Hele, to jsou změny tak na deset až dvacet let... třeba jen než se připraví projekt arktického vrtání tak to bude tak na pět let a dalších pět let počítej stavbu do nějaké schopnosti načepovat víc než barel denně. Aby to mělo nějaký geopolitický impakt, tak se to NEDÁ realizovat za rok.
Zítra napíšu, jak jsem to myslel. Mám rozepsaný děj pro příštích 8 let, který obsahuje tvoje situace, ale je rozepsaný a často stylem příčina-následek. Jediná autorská licence, kterou si v tom dovoluju, je útok na Irán.
Co se týče budoucího zřízení, doporučuju si přečíst nějaké předchozí návrhy. Pěkně to sumíruje publikace Soumrak utopií, kterou si můžeš koupit, ale před
čtyřmi pěti lety ji nějak vydaly i blisty -
http://blisty.cz/art/35544.html je link na první díl, díly jsou čtyři, jistě si je sám najdeš. Kastovní systém samozřejmě není žádná novinka, otázka je, jak by na něho reagovala populace v době absolutní svobody slova (která díky internetu opravdu existuje - hele, když teď napíšu "Hitler je židák" tak se mi nic nestane) a tedy i zvýšeného povědomí o étosu self-made-manství. Společnost by musela být opravdu neskutečně v prdeli, aby jsme se vrátili do osvícené autokracie.