Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x04 - The Daedalus Variations

5x04 - The Daedalus Variations

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 21.4.2008 16:43:19
Vahisht Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Zajímavý.... zajímavá angličtina... zajímavý granát.... jednoduše, zajímavé... :)

Příspěvek 21.4.2008 18:12:17
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
http://www.gateworld.net/news/2008/04/daedalus_variations_is_a_wild_ro.shtml

Sounds odd...
Popravdě, děj o tom, jak naše čtveřice uvízne na realitama létajícím opuštěném Deadalu není zrovna typ episody, kvůli kterému nemůžu dospat.
A koukám, že na GW špekulujou, že tu doopravdy potkáme ty nové emzáky - z alter reality? No teda, nějak nevím, co na to mám říct. Doufám, že je uhrajou nějak originálněji.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 21.4.2008 18:25:20

Odpovědět s citací

Podle mne je ten nápad docela zajímavej... když víte, že alternativních realit je nekonečno, nebo něco skutečnějšího než nekonečno... prostě hodně...

Příspěvek 21.4.2008 18:28:56
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Pokud chtěli nutně udělat Bludného Holanďana, mohli reimaginovat třeba Horizont události a změnit pointu
Naopak co se time travell nebo alternate reality, můj názor dokonale vystihuje tohle z Gateworldu:
The writers really need to stop going to the alternate reality/time stories all the time. It's repetitive. I wish they'd just write good old adventures with the team like they used on SG-1. There is so much 'Gate canon out there because of that. Now it's all about reusing sets and doing it cheap. All the flashy effects are just a bandaid covering lack of location.
Obrázek

Příspěvek 21.4.2008 18:31:44

Odpovědět s citací

Hele, Raynore, mysli si o mě že jsem n00b, ale co to znamená česky? :)
(ne celý, jenom pointu)

Příspěvek 21.4.2008 18:37:39
Major General
Major General

Odpovědět s citací

The writers really need to stop going to the alternate reality/time stories all the time. It's repetitive. I wish they'd just write good old adventures with the team like they used on SG-1. There is so much 'Gate canon out there because of that. Now it's all about reusing sets and doing it cheap. All the flashy effects are just a bandaid covering lack of location.

Scénáristi by opravdu měli přestat neustále psát ty příběhy o alternativní realitě nebo cestách časem. Je to repetetivní. Kéž by psali prostě staré dobré dobrodružné příběhy jako kdysi v SG-1. Existuje kvůli tomu spoustu SG canonu. Teď už to je jen o znovupoužití setu a natočení episody levně. Všechny ty lesklé efekty jenom maskují nedostatek lokací.
Obrázek

Příspěvek 21.4.2008 18:39:21

Odpovědět s citací

No, co dodat. Na tom něco je...

Díky Raynore za překlad, ostatní lidé co také neumějí anglicky ti určitě budou moc vděční :wink:

Příspěvek 21.4.2008 20:03:06
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Mohli by tam dat vice militaristickych prvku.

Pekna skutecna bitva, kde letaji kusy tel vzduchem, a umiraji nevinni lide.
Treba planeta, na ktere z nejakeho duvodu nefunguji wraithske "zaci" stroje, a musi je sklizet rucne. A doslo by tam ke klasicke pozemni bitve. A hned dobry dil je na svete.
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 22.4.2008 10:09:38
Mdeadalus Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

jj tohle mi v Sga chybi.Na zacatku v sg1 ty pozemni bitvy byli nektery dost dobry a v sga toho moc nebylo zatim :( :)
Nic není dostatečně chráněno před průměrně talentovaným blbem

Příspěvek 22.4.2008 11:40:40
The_Mix Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nejlepší pozemní SG-1 bitva byla v díle Hrdinové (heroes), jak trefily O'Neilla, To byla parádní bitva. :shock: , a bylo tam hodně SG-týmů. Taky by mohli v SGA něco takovýho podniknout. Když se v SGA střílí tak tam jsou jen naši 4 hrdinové, co třeba nasadit vic do akce Lornův team a ostatní! Obyčejné pozemní bitvy z SG-1 mi dost chybí, ti s tím neměli problémy :P
Marge: Houmí, copak chceš dědečka až do svý smrti igorovat?
Homer: Ovšem že ne, Marge, jenom do jeho smrti.

Příspěvek 22.4.2008 12:50:10
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Neměli, akorát, že Jaffové lamersky stříleli do stromů a valili se přes kopec. :D

Průchod alternativními realitami by mohl být fajn, v SG1 jim to docela šlo. Akorát tam bývá problém ten reset, co vždycky použijí na konci.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 22.4.2008 13:50:05
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Teď nechápu, jakej reset může být u alternativních realit. U cestování čase chápu ale tady?
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 22.4.2008 14:33:52
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Myslela jsem tím, že se třeba jedna postava s druhou daly v alternativní realitě dohromady a tady ne. Jak třeba Sam byla pokaždé za Jacka vdaná nebo zasnoubená a u nás ne. OK, tak to není reset, ale je to blízko :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 23.4.2008 13:24:14

Odpovědět s citací

Ale jedna věc mi nedává smysl
Přestoupíte do nějaké Alternativní reality, ovšem, jakmile do ní vstupíte, nebude to už ta, do které jste chtěli, ale vytvořili jste další Alternativní realitu...
Prostě bordel...

Příspěvek 23.4.2008 14:41:40
MarcoR Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já si myslím Źe je to jinak.. v nějakém díle s alternativní realitou bylo to Že každý každým svým rozhodnutím vytváří nové a nové paralelní světy... tzn.: že kdyby jis se pŘenesl do paralelního světa, tak nejsi v novém ale ve starém ale vytvořil jsi nový ve kterém nejsi, ale existuje...

Rozumíš mi? :_)))) Já sobě ne...

Ale podstat toho je že vytvoříš novou realitu ale jsi stále v té do které jsi se přenesl..

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách