3,5/5, mírný nadprůměr.
Bod za 42, dob za humorné hlášky a situace a bod za naznačení vztahů. Půl bodů za Zelenku.
Narozdíl od ostatních mi Sheppardův horolezecký výstup nějak moc nevadil, už jsem si zvykl na ten styl, ale nakonec proč ne, i když mi příjde divné, že nikoho dalšího v centru nenapadlo slézt níže nebo to odpojit bez někoho z hlavního castu. Člověk asi nemůže chtít vše, ale na druhou stranu Zelenka zachránce ukazuje, že to jde i bez Shepparda na poslední sekundu zastavujícího autodestrukci, ala Galaxy Quest, takže se to vyrovnalo
Líbilo se mi pojetí episody, osm postav pěkně minimalisticky uzavřeno ve čtyřech místnostech a každý špekuluje, co se může dít.
Skoropolibek je klišé, ale Rodneyho nevyrovnanost se mi líbila. Je pravda divné, ten jejich přístup "neukážeme vám vztahy" a pak najednou požádání o svatbu - normálně nic moc proti, ale to by ten vztah museli ukazovat častěji, než jednou za řadu - ale u SGA se už cení jakákoliv snaha.
Pak je tu pár technických podivností, jako že okno na potencionální kosmické lodi je nějak moc křehké, nebo IMO poměrně konstraproduktivní samostatný mechanismus města... ale protentokrát nic vážného.
A samozřejmě vyzdvihnu pěkné hlášky a situace, jako bigger and bigger nebo rozflákání ošetřovny po předchozí několikaminutové přípravě, to je skoro jako něco ze sitcomu

takže jsem spokojený, dobrá vata se zaměřením na vztahy a humor, ale kdyby se nebáli ve vztazích jít dále, nemusel bych dávat jen 3,5 bodů a nemusela by to být jen příjemná vata (aneb když nemáme storyarc na válku s někým, můžeme ho mít alespoň na vztahy).