Mně se to líbilo. Bylo to na Season finale slušné. Jistě, na Siege to už asi nikdy nedosáhne, ale tady byly takové pěkné momenty.
Vadila mi uspěchanost. Jak Shepparda zmrazili a najednou byl zpátky na Atlantis a jak se pokusili odvyprávět 25 let v jednom díle.
Osobně se mi překvapivě nejvíc líbil Rodney a Jennifer. Nevím, ale ti dva byli prostě tak nějak spolu dokonalí. Rodney v džínách vypadal skvěle, jen tak mimochodem

Ale co chci říct, je, že to, jak Jennifer umřela, to bylo hodně dobře udělané a hlavně zahrané. Bylo to ale taky uvěřitelné, za což jde určitě velký vděk hercům. Jak musel slíbit, že bude žít dál, ale muselo jí být jasné, že to Rodney nevzdá. Ten si nelehne a nevzdá to, když může něco ovlivnit. A přišlo mi hrozně romantické, že ho k té změně minulosti nakopla smrt Jennifer. Co může být romantičtějšího, než změnit minulost kvůli milované ženě?

Jak stál zlomený na té chodbě, to bylo dojemný

Upřímně, tihle dva pro mě byli v té epizodě nejlepší, protože byli přirození a celkově prostě super.
Takže nakonec byl vlastně hrdina Rodney a ne Sheppard, to se mi líbí. Tedy resp. si to pěkně rozdělili, i když větší díl tady přece jen padá na Rodneyho. Sice to byl John, kdo se vrátil v čase, ale Rodney na to obětoval celý život. Trochu se mi tradičně nelíbil Sheppardův přístup k Rodneymu, ale v také v situaci se to snad dá i pochopit. Ale než vlezl do té stázové komory mu mohl říct pro změnu něco pěkného. Ale je fakt, že jeho "You really are genius, Rodney" přede všemi to vynahradilo a zaskočilo to i Rodneyho

Takže to je docela pěkná kompenzace.
A yay, hurá zlatý Lorne, jak mu to dovolil!
Mrzí mě, že se tam Radek jen mihnul v pozadí, ale aspoň ho zmínili.
Chtěla bych, aby z té alternativní linie něco zůstalo. Hlavně tedy Phoenix, další loď se jim určitě hodit bude. Sam jako velitelka lodi mi sedla mnohem víc a její spolupráce s Rodneym byla super.
Doufám, že Woolsey nebude takový suchar, až bude opravdu ve velení. I když si myslím, že by z toho byly zajímavé konflikty.
V IOA beztak sedí samí pitomci, když si myslí, že by se Michael s tak velkou flotilou zastavil v Pegasu.
Bylo to trochu uspěchané a samozřejmě tam všichni umřeli, ale doufám, že něco z toho se do 5. série přenese (a že by třeba určitá...postava...mrtvá zůstat mohla

Všichni víme, o kom mluvím

)
Ten konec, mno, nějak se nemůžu o postavy bát, u SG to prostě nejde. Počítám, že je přenesou Daedalem nebo něco takového. Nebo, že se jim povedlo dostat se ven. Podle názvu a spoilerů k první epizodě 5. série to vypadá, že
|
Toto je spoiler!!!:
|
tam Lorne s McKayem budou někde zasypaní a epizoda bude o jejich vyhrabávání se ven  |
Mno, uvidíme. Rozhodně se mi to líbilo víc, než obě epizody Kindred a vlastně nějaká dobrá polovina 4. série, takže té další sérii určitě šanci dám. Když člověka dobrý díl navnadí, tak je to fajn.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.