Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x10 - First Contact

5x10 - First Contact

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 04.4.2008 12:06:36
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

EPISODE NUMBER - 510
WRITTEN BY - Martin Gero

"The premise is that Daniel shows up in Atlantis to do some research. He's been excited to come to Atlantis for five years now, and things have finally calmed down on the S.G.C. side to give him some free time. So he's coming to Atlantis to do some research on Janus. And that's all I'm going to say."

Janus, introduced in Season One's "Before I Sleep," was an Ancient scientist who fled the city with the last of the Ancients 10,000 years ago, during the first war with the Wraith. Among his inventions is a Puddle Jumper capable of time travel, seen also in SG-1's "It's Good To Be King" and "Moebius."

"First Contact," however "is not a time travel story," Gero assured us. Jackson will be doing historical research on Janus and his scientific advancements.

"McKay finds it very frustrating, because McKay feels like he's followed up any leads that are promising. So McKay is kind of angry -- he thinks it's someone coming over to check his work, basically, and is not the happiest that Daniel is coming to Atlantis. Also McKay is very territorial. He likes being the 'head Ancient guy.'"

The episode will introduce a major new race to the Pegasus Galaxy, about whom little to nothing is currently known.

As in previous years, the concluding episode (number eleven in the 20-episode fifth season) will bear a different title, rather than a "Part 2."
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 04.4.2008 12:20:48
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

First Contact, to zní pěkně ;-). Jen, copa se za tím bude celkově skrývat...
Jsem ovšem ráda, že to nebude časovka, alespoň Gerovi bych v tom i mohla věřit :). Ale je trochu divné, že kvůli Janusovi přijede zrovna Daniel...ale tak dobře, historický výzkum... Ovšem s tím Rodneym se mi to zas tak nezamlouvá, bojím se, že mnou pozitivně očekávané "lehké potyčky" se spíš projeví jako "nenávistné útoky". Mno a nadávání na Daniela... :roll: . Jen doufám, že se Daniel nedá, i když představa nepřátelských keců z obou stran... :roll: :? .
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 04.4.2008 13:38:18
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Hmm, Janus, hmm...
Nápad, že uvidíme rasu, o které zatím nikdo neví, zní trochu divně... kdyby raději rozvíjeli Wraithy (ne, že by to nešlo i skrze novou rasu).
Nápad, že z Daniela nebude McKay nadšený se mi líbí. Kdyby ho tam všichni nadšeně přivítali, vypadalo by to blbě.
A First Contact je houby název, spoileruje, měli nechat rozverný Welcome to Atlantis, Dr. Jackson.

Ve finále, jestli Daniel opět objeví nového nepřítele a opět ho na nás upozorní, měli by ho konečně zavřít do cely.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 04.4.2008 13:53:10
chinet Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

prosim muzete pro anglicky nemluvící prelozit uvodní clanek

Příspěvek 04.4.2008 13:55:35
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Rodney by ho nemusel milovat, to by ani nebyl on, já jen doufám, že to nepřeženou. Už tak mi ho znepříjemňují nepřátelstvím k Radkovi, o něco dalšího "fakt stojím" :?.
I když ten pracovní název Welcome to Atlantis, Dr. Jackson se mi taky líbil víc. Ono tento název jaksi něco připomíná :D.
Hmm, a že by se Daniel zasloužil o dalšího nepřítele...prosím, to ne, už tak má na kontě slušný výpis :).

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 04.4.2008 14:29:10
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jejda a to tam maj na sebe všichni být pořád milí a pracovat jenom v příjemném prostředí, lidi se dožadujou větší reálnosti a konflikty mezi lidmi na pracovišti, řekněme, jsou naprosto přirozenou věcí.

S tím že Danny odhalí nového nepřítele bych se smířil, v nic jiného to vyústit nemůže. :)
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 04.4.2008 14:45:40
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Mno, snad to nedopadne tak, že musí přijít Daniel a atlantickým dummies ukázat, co zase objevil...
Docela se na to těším a lituju autory titulků :) Tyhle dva chytat bude kus umění. :D

Jinak to, že se Rodneymu nelíbí, že se mu někdo vrtá do práce, tady jsi Tar-aro asi trochu zaujatá. Taky by se mi nelíbilo kdyby někdo, byť s Dannyho pověstí (i když nevím, jestli je to ta, podle které několikrát umřel, nebo ta, že je výborný archeolog :)), přišel a začal se mi motat pod nohy. Navíc si myslím, že ať už Daniel objeví cokoliv, tak prostě Rodney zná město nejlíp. Je tam čtyři roky a jo, jasně, ještě spoustu věcí nenašli, ale to možná bude tím, že tráví spíš většinu času tím, že zachaňuje něčí zadky, než samotným výzkumem města :D
Jsem ráda taky proto, že ho tam všichni nebudou vítat s otevřenou náručí, ale taky bude mít někdo výhrady.
Ale víme málo a jsem ráda, že to není další časovka. S tím Janusovým výzkumem...možná ta nová rasa pochází z oblasti jeho výzkumu a může to být rasa, co třeba žije někde v časoprostoru? Mimo čas třeba? Q-like rasa? :D To by bylo, troufám si říct, skvělé. A bylo by logické, kdyby to objevil Daniel. Kdyby se věnoval tomuhle jednomu konkrétnímu výzkumu a nikoho by to ani nenapadlo. Imo tu rasu objeví náhodou a nejspíš se dostanou do nějakým potíží. Ale taky doufám, že to zase nebude nějaký nepřítel přímo zaměřený na Daniela, protože tohle je, koneckonců, Atlantis. Tedy kdysi aspoň bývala :?
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 04.4.2008 14:51:22
Major General
Major General

Odpovědět s citací

chinet píše:
prosim muzete pro anglicky nemluvící prelozit uvodní clanek

První kontakt.

Tar-ara: No, tak projednou udělám vyjímku a budu soudit až podle episody. Třeba to zkazí, třeba ne, ale nápad se mi líbí.

Q rasu proboha ne, už tak jsem se držel křečovitě křesla, když v Ark porazili povznesné bohy, teď už by to bylo jako Enterprise, kde jim aspoň pomáhali z budoucnosti... Q ne... Q ne... raději ať se drží při zemi.
Obrázek

Příspěvek 04.4.2008 15:05:47
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Q rasu...anebo něco mocného a...podobného Antikům? Eh, to bych tedy nerada :?. Jedni takoví looseři bohatě stačí :?.

Bohové, já nemyslím, aby si s ním padli do náruče, řekla jsem snad něco takového...? (Mmch., kdo by to dělal, znal Elizabeth, tak ta by ho jistě přijala mile, ale s ostatními se moc nevídal.) Jen nechci, abych se na tyhle dva, mě sakra oblíbené postavy podívala, a chtělo se mi z nich obou zvracet :roll: . A aho, Rodneyho zdůrazňuji, protože je arogantní a útočný, Daniel je klidnější.

Příspěvek 04.4.2008 15:23:22
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Já se tady spíš bojím druhého Pegasus Projectu. :? Snažím se tím říct, že já bych rozhodně radostí neskákala, kdyby tam takhle někoho poslali a chtěli, aby mi naboural program svým výzkumem. Mluvím z vlastní zkušenosti, protože takový člověk prostě naruší chod normální práce, plány, systém a to vadí každému, ale ne každý to dává najevo. Rodney to prostě najevo dá, protože už je takový. Navíc u někoho, kdo tak dlouho pracoval v SG1 a má vysoké postavení bude předpokládat, že je tam, aby ho "prověřil", to docela chápu. Rodney je svým způsobem paranoidní a tady bych vlastně jeho přístupu i rozuměla.
Za to, že je nějak k Zelenkovi zlý či co, dávej vinu scénáristům, ne postavě. Píšou teď Zelenku jako "comic relief" a McKay se chová pokaždé jinak. Ale to je stará písnička.

Nemyslím nějaká všemocná rasa. Někdo zmačkne tlačítko, popř. otevře bednu a jaká rasa byla :) To ne, spíš taková, která třeba může zasahovat do našeho prostoru, ale my do jejich ne...nevím, nějaká "mimo čas", neumím to popsat. :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 04.4.2008 15:30:01
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jenže, jak to pořád říkám, postavu netvoří jen herec, postavu tvoří z největší části herec a scénáristi. Sice můžu dávat vinu některým scénáristům (nebo všem, to už je na mě :)), ale postava bude prostě pořád ta postava. Můžu si říct "Tohle by Rodney tedy už neřekl", jenže je problém, že to řekl, protože postava to řekla, protože to měla napsané a vyznělo to tak či onak, protože herec (i protože scénárista). Ale v konečném výsledu je to prostě "ta postava". V rámci světa SG jde o postavu, ne o žádné "Pány jeskyně, Gamemastery, Storytellery atd." v pozadí.

Příspěvek 04.4.2008 15:49:36
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Nemyslím nějaká všemocná rasa. Někdo zmačkne tlačítko, popř. otevře bednu a jaká rasa byla Smile To ne, spíš taková, která třeba může zasahovat do našeho prostoru, ale my do jejich ne...nevím, nějaká "mimo čas", neumím to popsat. Wink

Ori..?

Teď jsem nějak ten Tar-ařin odstavec nepochopil...
Obrázek

Příspěvek 04.4.2008 16:25:43
Major General
Major General

Odpovědět s citací

To není můj odstavec ;-).

Příspěvek 04.4.2008 16:25:46
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak, viděla bych to na to, že Danny bude dělat výzkum, najde nové nepřátele, upozorní je na Atlantis a v závěru umře, aby splnil svojí denní sérii. :lol: :D

No, a teď vážně. Nějak nechápu, proč by na něho měl Rodney nadávat. Přece nemá na Atlantis patent nebo něco takového. Navíc Daniel je archeolog a Rodney astrofyzik. Asi jsem hloupá, ale nějak si myslím, že tyhle dva vědní obory k sobě mají poměrne dost daleko a každý má svou oblast zájmů. Jasně pochopioa bych, kdyby se mu třeba nelíbilo Dannyho tričko, nebo by mu třeba vadil jeho přístup, nebo to, že třeba všichni ostatní mu budou mávat a volat "Hello, doctor Jackson. Nice to meet you!". Ještě bych to pochopila, kdyby se Danny začal fušovat do technologií Atlantis, které samozřejmě Rodney zná nejlépe, ale otázkou zůstává, proč by to Daniel dělal, pokud už teda úplně nezapomněl, že je archeolog a lingvista a nenabyl přesvědčení, že umí všechno. Jenže pakliže si bude Danny dělat svůj historický výzkum, tak bych opravdu nepochopila, proč by měl Rodneymu vadit.

Jinak se poměrně těším, až se budu té epizodě snažit porozumět. Rodney a Danny v jednom díle, to je poměrně oříšek :lol:

Příspěvek 04.4.2008 17:20:29
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tar-ara píše:
To není můj odstavec ;-).

Ne, já myslel ten v předchozím příspěvku. Jako nějak že McKay by se podle předchozích episod takhle nechoval, ale on se takhle v té nové scéně choval, takže... ?

Možná to bude tím, že McKay je teď na Atlantis co se týče důležitosti a legendárnosti takový alpha male. Mě to teda docela smysl dává, že mu Daniel bude spíše protivný.
Dokonce, jak nad tím tak uvažuju, by se to dalo využít jako katalyzátor pro jeho postavu, že když budou všichni milovat Daniela a on ne, mohlo by to mít nějaký vliv skrze pár dialogů s Jeannie a Sheppardem i na něho. Ono to nemusí být jen jako Pegasus Project. Ale nějak pochybuju, že to vezmou za tenhle konec.
Obrázek

Další

Zpět na Pokec o epizodách