Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Atlantis objevena!!

Atlantis objevena!!

diskutujte o všem a o ničem

Příspěvek 13.3.2009 21:03:41
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Ano ve střední Evropě jsme geograficky, ale politicky jsme východní Evropa = země východního bloku a tenhle rozdíl se jen tak někdy nesmázne...

Příspěvek 13.3.2009 21:10:07
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Řek bych, žes zaspal pár let. :D
Obrázek

Příspěvek 13.3.2009 23:12:20
Arekol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

rekl bych ze vic nez par...
ale co, treba je to cylon a jen mu nahrali do mozku starou databazi :D

Příspěvek 13.3.2009 23:29:34
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ano, i když už východní blok padnul, zejména pro země na západě, jsme "ti na východě" (např. pro němce jako mi tady máme ukrajince - takový "putování národů").

Chápu že to uráží váš cit pro nacionalismus, který máte jako "správní češi". Když se tvořila po válce demarkační linie, byl rozdělen svět na západ a východ a ne na západ východ a něco mezi..
Ale střední evropu (tu politickou) si vymysleli lidé pouze jako kompromis, protože odmítali být v jednom pytli s ukrajinci či bělorusy... A na druhou stranu je pravda, že nás to v době krize poškozuje, protože si všichni obchodníci na burzách myslí, že jsme na tom dejme tomu jako Lotyšsko, které je na pokraji národního bankrotu, ale to už jsme zase někde jinde...
Východní německo bude ještě hodně dlouho "ta chudá část SRN, která táhne západní půlku dolů"

Věřte mi, že posledních dvacet let jsem dokonale vzhůru... nevidim důvod, z čeho vyplývá, že spim........?

Příspěvek 14.3.2009 00:00:42
Arekol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

neivm, ja cesko rozhodne do vychodnich zemi neradim, vychodni zeme rad nemam. vim ze spousta cizincu ( hlavne americanu ) si mysli ze jsme tam nekde na vychode evropy ( a ty ty vzdelany americani. ty tupi americani ani nevi v jakym jsme svetadile )
a soucasna politika tomu moc nepomaha, aneb vyroky naseho prezidenta o globalnim oteplovani apod. .. proste v evrope ho berou jako nejakyho provokatera

Příspěvek 14.3.2009 00:07:00
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Bla bla bla. K tématu..

It was reported in the UK tabloid press on 20 February 2009 that a grid-like imagecould be seen 620 miles off the coast of Africa, near the Canary islands, at a depth of 3.5 miles (5,633 m) on Google Ocean at [show location on an interactive map] 31°15′15″N 24°15′30″W / 31.25417°N 24.25833°W / 31.25417; -24.25833. There was speculation that this could be the location of Atlantis;[36] however, a Google spokesman noted that "what users are seeing is an artifact of the data collection process. Bathymetric (sea floor) data is often collected from boats using sonar to take measurements of the sea floor. The lines reflect the path of the boat as it gathers the data."

Zdroj. Wiki
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 14.3.2009 09:24:41
Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Bla Bla Bla
co takhle tyhle veci automaticky prekladat kdyz to sem hazite v ajine :D
me to zajma jen neumim anglicky :(

Příspěvek 14.3.2009 15:24:59
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Bla bla... jedna věc: Google translator....

Příspěvek 14.3.2009 15:47:54
Major General
Major General

Odpovědět s citací

20. února 2009 britský bulvár zveřejnil článek, podle něhož lze na souřadnicích Google Ocean 31°15′15″N 24°15′30″W / 31.25417°N 24.25833°W / 31.25417; -24.25833 620 mil západně od afrického pobřeží a v hloubce 3.5 mil rozeznat mřížou strukturu. Objevily se spekulace, že by se mohlo jednat o umístění Atlantidy, nicméně mluvčí Googlu sdělil, že "to, co uživatelé vidí, jsou pozůstatky z procesu sběru dat. Bathymetrické (mořské dno) údaje jsou občas sbírány loděmi za použití sonaru. Linie pouze ukazují směr plavby takové lodi když zrovna sbírala data."

A nauč se anglicky.
Obrázek

Příspěvek 16.3.2009 11:31:49
PedroSanches Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

ÓÓ tolik porozumění a tolerance, to jsem tu nečekal :D Píšu to jako vtip a s úsměvem, neb doufám, že "nauč se anglicky" bylo taky psáno s úsměvem a dobrou náladou. Bez stop pohrdání lidmi, co angličtinou nevládnou (a přiznejme, taky jsem rád za češtinu, ve svých moc letech se už další jazyk učit nebudu. Pokud zaměstnavatel neřekne, že němčina a ruština už nestačí..) :rflmao:
Jo a četli jste někdy odborné články přeložené translátorem? To je hodně blábol. Hlasuji tedy za češtinu (slovenčina nevadí) na českém fóru o úžasném světě SG :oops:

Příspěvek 16.3.2009 12:15:57
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Já lidma, co neumění anglicky, vůbec nepohrdám. Moje babička neumí anglicky, moje rodiče neumějí anglicky, spousta mých kamarádů neumí anglicky - na žádného z nich kvůli tomu neplivu. Žádný z nich se ale nevyskytuje na internetovém foru zaměřeném na seriál, v němž se mluví anglicky, o němž je většina informací anglicky, a je usazený na světové informační síti - na které je dominantním jazykem taky angličtina. Na netu, pokud sem chodíš častěji, jaksi nemůžeš argumentovat, že je tohle přece český forum :lol:
Obrázek

Příspěvek 16.3.2009 12:19:06
eranger Airman
Airman

Odpovědět s citací

Pride vam normalne ,ze oceanologovia mapuju uzemie cca 200 x 200 km niekde v Atlantiku ako jedine v celom oceane ??? V ostatnych castiach su nejake ciary/brazdy, ale "isto sa motali" len okolo toho miesta a urobili si mriezku len for fun :-D

Příspěvek 16.3.2009 12:24:01
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

for Raynor: jasně, tohle měla být rádoby vtipná glosa zastávající se češtiny. Je jasné, že když chci informace třebas o natáčeném SGU nemohu se spoléhat jen na toto fórum. A jinde než na anglicky vypsaných stránkách nic moc není. Ale přiznávám, že česky napsaný text, tak nějak řečeno rovnou, mi ušetří spoustu času..... :rflmao:

Příspěvek 16.3.2009 12:53:28
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jako pro mě za mě ať si lidi nemuví třeba ani česky, rada "nauč se anglicky" je spíše pro tvoje dobro ;-)

Jinak to vysvětlení, pravda, taky trochu pokulhává, nicméně může se jednat jen o jednu plochu, pro kterou třeba nebyly čisté údaje, tak na Googlu použili tyhle "špinavé" čáry, lepší než tam nedat nic. Rozhodně budu věřit tomu, že jde o chybu ze záznamu, než že území ve tvaru čtverce a o rozloze Moravy má být bájná malá kruhová Atlantis...
Obrázek

Příspěvek 16.3.2009 13:26:22
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Nechme lingvistiku, k tématu:
Faktem je, ze to beru hodně s rezervou. Sestavování satelitních snímků pořízených v různém časovém horizontu je nesmírně těžké na vyladění odstínů apod. Jen co udělá se stíny a barvami sluníčko během pouhých pěti minut. Byť se dle proklamace googl snaží toto eliminovat. Dalším aspektem je rozměr, jak o tom píšeš. To by musel být tzv. městský stát své doby jak "vepř" (náhrada za neslušné prase :D ).

PředchozíDalší

Zpět na Co se jinam nevešlo