Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 21.10.2007 - review epizody 402

21.10.2007 - review epizody 402

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 07.10.2007 16:55:57
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tak já si dovolím se Harrym nesouhlasit, ponechme to jestli stříleli drony nebo ne, ale podle mě je veliká jakou Aurora,tady to posoudit nejde Appolo bylo od ní dost daleko, ale z ukázek na 4. sérii tenhle křižník tam byl, bylo to v záveru kdy se k ní blíží Wraitský křižník a pálí na ni ostošest, a byla stejně veliká i podobně konfigurovaná jakou Aurora, jen motory neměla do toho trojúhelníku ale typu Jumperu. Podle mě je to modifikovaná a vylepšená Aurora, a s tou lodí co přelítala nad Wair v Progeny nemá nic společnýho, čistě Asuranskej desing .
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 07.10.2007 17:30:59
Syrestesia Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Možná se mi to zdálo, ale připadalo mi, že Sheppard i Ronon dávají Rodneymu pěknou sodu, byli na něj v tomhle díle dost nabroušení, možná mu ještě neodpustili, že aktivoval ty nanity. I když se jim to nakonec hodilo. Elizabeth byl aspoň dopřán pěkný, hrdinský odchod, když už teda musela jít.
Carterová: :roll: Nevím, tu si asi nikdy neoblíbím. Jen vlezla na Atlantis, už začala komandovat a podlézat Sheppardovi. Navíc nechápu, kdo jí poradil ten účes, vůbec jí nesluší a v té kombinéze vypadá jako mechanik.
Dear diary, why does no one understand me?
I am not mad.

Příspěvek 07.10.2007 18:38:47
Harry256 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Balial píše:
Tak já si dovolím se Harrym nesouhlasit, ponechme to jestli stříleli drony nebo ne, ale podle mě je veliká jakou Aurora,tady to posoudit nejde Appolo bylo od ní dost daleko, ale z ukázek na 4. sérii tenhle křižník tam byl, bylo to v záveru kdy se k ní blíží Wraitský křižník a pálí na ni ostošest, a byla stejně veliká i podobně konfigurovaná jakou Aurora, jen motory neměla do toho trojúhelníku ale typu Jumperu. Podle mě je to modifikovaná a vylepšená Aurora, a s tou lodí co přelítala nad Wair v Progeny nemá nic společnýho, čistě Asuranskej desing .

jj velikostí, když sem si to pouštěl pomalu je to fakt, je trochu větší než Apollo, ale v traileru je oproti třídě Aurora hodně majinkatá (krásně to tam jde vidět, když zrovna vystupuje z HP u lodě třídy Aurora a to je mnohem větší kráva :lol: ) a vůbec jí nejni ani podobná ... mno a k těm dronům, taky sem to pouštěl pomalu a drony to fakt nejsou, může to tak vypadat, ale prostě nejsou, střílí to hrozně pomááálu drony se vypouštět v hoodně velkým množství pokud vím ... ale to je fuck, at je to co chce, dyk je to jedno :wink:

Příspěvek 07.10.2007 19:50:37
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

kde je ta ukázka?:D
Jinak jsme to viděl a Mckay se mi tam zdal jako zmatkář moc mluvil ,ale nakonec to dal škoda Weir ten konec byl luxusni ,ale ten kapitán Apolla mi příšle zvláštni. :wink:
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 07.10.2007 20:13:48
hnizdo04 Airman
Airman

Odpovědět s citací

no me to prislo divny uz od konce minule sezony, pac uz asgardi v SG-1 meli proti replikatorum ten destrukcni satelit , tak proc ho nepouzili i proti temhle . nemuseli pak po nich strilet nejakejma atomovkama . vyhladili by tak vsechny replikatory na planete a meli by vsechnu techniku :-)

Příspěvek 07.10.2007 20:55:51
B-Rabbit Airman
Airman

Odpovědět s citací

tak ich aspoň využili konečne nebudu robiť neplechu

Příspěvek 07.10.2007 20:58:20
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Phebeus píše:
kde je ta ukázka?:D

jukni na hlavní stranu někdy před odvysíláním prvního dílu tam je novinka, kde je dost videí, myslim že je to to, který je na YouTube, ale fakt ti teď neřeknu, sem línej se tam podívat :lol: jsou tam na něj hned dva záběry, jednou jak vstupuje do HP a pak vystupuje u flotily, on tam taky nejni jen jeden, mno už se na tu epku těšiiim :D

