Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 4x13 - Quarantine [Karanténa]

4x13 - Quarantine [Karanténa]

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 20.1.2008 15:44:10
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Martincz píše:
Sheppard A.K.A horolezec.. tahle scéna tam byla jenom proto aby se ukázalo jakej je hrdina.. Ale když se na to podíváte ono to tak těžký lezeni nebylo až na tu vějšku.

Tak kromě tvého naprosto nekritického nadšení mě opravdu dostala tahle pasáž.

To lezení považuju za jeden z největších scénáristických překlepů. Uvažuj se mnou - Atlantis uprostřed moře - představ si vítr, který tam musel foukat. Taky tam je asi pěkná vzdušná vlhkost.

A po těch vlhkých kovových zdech ve větru si Sheppard leze, jako by nic. Řekl bych, že ty stěny budou celkem hladké... Nevím, kolikrát si v životě vylezl na skálu, nebo cvičnou stěnu, ale můžu tě ujistit, že se Sheppard buď mění ve Spidermana, nebo má ležet na dně oceánu.

Příspěvek 20.1.2008 16:28:07
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Vsadim si na Spidermana :lol:
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 20.1.2008 16:33:46
no.7 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

nj, uz nenadelame nic...Shep proste musi mit vzdycky nejakou akcni scenu...bez toho by to neslo....jeste tam meli dat nejakou wraitskou stihačku jak na něj sříli,aby to bylo pořádně napínavé.... :D dodalo by to tomu šťávu...by ji pak mohl třeba sestřelit pavučinkou :D :D :D ale to už je asi veliky sci-fi 8)
[img][images/thumbs/no.7_cod4-new.jpg]images/thumbs/no.7_cod4-new.jpghttp://[/img]
*Co myslis ze se stane po smrti?
*Bude ze me duch, dojdu k mrtvole a ozivim se
*Zajimave, z jake viry to pochazi?
*World of Warcraft

Příspěvek 20.1.2008 16:53:08
Zizi Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Táto epizóda sa mi moc páčila. Tak za prvé konečne nebola záchrana Atlantisu Rodneyho práca. Teda nič proti nemu, ale niekedy z neho proste robia supermana, takže taká epizóda kde je bezmocný sem-tam neublíži - teda jemu asi áno, riadne trpel, že nemôže nič spraviť :).
Suprový bol samozrejme Radek keď liezol tou šachtou :lol:. Len by ma zaujímalo, čo s toho tak mali tí americký diváci, veď oni vlastne vôbec nevedia o čom točil.
Nechápem, čo si v prvej chvíli myslela Teyla, keď chcela vyliezť z toho okna. Najskôr tam plače, že jej wraithská kráľovná chcela zabiť dieťa a potom takmer urobí takú kravinu. :roll:
Ronon a Dr. Kellerová - a jeje čo sa to tu začína vyvýjať? :oops: Inak doktorka je nejaká hustá: v 15 maturovať? :shock:
No a konečne hrdina John :wink:. Dobre možno to s tým lezením troška prehnali ale aspoň to bolo zaujímavé a aj tak nemal moc alternatív na výber. Najlepšie bolo ako zo seba vysypal to Rodenyho heslo :).

Proste a jasne mne sa táto epizóda veľmy páčila.
I´m damn proud member of SheppofilclubObrázek
[img][images/thumbs/Zizi_sga-pbannerupr.jpg]http://i195.photobucket.com/albums/z158/Zitulik/sga-pbannerupr.jpg[/img]

Příspěvek 20.1.2008 16:58:48
Martincz Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

To Angmar.FZ: Jo tohle beru ale dit ty uchyty měl kousek od sebe az na ten skok.. to ze to byla vejska a ze tam urcite foukal velkej vitr tak to tezky bylo o tom neni pochyb.. Ale kdybi to bylo nekde na lepsim miste tak by to urcite vylést slo..

Příspěvek 20.1.2008 17:06:47
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Kdybych před sebou neměl ještě deset semestrů, byl bych už jistě inženýr.
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Příspěvek 20.1.2008 17:08:14
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Já vycházím z předpokladu, že Sheppard je voják a ne Dan Osman...

Příspěvek 20.1.2008 17:13:32
PenaPP Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Abych řekl pravdu, tak to lezení mi přišlo chvílema taky dost podivné - například ten skok na "chrlič" (nebo co to bylo) - tam by se takhle rukama na 100% neudržel, pokud teda nemá ruce jako spiderman :wink:
Ale na druhou stranu geniální Zelenkovy hlášky v klimatizaci typu:
"Ježiši to je neuvěřitelný, já jsem takovej debil" nebo "tady to smrdí" :D

Příspěvek 20.1.2008 17:18:47
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Mně přišlo spíš podivné, jak skočil na ty dva...co to bylo, výstupy? Vypadalo to spíš na nějaký kámen než slitinu. Jako riskovat lézt po něčem, co je 10 tisíc let staré.... Může se to rozpadat pod rukama a divím se, že to s ním celé nespadlo. Zvlášť, když si uvědomím, kolik dostalo město zásahů a přežilo cestu vesmírem bez štítu. Je pravda, že neměl moc na výběr, ale jsem si jistá, že kdyby chvíli přemýšlel, tak by mohl najít aspoň něco jako jištění. Třeba kabel od počítače....

