Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x01 - Search and Rescue

5x01 - Search and Rescue

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 25.6.2008 17:12:31
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

ty chyby a nesmysli mi tam taky vadily, ale nejvíce jsem si všiml těch štítů :roll: ale umění koukat je vychutnávat ne hledat chyby.
ano i ten nosník byl přehnanej a spoustu jiných..

btw: nevšiml jsem si zrovna velikosti těch planet, ale Mars má velikost pozemského jádra a nezdálo se mi že by ta planeta byla zas tak malá aby se x-krát vešla do té "modré"....
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 25.6.2008 17:19:28
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Dragon píše:
ty chyby a nesmysli mi tam taky vadily, ale nejvíce jsem si všiml těch štítů :roll: ale umění koukat je vychutnávat ne hledat chyby.

btw: nevšiml jsem si zrovna velikosti těch planet, ale Mars má velikost pozemského jádra a nezdálo se mi že by ta planeta byla zas tak malá aby se x-krát vešla do té "modré"....

Vzdyt Mars je jenom o kousek mensi nez Zeme,proto se odhaduje ze nanem byla fauna a flora.Odpovida Zemi,jenom je o kouske mensi a dal od slunce

Příspěvek 25.6.2008 17:20:36
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Dragon píše:

Tady to tvoje "srovnávání" velikosti planet je naprosto nesmyslné. Jak můžeš říct "...nezdálo se mi že by ta planeta byla zas tak malá..." když v tom záběru není spolu se Zemí. Tahle argumentace mi přijde dost slabá.

Chápu, že je těžko uvěřitelné, že by to cruiser zvládnul za tak krátkou dobu zpět, ano zdá se to být jako obrovská chyba, ale dejme jim ještě šanci na vysvětlení...
Co mužeme vědět, třeba Michael našel v Pegasu superbránu...
Zkrátka vesmír je tak veliký, že je tu nekonečné množství různých možností.

Po tom, k čemu jsem zde došel, mi dokonce ta záležitost s štíty připadá jako mnohem větší chyba, než tento let napříč galaxiemi.

St0rm: Mars má přibližně poloviční objem oproti Zemi.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 25.6.2008 17:24:18
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Mars je čtvrtá planeta sluneční soustavy, pojmenovaná po římském bohu války Martovi. Jedná se o druhou nejmenší planetu soustavy, která je v současnosti nejlépe prozkoumanou planetou po Zemi. Na planetě se nacházejí dvě polární čepičky, je obalena atmosférou a podle posledních výzkumů se na ní kdysi nacházel oceán kapalné vody. Mars má dva měsíce: Phobos (strach) a Deimos (panika).

[img][images/thumbs/Dragon_NovaSlunecniSoustava.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/90/NovaSlunecniSoustava.jpg[/img]

pravda podle toho obrázku to nevypadá jako by měl mít Mars Velikost jako pozemské jádro, ale zas o takoví kousek menší taky není :wink:

edit:

Nohajc byl s velikostí rychlejší.

btw: to "srovnání" jsem nadhodil jen tak okrajově :wink: jinak já samozřejmě vím že to nejde takhle snadno popsat
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 25.6.2008 18:09:40
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

prostě selským rozumem lze říct, že to Sluneční soustava nebyla. to už by byl celkem solidní zásah do výkonosti lodí. takovou botu by ale snad neudělali...
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Příspěvek 25.6.2008 18:26:23
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Bože, už toho rozebírání chyb a blbostí v každém díle nechte :wink: Přijde mi to už vážně trapné ... Toto Forum je pro fandy SG a jestli Vám ten seriál vadí, tak se na to prostě nekoukejte ... 8) Vidíte první díl páté řady a hned tu vykřikujete jak bude celá pátá řada "zase na ho*** !!
Navíc dejte tvůrcům čas, aby vysvětlili třeba tu Zemi s Marsem, vždyť to byl jen jeden díl !! :roll:
Mě se prostě SGA líbí furt a jen tak na ni nepřestanu koukat, ale abych na to koukal jen proto, abych následně tady napsal na foru tucet chyb z epizody mi přijde už vážně trapné !! Nechte toho !! :roll:
Jediné, co mi vadilo, bylo to stažení štítů, ale rychle jsem to přešel ...
Mě se díl moc líbil - pěkné efekty a zvraty 8) :lol: Moc se těším na další :wink:
Teď jsem začal stahovat Battlestar Galactica ... tak jsem na to zvědav v porovnání s SGA, ale na SGA koukat jen tak určitě nepřestanu ... :lol:

Příspěvek 25.6.2008 18:36:49
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Sgt. Hoot píše:
prostě selským rozumem lze říct, že to Sluneční soustava nebyla. to už by byl celkem solidní zásah do výkonosti lodí. takovou botu by ale snad neudělali...

