Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Náhodné myšlenky a události dne

Náhodné myšlenky a události dne

diskutujte o všem a o ničem

Vanguard Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tak jsem dokoukal pilot Voyageru a musím říct, že jsem zklamaný. Takhle nevyužitý potencionál neměla ani SGA, napadá mě hned několik zápletek, které se mohly objevit hned v prvním díle (nevraživost mezi oběma posádkami, Chakotayova pomsta za Tuvokovu "zradu", ad.). Navíc se mi vůbec nelíbí, jak se v každém z pilotních dílů musí objevit nějáká mocná bytost a nějákým způsobem je "přenést" na Zemi. (v TNG to byl Q, v DS9 ty bytosti z červí díry, ... ENT byla vyjímkou). Charaktery postav? No nevím, Tuvok se mi zdá spíš jako nová variace pana Spocka (ale nevadí mi, narozdíl od většiny ostatních), Chakotay má nesmírně promrhaný potencionál (jestli v druhé půlce dílu řekl víc než tři věty, je to hodně), Janewayová mě s tím svým drdolem neskutečně sr... a jediným příjemným osvěžením je výtečně zahraný Doktor.
Tak to jsou mé postřehy z pilotu. :-) Na další díl se už nejspíš nepodívám, ne však proto, že by mě to nějak odradilo, ale prostě proto, že nemám čas.

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Pravda, pilot u Voyageru není nejlepší, ale stále je tam dalších 7 sezón po 26 dílech a v nich desítky výtečných dílů.

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Uvidím někdy v budoucnu, třeba budu nakonec po vzoru Homera křičet: :lol:
"Ne, kapitáne Janewayová! Vaše cesta skončila brzy, příliš brzy!!!"

Jinak, Daedale, můžeš mi prosimtě vysvětlit, co se ti tak nelíbí na slově "Vojídžr"?

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jen to, že to zní hrozně a není to ani správná anglická výslovnost.

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

No, mě to zní rozhodně lépe než "Voajážr", navíc je to snad pojmenované po sondách Voyager, které byly v vždy prezentovány jako "Vojídžr".

EDIT: nějak ale nemůžu z hlavy dostat "Čejnvejová". :lol:
Naposledy upravil Vanguard dne 13.9.2009 14:22:17, celkově upraveno 1

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Zrovna načínám pátou sérii téhož a čekal jsem teda víc. Má to bejt space opera, vesmírný lodě a pod a přitom se to odehrává ve třech místnostech :roll:
Jedinej světlej bod je Sedmá s jejíma kecama.

Jinak pořád čekám na slibovaný fighty s Borgem :)
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jaký Voajážr? Mě je úplně jedno, jak se to vyslovuje v češtině. Voyager jsem viděl celý v původním znění a tak jak se to vyslovuje správně. Takže je mi celkem jedno, jak to vyslovují česky.

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Buď "Voajážr" ("Bon voajáž") nebo "Vojážr", netuším, jaká je správná výslovnost. Ti herci při tom mumlají tak, že jim skoro nejde rozumět. Inu, každý po svém. :-)

Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Naši se dneska vrátili z Itálie...táta si dělal srandu, že slyšel ty hlasité oslavy, které jsem uspořádala, až v Praze. :lol:
Každopádně mám teď štěstí, že bydlím na dvou místech, a můj malý byt má jen tu nevýhodu, že tam není internet. Ten chci zavést, až tam budu nastálo, což snad bude brzy.
Každopádně máminy kytky se sotva vzpamatovaly z mé "péče", když byli naši pryč v červenci, takže jsem na ně tentokrát radši moc nesahala a zalila je jen jednou :lol:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Teď netuším, proč srovnáváš anglickou a francouzskou výslovnost. Ale do českého přepisu je to asi nejblíže: "Vojedžr"

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

A kvůli tomu se ti to nezdá? Kvůli jednomu písmenu? To už je jako srovnávat "Vrajty" a "Vrejty" nebo "Atlantis" a "Etlentis". :roll:

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

I 1 písmeno dokáže úplně změnit vyznění slova. A ano: "Vojídžr" zní dle mě skutečně hrozně, ale nevím, proč tobě vadí, že mi to vadí.

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Mě nevadí, že ti to vadí, mě jen zajímalo, proč ti to vadí. ;-)

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

[ˈvɒɪədʒə] čili [voi-uh-jer]
Tolik ke gaychatu o výslovnosti. Jako by to nebylo jedno.

Jinak já jsem teď kvůli viru (není nad to, když si člověk kvůli zálohování disku stahuje zavirovaný data recovery program) byl bez netu asi pět dnů a kupodivu jsem po dlouhé době opět začal číst knížky (doporučuju Obchodníka se smrtí od Laurieho!) a objevil denní světlo :-D Já jsem třeba rád, že na koleji net není. Pár dní v týdnu o starost míň.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak jsem si dneska vytvořil experimentální účet na facebooku, abych zjistil, co je to vlastně zač, když je to poslední dobou takovej hit.
A nestačim se divit, jak lidi nadšeně svěřujou svoje osobní informace, hesla k e-mailu a pod. jen tak někam na server.
Informační služby musej jásat radostí, musí to bejt nejlepší zdroj informací od dob, kdy církev zavedla poviný zpovědi. Lidi se sami oškatulkujou do skupin, všechno na sebe naprášej, dokonce i s fotkama ... v podstatě to udělá většinu práce špiclovací agentury samo.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

PředchozíDalší

Zpět na Co se jinam nevešlo