Ale tak dohodneme se na té teorii, že mu od té doby, co mutoval v brouka, zůstaly na rukou přísavky, jak tu navrhovala Josika nebo kdo :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 20.1.2008 17:35:59
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak ono to město má trochu vzdálenější historii. S čím, že to odlétali před miliony let z Mléčné dráhy ;-). Ale tak dobrá, teoreticky by to mohlo být nějaká další generace města (je sice podivné, že by ho postavili stejně, ale je to přibližně stejně podivné, jako to, že by se za tu dobu nezměnilo). Podle mě by Atlantis mělo být ze sakra odolného materiálu (proto mě taky překvapilo to sklo). A ty stěny se nezdály zas tak moc odolné. Ne na město, co má přinejmenším 10 000 let. I když bylo pod vodou pod štítem.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 20.1.2008 19:20:15
ronin Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

luxusní díl!!!!!!!!!! "Ty vlole!" nebo "já jsem ale debil." nebo "Ale tady ádne okno není." :lol: :lol: .když sem se nekde sekl ve slovech nekamenutujme.

btw: Jeste bylo supr ja lezl tou šachtou a spadl dolu :lol:
coming soon or later

Příspěvek 20.1.2008 19:23:50
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

3,5/5, mírný nadprůměr.
Bod za 42, dob za humorné hlášky a situace a bod za naznačení vztahů. Půl bodů za Zelenku.

Narozdíl od ostatních mi Sheppardův horolezecký výstup nějak moc nevadil, už jsem si zvykl na ten styl, ale nakonec proč ne, i když mi příjde divné, že nikoho dalšího v centru nenapadlo slézt níže nebo to odpojit bez někoho z hlavního castu. Člověk asi nemůže chtít vše, ale na druhou stranu Zelenka zachránce ukazuje, že to jde i bez Shepparda na poslední sekundu zastavujícího autodestrukci, ala Galaxy Quest, takže se to vyrovnalo :-)

Líbilo se mi pojetí episody, osm postav pěkně minimalisticky uzavřeno ve čtyřech místnostech a každý špekuluje, co se může dít.

Skoropolibek je klišé, ale Rodneyho nevyrovnanost se mi líbila. Je pravda divné, ten jejich přístup "neukážeme vám vztahy" a pak najednou požádání o svatbu - normálně nic moc proti, ale to by ten vztah museli ukazovat častěji, než jednou za řadu - ale u SGA se už cení jakákoliv snaha.

Pak je tu pár technických podivností, jako že okno na potencionální kosmické lodi je nějak moc křehké, nebo IMO poměrně konstraproduktivní samostatný mechanismus města... ale protentokrát nic vážného.

A samozřejmě vyzdvihnu pěkné hlášky a situace, jako bigger and bigger nebo rozflákání ošetřovny po předchozí několikaminutové přípravě, to je skoro jako něco ze sitcomu :lol: takže jsem spokojený, dobrá vata se zaměřením na vztahy a humor, ale kdyby se nebáli ve vztazích jít dále, nemusel bych dávat jen 3,5 bodů a nemusela by to být jen příjemná vata (aneb když nemáme storyarc na válku s někým, můžeme ho mít alespoň na vztahy).
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 20.1.2008 20:24:54
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Musím říct, že jsem moc nečekal a ono se to povedlo úplně skvěle.
Nebylo nouze o vtipné hlášky a situace - Nejvíc jsem se asi smál, když si John myslel jak vypli autodestrukci a oni vypnuli jen ten alarm. :rflmao: Opravdu jsem to nečekal, tak mě to uzemnilo.
Konečně Radek zachránil Atlantis, co tomu předcházelo bylo super. Od uvěznění se Sam až po pád té rozvodny nebo co to bylo.

Příspěvek 20.1.2008 20:31:56
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Na tuhle epizodu jsem se docela těšil, jelikož měla být hlavně postavená na dialozích. A opravdu mě nezklamala. Hlavně hlášky (především ty český) byly naprosto skvělý. Jinak docela jsem se lekl, když se Teyla vykláněla z toho okna. Ne, že bych měl strach, že spadne a zabije se - tom mi bylo upřímně jedno - spíš jsem měl strach z toho, že poleze nahoru. Naštěstí to tak nebylo.
A nejlepší postavou tohoto dílu samozřejmě Zelenka. Opět dostal tolik prostoru kolik si zaslouží.
Takže hodnocení 8,5/10
Naposledy upravil Pan Citron dne 20.1.2008 21:14:20, celkově upraveno 1
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 20.1.2008 20:52:52
Mercantile Airman
Airman

Odpovědět s citací

Chci se zeptat jestli se to zda jenom me a nebo i ostatnim. Myslim ze v prvnich dilech atlantis byla zbarvena uplne do modre aby to hezky ladilo, a postupne barva fasady presla po bilou, a po tomhle dile do betonove barvy. Co si o tom myslite vy? Ze by mesto melo automaticky obarvovaci mechanismus, a nebo povolali zedniky ze Zeme? :)

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách