Jo, ratingy, ratingy. Moje oblíbené téma. O sledovanosti už bych mohl psát snad i slohové práce. Ve zkratce řečeno si myslím, že tady vůbec nejde o SGA. Sci-fi Channel, a sám to i přiznal, se nachází v krizi. Sledovanost čehokoliv se pohybuje v malých číslech. I přes to, že SGA měla v těch, jak by řekl Mallozzi, syrových číslech sledovanost jen 1.2, tak je potřeba si uvědomit, že nic nemělo sledovanost vyšší, ani Eureka, která měla ratingy stejné. Takže dle mého by měl Sci-fi Channel začít uvažovat, co se bude muset změnit v jejich strategii a ne rušit všechny seriály, které neplní jejich přehnaná očekávání. Skončila SG-1, BSG příští rok a jestli ukončí i SGA, tak už můžou snad jen reprízovat.
K tomu, proč Mallozzi neříká čísla Lifeline. Já jsem nad tím přemýšlel, co že je to vlastně to DVR, o čem pořád JM mluví. Jediné co mě napadlo je toto. Po přechodu na digitální vysílání, až technika v domácnostech bude na vyšší úrovni, budou schopni kanály nabízet službu, kde se bude moct divák rozhodnout, kdy se na daný pořad podívá. A to může být případ SGA. Lidi se na premiéru vykašlou a pak si udělají premiéru vlastní třeba v sobotu u oběda. To by mohlo znamenat, proč se ta čísla tak dlouho počítají. i-Tunes se dle mého názoru započítávat nebude, protože to nemá se Sci-fi Channelem nic společného. Aspoň si to myslím, možná se mýlím.
Jinak bys Klenotko možná měla napsat nějakou novinku o sledovanosti, ať můžeme kolektivně nadávat v komentářích.

I když na druhou stranu to moc off-topic není. Bavíme se o sledovanosti Adrift a zároveň to souvisí s celým seriálem.
EDIT: Tak jsem opět zapřemýšlel. A DVR taky může znamenat obyčejný Digital Video Recorder. Prostě si to lidi místo přímého dívání nahráli a koukli na to později. Ale nemám tušení, jakým způsobem by se to započítávalo...