Jop, je to už delší dobu, co to dávali, ale jelikož jsem byla poněkud zaměstnaná něčím jiným, doháním resty až teď

.
Takže díl byl pěkný. Až na ty flashbacky. Nemám ráda epizody, které z poloviny trávím tím, že čučím na něco, co už dávno znám (a i mám ráda, ale v díle, kam to patří). Chápu, že někdo nemá takové znalosti (běžný divák), ale mohli by to zmínit pár slovy a ne x minutovou scénou

.
(I když mě zavalil příjemný pocit, když jsem viděla Elizabeth. A pak taky úsměv, když jsem viděla Cowena (kdo zná můj momentální psychický stav, pochopí

)).
Myšlenka, že je někdo soudil s tím, co v Pegasu provedli, se mi moc zamlouvala. Však si to přiznejme, fakt tam nadělali dost...starostí. Ano, ti Wraithi by se probudili možná později stejně, ale kdyby se neobjevila expedice z Atlantis, tak by celkově žilo mnohem víc lidí...Wraithi, Michael, Asuřani...můžou za to, možná nepřímo, ale můžou

. Úmysl dobrý, jen ten výsledek poněkud jinačí. (I když v totálním výsledku to snad napraví, úspěchy přece jen byly a budou.)
2 mil lidí...mno, vlastně to není "tak moc", když se to vezme na celou galaxii...(a poté, co jsem v jsem z jiného seriálu ovlivněná trochu jiným vyčíslením ztrát...třeba 800 mil na národ

, to na to člověk kouká kapku jinak). I když mít tohle na triku...mno, nic moc

.
Přístup Johna před soudem ...nebyl příliš dobrý. Naproti tomu Richard válel, to zase jo

. To se mi líbilo. A závěrečná scéna byla taky pěkná. Taky jsem ráda, že je nepřesvědčil jen "my za to nemůžeme, my chtěli pomoci, tak se smilujte", ale "tady máš úplatek"

.
A ještě..."Federace"

, tak ta narážka se mi neskutečně líbila...a ještě navíc od toho, že to říká ten pravý (i když samozřejmě ne postava, ale herec, že

).