Příspěvek 07.10.2007 21:48:55

Odpovědět s citací

No dobře, dejme tomu, že vědí kde maj hledat, ale i tak by Asurané mohli prohledávat planetu po planetě, když jim jde o zničení Atlantis tak moc, tak by to určitě dokázali. S tou lodí, máte pravdu, Orion to není. Ale i tak, Carterová nejdenou ztisícinásobila dosah senzorů Apolla? (z 180000 skoků na +- i kdyby 200) takže bud je Antik nebo to je hovadina. Atlantis může mít nějakej antidetekční systém, ale mohli by ho alespon zmínit. Prostě to s tou detekcí je hovadina. Asurané jsou v podstatě Antici, takže technika je stejná, čili by je měli taky vidět. Jedinej náznak vysvětlení je, že Radek říka neletí k nám, čili bud tím myslí neobjevili nás, a nebo předpokládají že o nich taky vědí, jen k nim prostě neletí. A poslední, Rodney říkal že cesta na Zem mostem bude trvat 30 min, a oni přes něj komunikují se Zemí v real-timu? Vím, že jsem rejpalm ale jeden z důvodů proč mám StarGate tak rád je to, že narozdíl od StarTreků atd. tam je sposta věcí možnejch, a hodně moc věcí je tam vysvětlenejch. Ve StarTrek se vesmír chová jak se jim to hodí (nechci tím nějakého fanfu urazit, sám jsem koukal na Voyager, na všechny díly). Ale ted když si už i StarGate upravujou pravidla dle scénáře, nejsou podle mě tak přitažlivý. Díly to byly moc pěkné, tak nevím proč nevymysleli s Apollem něco jiného, třeba říct že ty supersenzory umějí detekovat jen něco velikosti Města s velkým vyzařováním energie, a to ještě s přesností 33%, že místo dálkové senzory detekují flotilu nedali zamaskovaný satelit který ksme vypustili z Apolla detekoval, že... a že místo real-time rozhovoru nedali posíláme zprávu do SGC. Podle mě to nejsou drobnosti.

Příspěvek 07.10.2007 22:30:51
dastr Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Opravdu vydařený díl, strašně moc jse mi libil :-)
" Líza: Tati, provedli jsme něco hrozného!
Homer: Rozbili jste auto?
Bart: Ne.
Homer: Probudili jste mrtvé?
Líza: Ano!
Homer: Ale auto je celý...
Bart a Líza: Hmm...
Homer: No tak sláva! "

Příspěvek 08.10.2007 06:29:50
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

B.Gen.Jack.O.Neill píše:
A poslední, Rodney říkal že cesta na Zem mostem bude trvat 30 min, a oni přes něj komunikují se Zemí v real-timu?

Proč ne? Můžou být spuštěny obě brány současně, nebo už prostě stanici dokončili, či vylepšili :wink:

K těm dálkovejm senzorům, někde v první řadě říkali, že se dají přesměrovat, či zaměřit na určitou oblast.
Obrázek

Příspěvek 08.10.2007 06:41:55
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

no mě se spíš zdá, že Zemi vytočili přímo ne ? nebo se pletu ? :roll: a pokud ne, ono tam nějaký zpoždění bylo znát ne, třeba signál tam dorazí rychleji co já vim :lol: sle prostě si spíš myslim, že ji vytočili fakt přímo, jak vysvětlíš, že by se automaticky zapnula ta druhá brána směrem k Zemi, to přece nejde, viz. díl, kdy to testovali, nejdřív tam dorazíš a pak otevřeš druhou bránu ...

Příspěvek 08.10.2007 06:57:26
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Možná už má stanice nějakou obsluhu a předtím to možné třeba nebylo, nevím, můžu jen spekulovat. Asi je opravdu nejpravděpodobnější alternativa přímého spojení, ale zase pak je to plýtvání energií, když mají most. I když dát vědět, že město je v celku je asi podstatná věc :D
Obrázek

Příspěvek 08.10.2007 07:41:19
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Mě jen napadlo, že do určité míry tady John vrátil Elizabeth to, jak ho obětovala v Common groundu vyšším zájmům. Ne sice vědomě, ale ta nějak , jako by Boží mlýny semlely i jí. Když říka Sheppard před výpravou na replikátorskou planetu něco v tom smyslu: "neboj mi tě ohlídáme...!" A pak bohužel neohlídají - a v zájmu vyšším ji zanechají replikátorům. :roll:
After hard working I like hard playing

Příspěvek 08.10.2007 07:52:27
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Mrs. Sheppard: Jako taková nevědomá pomsta...či pomsta vyšší moci...? Ale no tak...;-)
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 08.10.2007 11:19:30
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Mě se taky díl moc líbil. Byl jsem z něj nadšenější než z Adrift, i když byl taky dost dobrý.
Nejlepší na tom díle byl ten twist jak Liz převezla Oberotha, když vcházel do té místnosti s celou tak jsem myslel, že je zas všecko včudu a najednou bác :shock:. Celá ta scéna s "kruhem světla" nebo jak tomu říkají, byla skvělá. Bylo to stejně dobré jako, když v 8. serií SG-1 RepliCarterová podvedla Pátého, jsem vždycky u vytržení z takových zvratů.
V tomto díle se mi zdálo, že tam Teyla po dlouhé době na něco je :wink:
Rozhodně mi bylo Liz líto, když jim říkala at jdou, to byly emoce. Podle rozhovoru s Tori je jasné, že další epizoda s ní bude dvojdíl, tak to asi bude v polovině...

Za díl dávám 9/10

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách