Tohle byl výborný díl

.
Počáteční scéna Richard/Ronon byla pěkná...i ta konečná (ale to hlášení jsem takhle čekala

). A že Woolseyho Ronon inspiruje, to je taky pěkné. Je nám hoch nějak odvážnější

. Původní obavy z výskytu Richarda a zabití jeho charakteru (jako charakteru, ne postavy) se ukazují být díl od dílu jako mylné, což je skvělé. A navíc mám pocit i něčeho jako vývoje postavy.
Scéna s autíčky...výborný, obě dvě

. Oceňuji to taky hlavně proto, že tu byla možnost vidět Rodneyho a Johna, jak si hrají jako přátelé. Ne, že si někde zlomyslně nadávají, jako je tomu často jindy. Tady bylo vidět, že jsou stejně naladění a moc se mi líbilo, jak se hned chopili ovládání, jen, co Teyla odešla (v té první scéně), aby dojeli do cíle

. Samozřejmě musím ještě zmínit rozloučení před sebevražednou misí...že by jim na sobě záleželo...? - dobrá změna

. Víc takových scén.
Radek - juch, byl tam a docela dost a docela i něco dělal

. Jen škoda, že neměl nějaký skvělý supernápad...mno, ale to neva, nemůžu chtít vše

. Dokonce i čeština a ne vulgarismy a něco k věci, což je parádní též. A ten NÁDHERNĚ zlomyslně vítěžný úsměv na jeho tváři poté, co Rodney musel k opravám v podvodním hangáru ...a ještě mlasknutí/pusa, to bylo úžasné

.
A zdálo se mi, že v této epce je nějak víc takových těch malých detailů (např. spadnutí zařízení a Rodneyho povzdechnutí "great.."), co doplňovaly atmosféru, což miluji a chválím

.
Michael. Mno, po dlouhé době se mi zase líbil

. Jeho skon se odehrál na úrovni. To si zasloužil

. (Jako myslím kvalitu této epky.) Skvělá hudba při Michaelově útěku + boji (bubny, adrenalin), při boji výborná atmosféra! Až je mi teď líto, že už není

. (Mmch., ty šaty mu náhodou slušely

.)
Teyla - tak pobíhání a neustálé držení dítěte mě trochu štvalo, nicméně to, že Teyla nejen nechala Michaela spadnout, ale ještě mu skopla ruce...to bych od ní nečekala, konečně něco chytrýho. Tím mě skutečně překvapila.
A pár věcí, co se mi ještě líbily...technička zaválela s kickboxem

, parádní plán s otevřením brány a koukám, že na Atlantis jsou pěkný schovky

.
Tuhle epku napsal Carl Binder ...já vim, proč ho mám ráda

.