej každýho zmrazit? I když pořád nějakej nechápu, jak to toho Sheppa vrátilo. I kdyby to tam McKay řikal - já jsem zase tolik nevnímala.

Heh - jinak souhlasim s těma, co řikaj, že to byla slabota. Protože když se podívám na The Siege, Allies nebo na The First Strike, tak to bylo vždycky výborný ukončení. Tohleto bylo nějaký...hmm...divný. :lol:

EDIT:
btw. vsadím se,že je z té továrny vynese Daidalos

Ale prosimtě. To bude přece jako v The Return - to vrátěj a nakonec všichni stihnou utéct ještě před výbuchem. To nás jenom museli takhle děsně ,,napnout''. :D

Příspěvek 08.3.2008 14:54:49
janinka Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak sem na to koukla znovu , podle mě byl tenhle díl docela dobrý nebudu říkat nejlepší ale prostě se mi líbil já na to koukám kvůli tomu abych se odpoutala od problémů atd. a tenhle díl byl na to skvělej , co se m i hodně líbilo a co teda hooodně oceňuji byla zvuková kulisa- hudba ta byla naprosto úžasná ....

Příspěvek 08.3.2008 14:56:47
Ted Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jestli sem to dobre pochopil, tak v ty stazi byl nejakou dobu, pac musel pockat, az bude zase nejaka erupce na slunci, kdy se bude moc vratit do minulosti...
Meiles: "I had the most amazing idea last night"

Příspěvek 08.3.2008 14:59:31
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já sem teda pochopil všechno a žádný hop sem hop tam sem nezaznamenal. No a co že Mike mluví o tom, jak mu ublížili, zrovna v této scéně to bylo zcela na místě. Mám pocit, že lidi najdou něco špatnýho už uplně všude a nedokážou se prostě bavit.... :roll:
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 08.3.2008 15:06:34
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Já myslím, že styl vyprávění byl naprosto jasný, nevím co na tom bylo k nepochopení. To, že jsem neviděli jak se John po X-stech letech probudí ze stáze utíká k bráně a zadá adresu mi nijak nevadí. Zase to bylo docela jasný, všechno to tam Rodney říkal, stačí poslouchat. Dokonce bych řekl, že to všechno v SGA někdy až moc vysvětlují, i to co je úplně jasné. To jen takový obecný postřeh. :wink:

Jinak jako samostatný díl to bylo překvapivě dobré. Nápad a schéma epizody už je samozřejmě ohrané a viděli jsme ho už v mnoha podobách v různých seriálech. Některé okamžiky byly působivé, např. Michael s hlavou královny v ruce. Některé zase trochu divné: Rodney a Jenifer? :shock: On si někdo myslí, že se k sobě hodí? Spíš to vidím tak, že to byla jedinná ženská, kterou pro to mohli použít. (Myslím scénáristy.)

Fajn, že zmínili Zelenku a viděli jsme půl jeho těla asi na dvě vteřiny, ale aspoň něco. Líbila se mi taky účast Woolseyho. Ne že by byl v té scéně nějak sympatický nebo příjemný, ale je dobře, že ho zapojili už teď a ne až zničeho nic na začátku příští série. :wink:

No a pak Teyla. Z tohodle pohledu to byla vynikající epizoda. Byla tam asi deset vteřin a ještě k tomu mrtvá. :lol: Když tam šli na konci dílu podruhé tak jsem si tajně říkal "Bude tam ležet,bude tam ležet." Škoda, to by mohl být zajímavý zvrat kdyby ona už tam ležela mrtvá a oni přišli pozdě. Celé to snažení k ničemu a POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ...

Ale jinak jak říkám, jako samostatná epizoda to bylo dobré, na finále sezóny trochu nezvyklé. Taky už dlouho čekám na něco ala Siege. No nic no, čtvrtá řada je za náma, čekal jsem podle všech těch řečí předtím něco lepšího. Něco mě potěšilo, něco zase zklamalo, takže takový průměr. Snad bude pátá řada lepší a hlavně už budu ignorovat ty řeči Mallozziho a spol.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 08.3.2008 15:11:40
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Mně se to líbilo. Bylo to na Season finale slušné. Jistě, na Siege to už asi nikdy nedosáhne, ale tady byly takové pěkné momenty.
Vadila mi uspěchanost. Jak Shepparda zmrazili a najednou byl zpátky na Atlantis a jak se pokusili odvyprávět 25 let v jednom díle.
Osobně se mi překvapivě nejvíc líbil Rodney a Jennifer. Nevím, ale ti dva byli prostě tak nějak spolu dokonalí. Rodney v džínách vypadal skvěle, jen tak mimochodem :D Ale co chci říct, je, že to, jak Jennifer umřela, to bylo hodně dobře udělané a hlavně zahrané. Bylo to ale taky uvěřitelné, za což jde určitě velký vděk hercům. Jak musel slíbit, že bude žít dál, ale muselo jí být jasné, že to Rodney nevzdá. Ten si nelehne a nevzdá to, když může něco ovlivnit. A přišlo mi hrozně romantické, že ho k té změně minulosti nakopla smrt Jennifer. Co může být romantičtějšího, než změnit minulost kvůli milované ženě? :love: Jak stál zlomený na té chodbě, to bylo dojemný :( Upřímně, tihle dva pro mě byli v té epizodě nejlepší, protože byli přirození a celkově prostě super.
Takže nakonec byl vlastně hrdina Rodney a ne Sheppard, to se mi líbí. Tedy resp. si to pěkně rozdělili, i když větší díl tady přece jen padá na Rodneyho. Sice to byl John, kdo se vrátil v čase, ale Rodney na to obětoval celý život. Trochu se mi tradičně nelíbil Sheppardův přístup k Rodneymu, ale v také v situaci se to snad dá i pochopit. Ale než vlezl do té stázové komory mu mohl říct pro změnu něco pěkného. Ale je fakt, že jeho "You really are genius, Rodney" přede všemi to vynahradilo a zaskočilo to i Rodneyho :D Takže to je docela pěkná kompenzace. :wink:
A yay, hurá zlatý Lorne, jak mu to dovolil!
Mrzí mě, že se tam Radek jen mihnul v pozadí, ale aspoň ho zmínili.

Chtěla bych, aby z té alternativní linie něco zůstalo. Hlavně tedy Phoenix, další loď se jim určitě hodit bude. Sam jako velitelka lodi mi sedla mnohem víc a její spolupráce s Rodneym byla super.

Doufám, že Woolsey nebude takový suchar, až bude opravdu ve velení. I když si myslím, že by z toho byly zajímavé konflikty.
V IOA beztak sedí samí pitomci, když si myslí, že by se Michael s tak velkou flotilou zastavil v Pegasu.

Bylo to trochu uspěchané a samozřejmě tam všichni umřeli, ale doufám, že něco z toho se do 5. série přenese (a že by třeba určitá...postava...mrtvá zůstat mohla :) Všichni víme, o kom mluvím :D)

Ten konec, mno, nějak se nemůžu o postavy bát, u SG to prostě nejde. Počítám, že je přenesou Daedalem nebo něco takového. Nebo, že se jim povedlo dostat se ven. Podle názvu a spoilerů k první epizodě 5. série to vypadá, že
Toto je spoiler!!!:
tam Lorne s McKayem budou někde zasypaní a epizoda bude o jejich vyhrabávání se ven :D

Mno, uvidíme. Rozhodně se mi to líbilo víc, než obě epizody Kindred a vlastně nějaká dobrá polovina 4. série, takže té další sérii určitě šanci dám. Když člověka dobrý díl navnadí, tak je to fajn.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách