Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x13 - Inquisition

5x13 - Inquisition

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 31.10.2008 19:45:13
Rufu Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Výborná epizoda -konečně tam byl aspoň na chvíli Ford :yahoo:

Příspěvek 31.10.2008 21:00:50
bekajda Airman
Airman

Odpovědět s citací

no dílu dávám 7/10 za poměrně dorbou právničinu a Wisky a doutník na konci
bohužel se mi nelíbilo opětovné pochybení scénáristů s subprostorovíma vysílačema (v sg1 sou standartním vybavením všech tímů v atlántis už o nich taky byla zmínka) bohužel vidláci by se asi nedovtípily že je maj vyjmout nebo že je maj dát do nějaký klece která ruší subprostor (no jo vidláci) a to že jak tam Richard W. říká že žádnej nemaj tak to taky neni pravda maj minimálně 2 díky Rononovy (Doktor mu již dva vyndal a pro zelenku by neměl bejt problém jej zapnout) jinak epka dobrá možná trochu dlouhý záběry z minulosti. Ty ale zase vyvažovaly nedostatek akce

Příspěvek 01.11.2008 13:17:03
Aeryn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Průměr. Člověk si dokáže oživit vzpomínky i puštěním předchozích dílů, ale to je asi tvůrcům neznámé, že? Ale proč ne, mě nějak extra nevadí. Spíš plýtvají episodou, kterou by mohli využít naprosto jinak.
Že byl konec známý hned? A kdy není? Vždycky, když je tým v ohrožení, je skoro jasné, že z toho nakonec vyjdou živí...
Líbilo se mi Woolseyho vyjednávání. Jsou vidět zkušenosti a je fajn, že je taky někdy "offworld". Alespoň pořád netrčí ve městě a nečeká, že se tým zachrání sám...
Soud nebyl zase tak špatný nápad. Alespoň někdo, kdo expedici nějak nevěří a snaží se "tak nějak o spravedlnost". Bohužel nebyli soudci zase tak objektivní.
Ronon, Rodney a Teyla většinou jen postávali v cele a k ničemu tam nebyli. Žádné emoce, nic...
Alespoň, že Lorne tam byl konečně k užitku a zachoval se tak, jak je skvěle. Konečně episoda, kdy ho napsali dobře :bravo:
Obrázek

Příspěvek 24.11.2008 01:58:03
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jop, je to už delší dobu, co to dávali, ale jelikož jsem byla poněkud zaměstnaná něčím jiným, doháním resty až teď :).

Takže díl byl pěkný. Až na ty flashbacky. Nemám ráda epizody, které z poloviny trávím tím, že čučím na něco, co už dávno znám (a i mám ráda, ale v díle, kam to patří). Chápu, že někdo nemá takové znalosti (běžný divák), ale mohli by to zmínit pár slovy a ne x minutovou scénou :?.
(I když mě zavalil příjemný pocit, když jsem viděla Elizabeth. A pak taky úsměv, když jsem viděla Cowena (kdo zná můj momentální psychický stav, pochopí ;-))).

Myšlenka, že je někdo soudil s tím, co v Pegasu provedli, se mi moc zamlouvala. Však si to přiznejme, fakt tam nadělali dost...starostí. Ano, ti Wraithi by se probudili možná později stejně, ale kdyby se neobjevila expedice z Atlantis, tak by celkově žilo mnohem víc lidí...Wraithi, Michael, Asuřani...můžou za to, možná nepřímo, ale můžou ;-). Úmysl dobrý, jen ten výsledek poněkud jinačí. (I když v totálním výsledku to snad napraví, úspěchy přece jen byly a budou.)
2 mil lidí...mno, vlastně to není "tak moc", když se to vezme na celou galaxii...(a poté, co jsem v jsem z jiného seriálu ovlivněná trochu jiným vyčíslením ztrát...třeba 800 mil na národ ;-), to na to člověk kouká kapku jinak). I když mít tohle na triku...mno, nic moc ;-).

Přístup Johna před soudem ...nebyl příliš dobrý. Naproti tomu Richard válel, to zase jo :). To se mi líbilo. A závěrečná scéna byla taky pěkná. Taky jsem ráda, že je nepřesvědčil jen "my za to nemůžeme, my chtěli pomoci, tak se smilujte", ale "tady máš úplatek" ;-).

A ještě..."Federace" :bravo: , tak ta narážka se mi neskutečně líbila...a ještě navíc od toho, že to říká ten pravý (i když samozřejmě ne postava, ale herec, že ;-)).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Předchozí

Zpět na Pokec o epizodách