Vlad Dracul píše:
Nyní máme jedinečnou možnost pozorovat nadcházející Fallout na Korejském poloostrově...
Nabízí se otázka - jsou natolik šílení, aby zkusili druhou válku? Podle mě to možné je.
Tyhle fámy (že SK chce napadnout svět:)) jsou asi tak pravdivé jako když se tvrdilo, že Saddám má zbraně hromadného ničení a výsledek=žádné neměl
Já nevím, ale Severní Korea (SK) byla v roli agresora jen jednou na rozdíl od jiných zemí (jistá nejmenovaná země s obtloustlým obyvatelstvem

, které už bombardovaly a napadly Jugoslávii (o pardon, to bylo vlastně humanitární bombardování a ti mrtví civilisti jsou teď celí nadšení, že si užívají "demokracii"), Irák, Afgánistán, Panamu, Libanon, Pakistán atd.
Politika USA je totiž taková, že kdo nepřijme jejich systém=ihned je nepřítel (viz Kuba, Severní Korea, Venezuela, Írán atd.) a USA musí okamžitě sjednat pořádek (=svrhnout legitimně zvolenou vládu a nastolit svou loutkovou=viz Afgánistán, Irák). Takže země, které chtějí mít svůj vlastní systém, mají 3 možnosti:
1) ocitnout se na černém seznamu+neustálá hrozba napadení ze strany USA (tento seznam "osa zla" vytvořil sám G.Bush)
2) sehnat si něco, co bude stát v cestě útoku USA (=dnes jsou to zbraně hromadného ničení)
3) přijmout podmínky USA, přijmout jejich systém a stát se obyčejným "satelitem" (něco jako je teď EU-směšný slouha USA, který uklízí to, co USA nadrobí, co se ve Washingtonu upeče, to EU odkývá).
Takže osobně nemám ztrach ze zemí typu Severní Korea, Venezuela atd. protože ti v současnosti zbrojí hlavně proto, aby nebyli napadeni (ani nemůžou uvažovat o útoku na USA). Opravdový strach mám z mocenské politiky USA, protože je reálná šance, že nás zatáhnou do konfliktu, ze kterého už nebude cesty zpět. A další věc, co mě znepokojuje, je to, že na jedné straně NATO+USA bojují proti terorismu na Středním východě a na druhé straně EU vpouští do Evropy stále více "nepřizpůsobivých", zaostalých a agresivních lidí z Asie...chápu, že všichni nejsou špatní, ale jak je chtějí selektovat? Pak už bude pozdě, až se někdo odpálí v metru nebo udělají nepokoje jako černoši v Paříži (pálení aut, rabování). A kdyby mi nějaký pseudohumanista chtěl vykládat, že když už tady budou cizinci žít celé generace, že by těžko dělali něco proti lidem, se kterými žijí, tak toho odkážu na případ z Velké Británie, kdy se v metru odpálili Palestinci, kteří se ve Velké Británii narodili...
[img][./images/thumbs/CPSbanner-1_1249655725.gif]http://i680.photobucket.com/albums/vv165/carlo959/CPSbanner-1.gif[/img]