Stargate SG-1 - jednoznačná, nezastupitelná a v blízké budoucnosti pravděpodobně nesesaditelná jednička v mém osobním žebříčku. Dneska se na to dívám trochu jinak, nicméně svého času byla pro mě SG-1 kultem a náboženstvím. Jenom opakuji myšlenky jiných, ale kdyby to dostal do rukou někdo schopnější, jednalo by se podle mě o jeden z nejlepších seriálů všech dob. Potenciál tam byl a velký ...
X-Files - dílo, které rozdělilo televizní tvorbu na "před" a "po" aktech X. Atmosféra jednotlivých episod je nezapomenutelná. Jenom pro zajímavost: seriál se natáčel ve stejných lokacích jako Stargate
Lost - pokud lze tento seriál klasifikovat jako sci-fi, tak ho umisťuji na třetí pozici. Doufám, že se toto dílo na konci května uzavře takovým způsobem, abych se utvrdil v tom, že toto století nezná lepší seriál.
Stargate Atlantis - v počátcích jsem SGA moc rád neměl, ale poslední dobou se mi líbí, čím dál více.
Babylon 5 - uzavírá mou Top 5. Až se na B5 podívám podruhé, budu moudřejší s jeho přesným umístěním.
Následují další skvělá díla:
BSG, Firefly, Farscape, Survivors, Heroes, Life on Mars, Andromeda, Taken ..
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes