Souhlasím s tím, že ne všichni občané tmavší pleti, abych to vyjádřila slušně, jsou nepracujícící zmetci, kteří si vydělávají maximálně děláním dětí (i když těch je bohužel, a to si přiznejme, naprostá většina). Například nedávno jsem byla na praxi v našem místním domově důchodců. K mé veliké radosti mě šoupli na oddělení imobilních. Mimo jiné tam jedna ze sestřiček, pracujících na tomto oddělení, je taky Romka. A musím říct, že to byla vážně hodná ženská (aby taky ne, už vidím, jak by se nějakej flákač ucházel zrovna o tuhle práci), se kterou se dalo normálně povídat. Na druhou stranu když to člověk kolikrát vidí, chce se mu zvracet
Podle mě má policie dost malé pravomoce a cikáni leckdy příliš zneužívají našeho sociálního systému. Když se pak něco stane, tak se pak všichni bojej s tím něco udělat. Jeden příklad za všechny: naše lektorka nám vyprávěla o jednom Romovi. Byl od narození hluchý a jako takový byl tedy byl ve speciálních školách, nedotčen svou komunitou a tak z něj vyrostl normální slušný člověk. Když pak dospěl, vrátil se domů k matce a třem bratrům. Dokud matka žila, tak si to ošéfovala. Ovšem nějaký čas po její smrti přišel milému Romovi pěkně mastný účet za telefon, v řádu cca několika desítek tisíc. Jelikož peníze na zaplacení účtu neměl, zašel do poradny. Sociální pracovnici to přišlo tak trochu podezřelé (neboť hluší mají ze zákona provoz telefonu a faxu zadara, platí se jenom čistě to, co provolá) a tak v tom začala šťourat. Zjistila, že telefonáty byly převážně na erotické linky a že volajícími byli milovaní bratříčci. Hold se jim nechtělo platit ze svého. Na co taky, když mají bratříčka, kterého můžou takhle hezky využívat? A to nemluvím o tom, že právě tihle bratři, kteří si ho postupně po smrti matky brali do opatrovnictví (když to jednoho omrzelo, stěhoval se chudák k druhému), na něj ještě brali různé příspěvky