No, nevim nevim. Spíš to byla sluneční soustava a čeká nás nějaká nečekaná pointa a vysvětlení...
Jak napsal Daedalus.cz: máme před sebou celou 5. sérii...

Příspěvek 25.6.2008 18:56:45
Blackhoool Airman
Airman

Odpovědět s citací

aha a vy ste takovi odbornici ze z dvou nic nerikajic planet poznate slunecni soustavu?? v sg jasne rikaji ze vetsina planet s zivotem je stejna jako zeme nevim co resite a na to ze tam byla dalsi planeta bych vubec neresil a pochybuju ze by letel k zemi pak mu na monitoru neco za blika a poleti zpatky do pegasu lidi zapojte nekdy mozek omg

Příspěvek 25.6.2008 19:40:47
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Asi si tu epizodu neviděl, když mluvíš o "nic neříkajících planetách"...
A ohledně zapojení mozku ti můžu říct jenom "nápodobně".
Naposledy upravil Nohajc dne 25.6.2008 19:55:46, celkově upraveno 1

Příspěvek 25.6.2008 19:42:07
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

aha a vy ste takovi odbornici ze z dvou nic nerikajic planet poznate slunecni soustavu?? v sg jasne rikaji ze vetsina planet s zivotem je stejna jako zeme nevim co resite a na to ze tam byla dalsi planeta bych vubec neresil a pochybuju ze by letel k zemi pak mu na monitoru neco za blika a poleti zpatky do pegasu lidi zapojte nekdy mozek omg

Konecne to tady nekdo vystihl. :D Je fakt ze to co tady nekdy ctu je do oci bijici.Je az k placi jak nektery lidi, ktery si rikaji fanousci toho tak malo o SGA a SG-1 vi.

Nohajc:
A ty si fakt myslis, ze to byla slunecni soustava?!! :shock: :roll: :roll: No nejspis asi jo, kdyz tak Blackhooola kritizujes. :roll: On to náhodou vystih, nektery lidi tu fakt nepouzivaji mozek. Omg vis kolik muze bejt ve vesmiru planet, ktery vypadaji jako Zeme nebo Mars?PREMYSLEJ TROCHU! :!: :thumbsdown:
Naposledy upravil Jackson D. dne 25.6.2008 19:59:59, celkově upraveno 2
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 25.6.2008 19:49:06
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Nohajc:
prosím tě přestaň citovat CELÉ příspěvky, které jsou hned nad tebou :roll:

a prosím přestaňte se urážet, nikdo tady nato není zvědavý

btw: podle mě to Země nebyla Mars je čtvrtou planetou a tady to byla druhá...všiml si někdo rozestavení pevniny???

EDIT:

ta planeta neměla ani žádný měsíc :D
Naposledy upravil Dragon dne 25.6.2008 19:56:24, celkově upraveno 1
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 25.6.2008 19:54:17
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Co sem myslel jak?
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 25.6.2008 19:56:34
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

SRY, ale před tím jsem špatně pochopil tvůj příspěvek :oops: :oops:
bohužel jsem to nestihl upravit
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 25.6.2008 19:57:06
oby wan Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já prostě tvrdím, že to Mars není. Co by tam Michael dělal a čím potunil hyp. motory, že by to zvládl zpátky tak rychle?
Prostě jen autoři neměli nápad jak by měla vypadat sluneční soustava tak okopírovali tu naši. Navíc ta planeta nemá polární čepičky a jak jsme již psal marsovské měsíce rozhodně nevypadají jako ty co tam jsou. Na druhou stranu je to americký seriál a co ví Amíci o Marsu, kromě toho , že tam chtějí letět ? :D
Už bych ukončil tyto dohady já jsme napsal důvody proč si nemyslím ,že je to Mars ,jednou se snad dozvíme jak to je .

Příspěvek 25.6.2008 20:01:11
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Jackson D.: Jo, já si to fakt myslím. Prostě mi to nesedí, aby nám ukazovali takovou velkolepou cestu vesmírem jenom tak. Kdyby se ukázalo, že mám pravdu a nějak řádně by se to vysvětlilo s tou rychlostí, tak by to nakonec bylo alespoň po dlouhé době něco nečekaného. A to přece máte rádi nebo snad dáváte přednost klišé a 100% předvídatelnosti?
Jinak se nebojte, že nepoužívám mozek, už jsem to tady pitval až až, že teoreticky to klidně možné je, i když to zní nepravděpodobně.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách